|
|
|
... zöldpaprikát, újhagymát, retket, lilahagym... |
2006-10-15 08:03:16 |
|
|
|
|
|
|
... kiveregetjük, csirkefűszerrel beszórjuk, 1-1 szelet sajtot teszünk rá, majd elosztjuk rajta a spárgákat. Óvatosan föltekerjük és átkötözzük. Kivajazott tűzálló tálba fektetjük, a tetejét meglocsoljuk olajjal vagy olvasztott vajjal, kevés húslevest öntünk alá, és fóliával letakarva előmelegített sütőben megsütjük. Felolvasztott vajban világosra pirítjuk a lisztet, felengedjük meleg... |
|
2006-10-09 21:50:11 |
|
|
|
|
|
|
... a szívet a vöröshagymával együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk az egy óráig hideg vízben áztatott, majd kifacsart burghult, a fűszereket és a kevés olívaolajon megpirított fenyőmandulát. Meglocsoljuk citromlével, megsózzuk, borsozzuk, és ezzel a töltelékkel megtöltjük a galambokat. Olajon, közepes lángon egy óráig sütjük. Tálaláskor félbevágjuk a galambokat. (A törtbúzát rizzsel is helye... |
2006-10-06 18:55:31 |
|
|
|
|
|
|
... vékon... |
|
2006-10-05 15:05:39 |
|
|
|
|
|
|
... tölthető formát kapunk.) A kivájt részt olajjal kikent, kipattintható tortaformába tesszük. A likőrből 1 kávéskanálnyit félreteszünk. A likőr egy részével a piskóta alját és széleit meglocsoljuk. A félretett likőrt a ricottával, a fahéjjal, a pisztáciával, a csokoládéval és a piskótadarabokkal összekeverjük, ezzel megtöltjük a kivájt piskótát. Rátesszük a levágott lapot, likőrrel ... |
|
2006-10-05 15:03:55 |
|
|
|
|
|
|
... barackdarabokat, és még 3-4 percig sütjük, míg aranyszínűek lesznek, majd kivesszük, és desszertestálkákba töltjük. A pálinkát a mézes lével összekeverjük, majd ezzel a barackokat meglocsoljuk. A tetejükre szórjuk a pirított mandulát, és rögtön tálaljuk.
Variáció
Alkohol helyett 2 evőkanál narancsvirág-vizet is használhatunk.
Nagyon fi... |
2006-10-05 14:50:22 |
|
|
|
|
|
|
... cseresznye
mentalevél
ELKÉSZÍTÉS
Az ananászt hosszában kettévágjuk, úgy, hogy a levelei is megmaradjanak, majd még egyszer kettévágjuk. Külön-külön alufóliára tesszük, a rummal és a citromlével meglocsoljuk, és 8 evőkanál cukorral megszórjuk. Az alufóliákat lezárjuk úgy, hogy a levélrészt nem csomagoljuk be, majd 15 percig grillezzük. Ekkor k... |
2006-10-05 14:48:26 |
|
|
|
|
|
|
... kiszedjük. A mogyorós krémet a tészta tetejére simítjuk, ráhalmozzuk a barackdarabokat, a mogyoróval megszórjuk, és forró sütőben készre sütjük. A mézet meglangyosítjuk, a sütés végén ezzel meglocsoljuk a tortát. A kész süteményt grillezzük, hogy a teteje karamellizálódjon. Végül grillrácsra borítva kihűtjük.
Variáció
Készíthetjük őrölt mandulával is, ... |
2006-10-05 07:23:43 |
|
|
|
|
|
|
... a következő palacsintával befedjük. Ezt addig folytatjuk, míg a hozzávalók elfogynak. A tetejére palacsinta kerüljön, melyet fahéjjal és cukorral szórunk meg. A szirupos almalével meglocsoljuk, négyfelé vágva kínáljuk.
Variáció
Alma helyett körtét, almalé helyett narancslevet, fahéj helyett őrölt gyömbért, sárgabarackbefőtt helyett narancslekvárt is használ... |
2006-10-05 07:22:46 |
|
|
|
|
|
|
... az olajjal együtt sima krémmé olvasztjuk. ... |
2006-10-05 07:15:28 |
|
|
|
|