|
|
|
... lapot kockára vágjuk. A 20 dkg porcukrot 1 1/2 dl vízzel és a vaníliarúddal felforraljuk. Hozzáöntjük a rumot, a vaníliarúdat kidobjuk, és beleszórjuk a narancshéjat. Ezzel a sziruppal meglocsoljuk az összevágott piskótát, óvatosan összekeverjük, majd az egész masszát rákenjük a tortaformába helyezett lapra. Kicsit lenyomkodjuk, megfelelő nehezéket helyezünk rá, és legalább 2 órah... |
2010-12-13 06:02:38 |
|
|
|
|
|
|
... gyümölcs/lecsurgatott befőtt, zölddió, dióbél 10 dkg étcsokoládé, 1-2 db narancs, 1 banán, meggybefőtt, kiwi
A piskótát apró kockákra vágjuk, rummal és egy kis befőttlével bőségesen meglocsoljuk. A cukrozott gyümölcsöt vagy a különféle gyümölcsbefőttet (1-2 db körte, őszibarack, zölddió, meggy), a dióbelet, és pár gerezd narancsot apróra vagdossuk, és a rumos piskótadar... |
|
2010-12-13 05:57:00 |
|
|
|
|
|
|
... világos zsemlemorzsát, 1/2 cs. V.-sütőport, és 5 tojás fehérjének kemény habját. Vajazott, és morzsával kiszórt tepsiben sütjük. Sütés után a tepsiben kettévágjuk, kiemeljük, rummal meglocsoljuk, és egyik lapot narancs-dzsemmel vastagon megkenve, egymásra borítjuk. Négyzetes szeletekre vágjuk. Narancs-dzsem hiányában 3-4 érett édes narancsból, 20 dkg cukorral és 1/4 citrommal hirt... |
2010-12-13 05:51:38 |
|
|
|
|
|
|
... aláöntve fedő alatt puhára pároljuk. Ha zsírjára sült, hozzáadjuk a narancs reszelt héját és kicsa... |
|
2010-12-13 04:59:08 |
|
|
|
|
|
|
... töltjük, a nyílást lezárjuk. Mély tűzálló tálba tesszük, öntünk alá 1 dl bort 1 dl vizet. Leöntj... |
|
2010-12-13 04:53:30 |
|
|
|
|
|
|
... borsozzuk, és serpenyőben kevés zsiradékon megsütjük. A dinnyét cikkekre vágjuk, a salátát leveleire szedjük, a narancsot meghámozzuk, feldaraboljuk, s amikor a sült hús mellé kínáljuk, meglocsoljuk a salátaöntettel. Ezt készen is vásárolhatjuk, nagy a választék, de elkészíthetjük otthon is, a variációk sora végtelen. Az alap: 2-2 dl tejföl és joghurt összekeverve, ízlés szerint s... |
2010-12-13 04:44:45 |
|
|
|
|
|
|
... a tejfölt és jól összedolgozzuk.
Az összegyúrt tésztát három részre osztjuk.
Az első részt kinyújtjuk és kibéleljük vele a tepsit.
Megkenjük a baracklekvár felével, meglocsoljuk 1 ek rummal, rászórjuk a cukros dió felét.
Beborítjuk a másik kinyújtott tésztalappal, amit ismét megkenünk lekvárral, megöntözzük rummal és rászórjuk a dió másik felét.
Ráhelyezzü... |
2010-12-12 20:52:05 |
|
|
|
|
|
|
... kiszagg... |
2010-12-12 15:22:04 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagymát és gombafejeket rakunk a hús köré. A tetejét pedig megszórjuk a megtisztított fokhagymagerezdekkel. A zöldségek tetejét enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a zöldséget és a húst is meglocsoljuk a hús levével, aztán a tepsit újra befedjük alufóliával, és még fél órára visszatesszük a sütőbe.
Amikor a húsba már nagyon könnyen belemegy a villa, az alufóliát levesszük,... |
2010-12-11 18:36:35 |
|
|
|
|
|
|
... és pirosra sütjük a krumplit. Ha a krumpli kész,... |
2010-12-11 17:27:49 |
|
|
|
|