Belépés
Currys lencsekrémleves
... vöröshagyma, 2 babérlevél, 1,5 kk. currypor, fél mokkásk. őrölt fekete bors, 2 dl főzőtejszín, a leves betétjéhez: 6 vékony szelet húsos szalonna, 2 rozsos zsemle.

1. A lencsét megmossuk, fazékba rakjuk (ha van időnk, 1-2 órára be is áztathatjuk), szűk 1,5 liter vizet ráöntünk. 1 csapott kiskanálnyi sót adunk hozzá, a meghámozott, félbevágott hagymával, a babérlevéllel,...
2007-03-18 01:06:50
Tavaszi vitaminbomba
... kígyóuborka, 1 nagy fej saláta, 1 kemény tojás, 4 dl kefir, 1 kiskanál mustár, fél citrom leve és reszelt héja, só, bors

Elkészítése:

A zöldségféléket megtisztítjuk, megmossuk, az uborkát nem hámozzuk meg. A salátalevelekről konyharuhával felitatjuk a vizet. Néhány szép levéllel kibélelünk egy mély üvegtálat, a többit ujjnyi vastag csíkokra metéljük, és a t...
2007-03-11 00:34:23
Tavaszi rizskúra
... vajon vagy margarinon a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk. A karottát és a karfiolt megtisztítjuk, apróra vágjuk, pár percig a hagymával együtt sütjük. A rizst megmossuk, jól lecsöpögtetjük, a zöldséggel kissé átpirítjuk és a zöldséglevessel feleresztjük. A levest mérsékelt tűzön 15-20 percig pároljuk. A babot és a póréhagymát megtisztítjuk, az utóbbit k...
2007-03-10 11:38:43
rántott ponty csíki mártással
... evőkanál tejszín
# 2 csapott kávéskanál cayenne bors (vagy őrölt fehérbors)
# 1 kávéskanál vöröshagymakrém
# 1 kávéskanál porcukor


Előkészítés: A pontyot megmossuk, besózzuk. A gombát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. Kevés citromlével elkevert vízbe tesszük. Az almát meghámozzuk, húsát a céklával együtt apró kockákra vágjuk.
Elkészítés: ...
2007-03-10 06:46:27
magvas, pácolt ponty
... fehérborecet
# 1 mokkáskanál cukor (ízlés szerint)
# 2 evőkanál olívaolaj
# 2 babérlevél
# A tálaláshoz:
# 1 fej saláta
# 1 citrom

Előkészítés: A halszeleteket megmossuk, majd megsózzuk, és állni hagyjuk. Gorombára összetörjük a magokat és összekeverjük a zsemlemorzsával.

Elkészítés: A halszeleteket lecsöpögtetjük, megforgatjuk l...
2007-03-10 06:41:47
Az újrafelfedezett hajdina
... brokkolival

Hozzávalók: 500 g hajdina, só, 8 gerezd fokhagyma, 1250 g brokkoli, kefír
Elkészítése: A hajdinát 1,2 l sós vízben megfőzzük, ízesítjük az összezúzott fokhagymagerezdekkel. A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és kevés sós vízben fedő alatt megpároljuk. Ha elkészült, hozzákeverjük a hajdinakásához. A tetejét kefírrel leöntjük, és közepesen meleg süt...
2007-03-09 00:44:23
423
Faringococcus :

Pálmafán ringó, ízletes gyümölcs.
Ha fogyasztás előtt megmossuk, elveszti zamatát.

...
2007-03-04 18:42:55
Bodza többféle képpen
... helyre tesszük. Kellő idejű állás után átszűrjük egy keskeny szájú, jól zárható üvegbe. Saláták különleges ízesítője.


Bodzaszörp (termésből)
Az érett bodzatermést megmossuk, lebogyózzuk, s lefedve néhány napig állni hagyjuk. Ezt követően leöntjük a levét, alaposan kinyomkodjuk, s az eredeti bodzamennyiség súlyával azonos súlyú cukorral sűrűre főzzük. Előmeleg...
2007-03-03 15:50:15
Tavaszi saláta
... dkg baromfi párizsi, 4 főtt tojás, 1 köteg újhagyma, 10 dkg majonéz, 3 evőkanál tejföl, őrölt bors, só, fél citrom leve.

Elkészítése:

A zöldségeket vízben alaposan megmossuk, majd leszárítjuk. Az újhagymát szárával együtt vékonyan felkarikázzuk, összevágjuk a retket is, a salátát pedig apró darabjaira tépkedjük. Egy üveg salátatálba a majonézt tejföllel össze...
2007-02-28 00:59:02
sajtos-zöldborsós torta
... tisztított), 25 dkg túró (vagy ricotta)
1 evőkanál vágott petrezselyem, 1 tojásfehérje
10 dkg vékonyra szeletelt sajt, 10 dkg reszelt sajt

A borsót kifejtjük, megtisztítjuk, megmossuk, és sós vízben puhára főzzük. Lecsepegtetjük.
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, egy csipet sóval, összegyúrjuk a tojássárgájával, 4 evőkanál vízzel.
A sütőt 180 fokra (g...
2007-02-26 06:10:11
1 2 3 ..............538 539 ........807 808 .......1062 1063 1064 1075 1076 1077 
Címkék: újrafelfedezett hajdina, leves betétjéhez, lencsét megmossuk, zöldségféléket megtisztítjuk, salátalevelekről konyharuhával, mély üvegtálat, többit ujjnyi, karfiolt megtisztítjuk, hagymával együtt, rizst megmossuk, zöldséggel kissé, zöldséglevessel feleresztjük, levest mérsékelt, póréhagymát megtisztítjuk, pontyot megmossuk, gombát megtisztítjuk, almát meghámozzuk, céklával együtt, halszeleteket megmossuk, halszeleteket lecsöpögtetjük, brokkolit megmossuk, tetejét kefírrel, keskeny szájú, érett bodzatermést, eredeti bodzamennyiség, zöldségeket vízben, újhagymát szárával, salátát pedig, üveg salátatálba, majonézt tejföllel, borsót kifejtjük, lisztet elmorzsoljuk, csipet sóval, salátalevelekről, lencsekrémleves, zsemlemorzsával, újrafelfedezett, zöldséglevessel, tojássárgájával, vöröshagymakrém, lecsöpögtetjük, hajdinakásához, bodzamennyiség, lecsepegtetjük, zöldségféléket, faringococcus, halszeleteket, megtisztított, megtisztítjuk, konyharuhával, felkarikázzuk, összekeverjük, hozzákeverjük,
© 2013 TVN.HU Kft.