Belépés
Túrós saláta
... zöldpaprikát, újhagymát, retket, lilahagym...
2006-10-15 08:03:16
Spárgás csirkemellrolád
... kiveregetjük, csirkefűszerrel beszórjuk, 1-1 szelet sajtot teszünk rá, majd elosztjuk rajta a spárgákat. Óvatosan föltekerjük és átkötözzük. Kivajazott tűzálló tálba fektetjük, a tetejét meglocsoljuk olajjal vagy olvasztott vajjal, kevés húslevest öntünk alá, és fóliával letakarva előmelegített sütőben megsütjük. Felolvasztott vajban világosra pirítjuk a lisztet, felengedjük meleg...
2006-10-09 21:50:11
Töltött galamb (hamam mahshi)
... a szívet a vöröshagymával együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk az egy óráig hideg vízben áztatott, majd kifacsart burghult, a fűszereket és a kevés olívaolajon megpirított fenyőmandulát. Meglocsoljuk citromlével, megsózzuk, borsozzuk, és ezzel a töltelékkel megtöltjük a galambokat. Olajon, közepes lángon egy óráig sütjük. Tálaláskor félbevágjuk a galambokat. (A törtbúzát rizzsel is helye...
2006-10-06 18:55:31
Szirupos körte
... vékon...
2006-10-05 15:05:39
Szicíliai cassata
... tölthető formát kapunk.) A kivájt részt olajjal kikent, kipattintható tortaformába tesszük. A likőrből 1 kávéskanálnyit félreteszünk. A likőr egy részével a piskóta alját és széleit meglocsoljuk. A félretett likőrt a ricottával, a fahéjjal, a pisztáciával, a csokoládéval és a piskótadarabokkal összekeverjük, ezzel megtöltjük a kivájt piskótát. Rátesszük a levágott lapot, likőrrel ...
2006-10-05 15:03:55
Sült mézes sárgabarack
... barackdarabokat, és még 3-4 percig sütjük, míg aranyszínűek lesznek, majd kivesszük, és desszertestálkákba töltjük. A pálinkát a mézes lével összekeverjük, majd ezzel a barackokat meglocsoljuk. A tetejükre szórjuk a pirított mandulát, és rögtön tálaljuk.


Variáció

Alkohol helyett 2 evőkanál narancsvirág-vizet is használhatunk.


Nagyon fi...
2006-10-05 14:50:22
Sült ananász cseresznyével
... cseresznye
mentalevél



ELKÉSZÍTÉS

Az ananászt hosszában kettévágjuk, úgy, hogy a levelei is megmaradjanak, majd még egyszer kettévágjuk. Külön-külön alufóliára tesszük, a rummal és a citromlével meglocsoljuk, és 8 evőkanál cukorral megszórjuk. Az alufóliákat lezárjuk úgy, hogy a levélrészt nem csomagoljuk be, majd 15 percig grillezzük. Ekkor k...
2006-10-05 14:48:26
Sárgabarackos-mogyorós torta
... kiszedjük. A mogyorós krémet a tészta tetejére simítjuk, ráhalmozzuk a barackdarabokat, a mogyoróval megszórjuk, és forró sütőben készre sütjük. A mézet meglangyosítjuk, a sütés végén ezzel meglocsoljuk a tortát. A kész süteményt grillezzük, hogy a teteje karamellizálódjon. Végül grillrácsra borítva kihűtjük.


Variáció

Készíthetjük őrölt mandulával is, ...
2006-10-05 07:23:43
Sárgabarackos-almás palacsinta
... a következő palacsintával befedjük. Ezt addig folytatjuk, míg a hozzávalók elfogynak. A tetejére palacsinta kerüljön, melyet fahéjjal és cukorral szórunk meg. A szirupos almalével meglocsoljuk, négyfelé vágva kínáljuk.

Variáció

Alma helyett körtét, almalé helyett narancslevet, fahéj helyett őrölt gyömbért, sárgabarackbefőtt helyett narancslekvárt is használ...
2006-10-05 07:22:46
Sacher-torta
... az olajjal együtt sima krémmé olvasztjuk. ...
2006-10-05 07:15:28
1 2 3 .............321 322 .......482 483 ......637 638 639 641 642 643 
Címkék: tetejét meglocsoljuk, vöröshagymával együtt, kevés olívaolajon, töltelékkel megtöltjük, óráig sütjük, törtbúzát rizzsel, kivájt részt, piskóta alját, félretett likőrt, piskótadarabokkal összekeverjük, kivájt piskótát, levágott lapot, mézes lével, barackokat meglocsoljuk, tetejükre szórjuk, pirított mandulát, ananászt hosszában, citromlével meglocsoljuk, alufóliákat lezárjuk, mogyorós krémet, tészta tetejére, mogyoróval megszórjuk, mézet meglangyosítjuk, sütés végén, kész süteményt, teteje karamellizálódjon, következő palacsintával, hozzávalók elfogynak, tetejére palacsinta, szirupos almalével, olajjal együtt, barackdarabokat, csirkefűszerrel, meglangyosítjuk, csirkemellrolád, vöröshagymával, kávéskanálnyit, narancslekvárt, fenyőmandulát, összekeverjük, sárgabarackos, palacsintával, megmaradjanak, felolvasztott, előmelegített, cseresznyével, kipattintható, használhatunk, meglocsoljuk, narancslevet, aranyszínűek, narancsvirág, készíthetjük, pisztáciával, csokoládéval, tortaformába, félreteszünk, kiveregetjük,
© 2013 TVN.HU Kft.