|
|
|
... vöröshagyma, 2 babérlevél, 1,5 kk. currypor, fél mokkásk. őrölt fekete bors, 2 dl főzőtejszín, a leves betétjéhez: 6 vékony szelet húsos szalonna, 2 rozsos zsemle.
1. A lencsét megmossuk, fazékba rakjuk (ha van időnk, 1-2 órára be is áztathatjuk), szűk 1,5 liter vizet ráöntünk. 1 csapott kiskanálnyi sót adunk hozzá, a meghámozott, félbevágott hagymával, a babérlevéllel,... |
2007-03-18 01:06:50 |
|
|
|
|
|
|
... kígyóuborka, 1 nagy fej saláta, 1 kemény tojás, 4 dl kefir, 1 kiskanál mustár, fél citrom leve és reszelt héja, só, bors
Elkészítése:
A zöldségféléket megtisztítjuk, megmossuk, az uborkát nem hámozzuk meg. A salátalevelekről konyharuhával felitatjuk a vizet. Néhány szép levéllel kibélelünk egy mély üvegtálat, a többit ujjnyi vastag csíkokra metéljük, és a t... |
|
2007-03-11 00:34:23 |
|
|
|
|
|
|
... vajon vagy margarinon a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk. A karottát és a karfiolt megtisztítjuk, apróra vágjuk, pár percig a hagymával együtt sütjük. A rizst megmossuk, jól lecsöpögtetjük, a zöldséggel kissé átpirítjuk és a zöldséglevessel feleresztjük. A levest mérsékelt tűzön 15-20 percig pároljuk. A babot és a póréhagymát megtisztítjuk, az utóbbit k... |
2007-03-10 11:38:43 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál tejszín
# 2 csapott kávéskanál cayenne bors (vagy őrölt fehérbors)
# 1 kávéskanál vöröshagymakrém
# 1 kávéskanál porcukor
Előkészítés: A pontyot megmossuk, besózzuk. A gombát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. Kevés citromlével elkevert vízbe tesszük. Az almát meghámozzuk, húsát a céklával együtt apró kockákra vágjuk.
Elkészítés: ... |
|
2007-03-10 06:46:27 |
|
|
|
|
|
|
... fehérborecet
# 1 mokkáskanál cukor (ízlés szerint)
# 2 evőkanál olívaolaj
# 2 babérlevél
# A tálaláshoz:
# 1 fej saláta
# 1 citrom
Előkészítés: A halszeleteket megmossuk, majd megsózzuk, és állni hagyjuk. Gorombára összetörjük a magokat és összekeverjük a zsemlemorzsával.
Elkészítés: A halszeleteket lecsöpögtetjük, megforgatjuk l... |
|
2007-03-10 06:41:47 |
|
|
|
|
|
|
... brokkolival
Hozzávalók: 500 g hajdina, só, 8 gerezd fokhagyma, 1250 g brokkoli, kefír
Elkészítése: A hajdinát 1,2 l sós vízben megfőzzük, ízesítjük az összezúzott fokhagymagerezdekkel. A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és kevés sós vízben fedő alatt megpároljuk. Ha elkészült, hozzákeverjük a hajdinakásához. A tetejét kefírrel leöntjük, és közepesen meleg süt... |
2007-03-09 00:44:23 |
|
|
|
|
|
|
Faringococcus :
Pálmafán ringó, ízletes gyümölcs.
Ha fogyasztás előtt megmossuk, elveszti zamatát.
... |
2007-03-04 18:42:55 |
|
|
|
|
|
|
... helyre tesszük. Kellő idejű állás után átszűrjük egy keskeny szájú, jól zárható üvegbe. Saláták különleges ízesítője.
Bodzaszörp (termésből)
Az érett bodzatermést megmossuk, lebogyózzuk, s lefedve néhány napig állni hagyjuk. Ezt követően leöntjük a levét, alaposan kinyomkodjuk, s az eredeti bodzamennyiség súlyával azonos súlyú cukorral sűrűre főzzük. Előmeleg... |
2007-03-03 15:50:15 |
|
|
|
|
|
|
... dkg baromfi párizsi, 4 főtt tojás, 1 köteg újhagyma, 10 dkg majonéz, 3 evőkanál tejföl, őrölt bors, só, fél citrom leve.
Elkészítése:
A zöldségeket vízben alaposan megmossuk, majd leszárítjuk. Az újhagymát szárával együtt vékonyan felkarikázzuk, összevágjuk a retket is, a salátát pedig apró darabjaira tépkedjük. Egy üveg salátatálba a majonézt tejföllel össze... |
2007-02-28 00:59:02 |
|
|
|
|
|
|
... tisztított), 25 dkg túró (vagy ricotta)
1 evőkanál vágott petrezselyem, 1 tojásfehérje
10 dkg vékonyra szeletelt sajt, 10 dkg reszelt sajt
A borsót kifejtjük, megtisztítjuk, megmossuk, és sós vízben puhára főzzük. Lecsepegtetjük.
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, egy csipet sóval, összegyúrjuk a tojássárgájával, 4 evőkanál vízzel.
A sütőt 180 fokra (g... |
2007-02-26 06:10:11 |
|
|
|
|