|
|
|
... kukoricakeményítő
1,5 dl tejszín
ELKÉSZÍTÉS
A nektarinok kettévágjuk, magjukat kiszedjük, húsukat felkockázzuk. Mély tálba tesszük, a rummal meglocsoljuk, folpackkal lefedjük, és 1 óráig hűtőben állni hagyjuk. A kétféle szörpöt lábasba öntjük, hozzáadjuk az aromát, és kislángon összeforraljuk. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, ... |
2006-10-05 07:12:26 |
|
|
|
|
|
|
... hozzáadjuk a gyümölcsdarabokat, és 3-4 percig pirítjuk. A cukorral megszórjuk, és kissé karamellizáljuk, majd levesszük a tűzről, és belekeverjük a málnát. Az egészet a turmixolt lekvárral meglocsoljuk, és óvatosan összekeverjük. Meleg tányérokra osztjuk, és az apróra vágott mentával megszórva, azonnal tálaljuk.
Variáció
Szezontól függően, más gyümölcs... |
2006-10-05 07:11:42 |
|
|
|
|
|
|
... felforralunk. Levesszük a tűzről, beleöntjük a pálinkát, és kihűtjük. 8 szem meggyet félreteszünk, a többit kettévágjuk. A tésztát kibontjuk, zsírpapírra tesszük, és a pálinkás sziruppal meglocsoljuk. A tejet felforraljuk, és kevergetve, apránként hozzáadunk 18 dkg reszelt csokoládét meg a puha vajat. Újra felforraljuk, és tovább kevergetve hozzáadjuk a maradék csokoládét, végül a... |
2006-10-05 07:10:46 |
|
|
|
|
|
|
... kockacukor
6 csésze erős tea
ELKÉSZÍTÉS
A fűszereket a gyufaszálnyi darabokra vágott citrom- és narancshéjjal összekeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a konyakkal meglocsoljuk, kislángon felforraljuk, és flambírozzuk (meggyújtjuk, majd levesszük a tűzről, hagyjuk, hogy elaludjon a láng). A forró kávét nagyon lassan beleöntjük, és néhány percig állni hag... |
2006-10-05 06:41:34 |
|
|
|
|
|
|
... magokat. A szirupot még 5 percig főzzük, hogy besűrűsödjön.
3.
A szirupot áttörjük. A körtéket desszertestálkákba állítjuk, rárakjuk a "kalapokat", és a sziruppal meglocsoljuk. Rögtön rászórjuk a pisztáciát a körtékre úgy, hogy mindenhol ráragadjon a gyümölcsre.
4.
Hűtőbe tesszük. Tálaláskor óvatosan levesszük a "kalapokat", 1-1 gombóc fagylaltot... |
2006-10-04 10:26:32 |
|
|
|
|
|
|
... edényben megpirítjuk a szezámmagot, és összekeverjük a vaníliáscukorral, karamellizálódni hagyjuk, végül levesszük a tűzről. Minden tányérba 1 körtét teszünk, 2 evőkanál sziruppal meglocsoljuk, szezámmaggal megszórjuk. (1-1 gombóc csokoládéfagylaltot tehetünk mellé.)
A vaníliarudat megszárítjuk, és cukorral megtöltött befőttesüvegbe tesszük. Az egész cukor átveszi... |
2006-10-04 10:22:18 |
|
|
|
|
|
|
... tésztát nedves törlőkendőn lapjaira szedjük, szétterítjük. Egy kés és egy tál segítségével 16 db 9 cm átmérőjű kört vágunk belőle. A margarint megolvasztjuk, és a körök mindkét oldalát meglocsoljuk. Kivajazott tepsibe rakjuk, és meleg sütőben aranyszínűre és ropogósra sütjük. Rácsra tesszük kihűlni. A mascarponét a pudinggal és a tejszínnel habosra keverjük. Az őszibarackokat megh... |
2006-10-02 07:38:27 |
|
|
|
|
|
|
... Amikor az omlettek szélei kezdenek sülni, a párolt barackokkal az omlettek egyik felét megrakjuk. Tálra csúsztatjuk, az üres részt a barackos részre hajtjuk, kevés hideg barackszósszal meglocsoljuk, a maradék szószt külön kínáljuk hozzá.
Variáció
Szinte egész évben készíthetjük, a legkülönfélébb konzerv gyümölcsökből (mangó, sárgabarack, fehér szemű sző... |
2006-10-02 07:37:29 |
|
|
|
|
|
|
... vágjuk. A mazsolával együtt tálba öntjük, összekeverjük, folpackkal lefedjük, és 1 órára hűtőbe tesszük, majd hozzáadjuk a gyümölcsöket és a diót. Talpas kelyhekbe adagoljuk, a lével meglocsoljuk, és hidegen tálaljuk.
Variáció
Konyak helyett rumot is használhatunk, a méz pedig lehet hársfa- vagy akácméz.
Finomabb lesz a koktél, ha mag ... |
2006-10-02 07:34:29 |
|
|
|
|
|
|
... majd felhasználásig hűtőbe tesszük. A nektarinokat meghámozzuk, kettévágjuk, kimagozzuk, vékonyan felszeleteljük, és mély tálba rakjuk. A mézet a citromlével simára keverjük, ezzel meglocsoljuk a gyümölcsszeleteket, összekeverjük, majd folpackkal lezárjuk, és 30 percre hűtőbe tesszük. Tálaláskor megmossuk, leszárítjuk, és leszemezzük a ribizlit, a mézes gyümölcshöz keverjük, és gy... |
2006-10-02 07:33:14 |
|
|
|
|