Belépés
Rumos-habos nektarin
... kukoricakeményítő
1,5 dl tejszín



ELKÉSZÍTÉS

A nektarinok kettévágjuk, magjukat kiszedjük, húsukat felkockázzuk. Mély tálba tesszük, a rummal meglocsoljuk, folpackkal lefedjük, és 1 óráig hűtőben állni hagyjuk. A kétféle szörpöt lábasba öntjük, hozzáadjuk az aromát, és kislángon összeforraljuk. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, ...
2006-10-05 07:12:26
Rumos-gyümölcsös csemege
... hozzáadjuk a gyümölcsdarabokat, és 3-4 percig pirítjuk. A cukorral megszórjuk, és kissé karamellizáljuk, majd levesszük a tűzről, és belekeverjük a málnát. Az egészet a turmixolt lekvárral meglocsoljuk, és óvatosan összekeverjük. Meleg tányérokra osztjuk, és az apróra vágott mentával megszórva, azonnal tálaljuk.


Variáció

Szezontól függően, más gyümölcs...
2006-10-05 07:11:42
Rumos meggyes-csokis fatörzs
... felforralunk. Levesszük a tűzről, beleöntjük a pálinkát, és kihűtjük. 8 szem meggyet félreteszünk, a többit kettévágjuk. A tésztát kibontjuk, zsírpapírra tesszük, és a pálinkás sziruppal meglocsoljuk. A tejet felforraljuk, és kevergetve, apránként hozzáadunk 18 dkg reszelt csokoládét meg a puha vajat. Újra felforraljuk, és tovább kevergetve hozzáadjuk a maradék csokoládét, végül a...
2006-10-05 07:10:46
Fűszeres kávé
... kockacukor
6 csésze erős tea


ELKÉSZÍTÉS

A fűszereket a gyufaszálnyi darabokra vágott citrom- és narancshéjjal összekeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a konyakkal meglocsoljuk, kislángon felforraljuk, és flambírozzuk (meggyújtjuk, majd levesszük a tűzről, hagyjuk, hogy elaludjon a láng). A forró kávét nagyon lassan beleöntjük, és néhány percig állni hag...
2006-10-05 06:41:34
Pisztáciás töltött körte
... magokat. A szirupot még 5 percig főzzük, hogy besűrűsödjön.

3.
A szirupot áttörjük. A körtéket desszertestálkákba állítjuk, rárakjuk a "kalapokat", és a sziruppal meglocsoljuk. Rögtön rászórjuk a pisztáciát a körtékre úgy, hogy mindenhol ráragadjon a gyümölcsre.

4.
Hűtőbe tesszük. Tálaláskor óvatosan levesszük a "kalapokat", 1-1 gombóc fagylaltot...
2006-10-04 10:26:32
Pikáns körte
... edényben megpirítjuk a szezámmagot, és összekeverjük a vaníliáscukorral, karamellizálódni hagyjuk, végül levesszük a tűzről. Minden tányérba 1 körtét teszünk, 2 evőkanál sziruppal meglocsoljuk, szezámmaggal megszórjuk. (1-1 gombóc csokoládéfagylaltot tehetünk mellé.)


A vaníliarudat megszárítjuk, és cukorral megtöltött befőttesüvegbe tesszük. Az egész cukor átveszi...
2006-10-04 10:22:18
Őszibarackos torony
... tésztát nedves törlőkendőn lapjaira szedjük, szétterítjük. Egy kés és egy tál segítségével 16 db 9 cm átmérőjű kört vágunk belőle. A margarint megolvasztjuk, és a körök mindkét oldalát meglocsoljuk. Kivajazott tepsibe rakjuk, és meleg sütőben aranyszínűre és ropogósra sütjük. Rácsra tesszük kihűlni. A mascarponét a pudinggal és a tejszínnel habosra keverjük. Az őszibarackokat megh...
2006-10-02 07:38:27
Őszibarackos omlett
... Amikor az omlettek szélei kezdenek sülni, a párolt barackokkal az omlettek egyik felét megrakjuk. Tálra csúsztatjuk, az üres részt a barackos részre hajtjuk, kevés hideg barackszósszal meglocsoljuk, a maradék szószt külön kínáljuk hozzá.


Variáció

Szinte egész évben készíthetjük, a legkülönfélébb konzerv gyümölcsökből (mangó, sárgabarack, fehér szemű sző...
2006-10-02 07:37:29
Őszi gyümölcskoktél
... vágjuk. A mazsolával együtt tálba öntjük, összekeverjük, folpackkal lefedjük, és 1 órára hűtőbe tesszük, majd hozzáadjuk a gyümölcsöket és a diót. Talpas kelyhekbe adagoljuk, a lével meglocsoljuk, és hidegen tálaljuk.


Variáció

Konyak helyett rumot is használhatunk, a méz pedig lehet hársfa- vagy akácméz.


Finomabb lesz a koktél, ha mag ...
2006-10-02 07:34:29
Nektarin-ribizli saláta
... majd felhasználásig hűtőbe tesszük. A nektarinokat meghámozzuk, kettévágjuk, kimagozzuk, vékonyan felszeleteljük, és mély tálba rakjuk. A mézet a citromlével simára keverjük, ezzel meglocsoljuk a gyümölcsszeleteket, összekeverjük, majd folpackkal lezárjuk, és 30 percre hűtőbe tesszük. Tálaláskor megmossuk, leszárítjuk, és leszemezzük a ribizlit, a mézes gyümölcshöz keverjük, és gy...
2006-10-02 07:33:14
1 2 3 .............321 322 .......482 483 ......638 639 640 641 642 643 
Címkék: nektarinok kettévágjuk, rummal meglocsoljuk, kétféle szörpöt, cukorral fehéredésig, cukorral megszórjuk, turmixolt lekvárral, apróra vágott, többit kettévágjuk, tésztát kibontjuk, pálinkás sziruppal, tejet felforraljuk, puha vajat, maradék csokoládét, gyufaszálnyi darabokra, konyakkal meglocsoljuk, forró kávét, szirupot áttörjük, sziruppal meglocsoljuk, vaníliarudat megszárítjuk, egész cukor, margarint megolvasztjuk, körök mindkét, tejszínnel habosra, őszibarackokat megh, omlettek szélei, párolt barackokkal, omlettek egyik, üres részt, barackos részre, maradék szószt, legkülönfélébb konzerv, mazsolával együtt, lével meglocsoljuk, nektarinokat meghámozzuk, citromlével simára, mézes gyümölcshöz, vaníliáscukorral, karamellizálódni, karamellizáljuk, gyümölcskoktél, felhasználásig, összeforraljuk, felszeleteljük, befőttesüvegbe, barackszósszal, őszibarackokat, legkülönfélébb, megolvasztjuk, összekeverjük, gyümölcsökből, használhatunk, narancshéjjal, tojássárgákat, megszárítjuk, felforralunk, szétterítjük,
© 2013 TVN.HU Kft.