Belépés
Narancsos-pisztáciás koszorú
... folyamatosan rázogatva a serpenyőt, még néhány percig főzzük, míg a cukor karamellizálódik. Kevés narancsszörpöt öntünk bele, és az egészet a lapo...
2006-10-02 07:31:31
Narancsos palacsintatorta
... kb. 15 percig a sütőben sütjük).


Variáció

Tejszínhabbal kevert almakomp...
2006-10-02 07:26:50
Narancsos eper
... még 2 percig kislángon főzzük. Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a likőrt. Az eperszemeket megtisztítjuk, a nagyobbakat kettévágjuk. A narancsgerezdekkel együtt tálba tesszük, és meglocsoljuk a narancssziruppal. Lefedjük, és 3 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt kivesszük belőle a vaníliát, tányérokba adagoljuk, rálocsoljuk a levet, és megszórjuk a durvára vágott nugáttal....
2006-10-02 07:21:20
Narancskrémes torta
... vízgőz fölött sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a narancslét és a -héjat. A piskótát kettévágjuk, az egyik lapot a krémmel megkenjük, rátesszük a másik lapot. A tetejét kevés narancsszörppel meglocsoljuk, és narancskarikákkal, mentalevelekkel díszítjük.


VARIÁCIÓ

- Citromos krém: narancs helyett 1 nagy citrom levét és reszelt héját használjuk.
- Csokis krém...
2006-10-02 07:17:08
Narancskenyér
... kinyomjuk, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy 3 dl folyadékot kapjunk. A cukorral és a fahéjjal felforraljuk, majd a tűzről levéve, belekeverjük a likőrt. A savarint a sziruppal többször is meglocsoljuk, hogy jól átitassa a süteményt. Felszeleteljük, tányérokra osztjuk, és minden adag mellé fagylaltoskanállal 1 adag narancsszorbetet rakunk. Mentalevéllel díszítjük.

...
2006-10-02 07:14:19
Mézeskalács parfé
... mézeskalácsot folpackba csomagoljuk, és húsklopfolóval morzsává törjük. A narancs héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. A reszelt héjat a tálkába tett mézeskalácsmorzsához adjuk, és meglocsoljuk a narancslével. A tojásfehérjéből a cukorral elektromos habverővel kemény habot verünk, óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínhabot és a mézeskalácsmorzsát. Négy pohárba adagoljuk, és legaláb...
2006-10-02 07:10:22
Mézes körte vaníliafagylalttal
... forró szirupot, és 10 percig kislángon főzzük. Levesszük a tűzről, és kihűtjük. A tányérokra rendezzük a körteszeleteket, és mindegyikre 1-1 gombóc fagylaltot teszünk. A sziruppal meglocsoljuk, és a pisztáciával megszórjuk.


Variáció

Körte helyett friss fügével, pisztácia helyett fenyőmaggal is készíthetjük. Mandulaaroma helyett használhatunk citromlét....
2006-10-02 07:05:35
Mentás barack ribizlimártással
... mentát megmossuk, leszárítjuk. Fél liter kihűlt szirupot a borhoz keverünk, ma...
2006-10-02 07:04:33
Mazsolás almatorta
... gyümölcstortaformát kivajazunk. A tésztát a forma nagyságára kinyújtjuk, és a formába simítjuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk, húsukat lereszeljük úgy, mint a sárgarépát. Rögtön meglocsoljuk a citromlével, és a cukorsziruppal meg a fahéjjal összekeverjük. Hozzáadjuk a mazsolát az áztatólevével együtt. A tésztát az almás krémmel megkenjük, és közepes hőmérsékletű sütő...
2006-10-02 07:01:31
Mandulás őszibarack-saláta
... főzzük, majd levesszük a tűzről, beleöntjük a zselatinos vizet, a citrom levét, a mézet, és félretesszük. A barackokat meghámozzuk, kimagozzuk, felszeleteljük, nagy tálba tesszük, meglocsoljuk a sziruppal, és 3 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt tapadásmentes serpenyőben megpörköljük a mandulaforgácsokat. A salátát kivesszük a hűtőből, desszertestálkákba adagoljuk, mandulaforgács...
2006-10-02 06:53:15
1 2 3 .............321 322 .......482 483 ......639 640 641 642 643 
Címkék: cukor karamellizálódik, sütőben sütjük, eperszemeket megtisztítjuk, nagyobbakat kettévágjuk, durvára vágott, piskótát kettévágjuk, egyik lapot, krémmel megkenjük, másik lapot, tetejét kevés, fahéjjal felforraljuk, tűzről levéve, sziruppal többször, narancs héját, levét kifacsarjuk, reszelt héjat, tálkába tett, cukorral elektromos, tányérokra rendezzük, sziruppal meglocsoljuk, pisztáciával megszórjuk, borhoz keverünk, forma nagyságára, formába simítjuk, almákat meghámozzuk, fahéjjal összekeverjük, áztatólevével együtt, almás krémmel, zselatinos vizet, citrom levét, barackokat meghámozzuk, salátát kivesszük, karamellizálódik, narancssziruppal, ribizlimártással, narancsszorbetet, palacsintatorta, körteszeleteket, narancsszörppel, tojásfehérjéből, mentalevelekkel, narancsszörpöt, húsklopfolóval, felszeleteljük, hozzáforgatjuk, cukorsziruppal, mandulaforgács, tejszínhabbal, összekeverjük, mentalevéllel, narancskenyér, áztatólevével, hozzákeverjük, narancskrémes, megtisztítjuk, használhatunk, mézeskalácsot,
© 2013 TVN.HU Kft.