|
|
|
... evőkanállal használjunk belőle!)
Elkészítés:
A tepertőt megdaráljuk. A tojást megfőzzük, megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk, és hozzákeverjük a megtisztított tepertőhöz. Megmossuk, apró kockákra vágjuk és szintén a tepertőhöz adjuk a lilahagymát és a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát, a mustárt, a pirospaprikát és a borsot. Jól összekeverjük, és kanalanként hozzáa... |
2007-02-26 06:08:05 |
|
|
|
|
|
|
... olajjal, a tojássárgákkal, a sóval és 125 ml vízzel.
Alaposan összedolgozzuk, amíg a tészta lágy és rugalmas lesz.
Letakarjuk, és 1 órát pihentetjük.
Közben a paprikát megmossuk, kimagozzuk, húsát apró kockákra vágjuk.
A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.
A darált húshoz keverjük a paprikát, a hagymát, a zöldfűszereket, sóval és borssal ízesítjük, és ... |
|
2007-02-26 05:56:39 |
|
|
|
|
|
|
... szezámolaj
1 evőkanál curry
25 dkg tejszínes joghurt vagy sima joghurt
só,bors
A szezámot egy edényben olaj hozzáadása nélkül megpirítjuk/aranybarnára/. A snidlinget megmossuk, apró karikákra vágjuk, a hagymát finomra metéljük. A szezámolajat egy edényben felforrósítjuk, a hagymát üvegesre pároljuk, majd a curry-t hozzáadjuk, együtt tovább pároljuk kicsit... |
2007-02-26 05:22:30 |
|
|
|
|
|
|
... dkg vaj ( margarin)
5 dkg liszt
5 dl tej
5 tojássárgája
őrölt köménymag
2 evőkanál zsemlemorzsa
5 szál petrezselyem
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Uborkagyalun sziromvékony karikákra szeleteljük a sárgarépát és a burgonyát. A póré fehér részét 1/2 cm vastagon felkarikázzuk. A sajtot megreszeljük, 2 evőkanálnyit félreteszünk a szórá... |
|
2007-02-26 01:36:19 |
|
|
|
|
|
|
... gyömbér, 2 evőkanál ketchup, 25 dkg színes húsú paprika, vegyesen, 25 dkg paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál vágott petrezselyem
Előkészítés: A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, a szárnyvégeket levágjuk. Összekeverjük az olajat, a szójaszószt, az erős paprikát, a gyömbért és a ketchupöt. Jól elkeverjük a szárnyakat ezzel a fűszeres páccal, majd letakarva 1 na... |
|
2007-02-26 01:05:10 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselyem, 3 evőkanál olaj, l 1 csipet kakukkfű, 50 dkg darabolt konzerv paradicsom, 50 dkg mélyhűtött zöldségkeverék
Előkészítés:
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, a végeit levágjuk és eldobjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk. A hagymát nem túl apróra, a fokhagymát finomra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, megmossuk, és kockára vágjuk. A petre... |
2007-02-26 01:02:44 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagyma, 3 tojás, 5 evőkanál étkezési keményítő, 2 evőkanál szójaszósz, 1 kávéskanál őrölt gyömbér, 1/2 kávéskanál chili por, bő olaj a sütéshez
Előkészítés: A csirkeszárnyakat megmossuk, megtisztítjuk, levágjuk a szárnyak végét, ezeket eldobjuk. A maradék részt a hajlatnál kettévágjuk, és konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. A fokhagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk, ... |
2007-02-26 00:56:56 |
|
|
|
|
|
|
... szezámmagolaj
3 evőkanál szezámmag
1 késhegynyi őrölt gyömbér
1 kávéskanál diabetikus méz (nagyobb élelmiszer-áruházakban kapható)
Elkészítés: A rizseket többször megmossuk, majd két és félszeres mennyiségű vízben feltesszük főni. Kis lángon addig főzzük, amíg a vadrizsszemek egy kissé szétnyílnak. Még melegen megkeverjük, és hagyjuk kihűlni. A zöldbabot forró... |
2007-02-25 19:40:08 |
|
|
|
|
|
|
... fóliát, hogy egy kis pereme legyen; így sülés közben kevésbé terül szét. Középső bordamagasságon aranybarnára sütjük.
4. Miközben a fasírt sül, elkészítjük a köretet: A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, magjaik-ereik eltávolítása után kb. 3 x 3 cm-es kockákra vágjuk. A lila hagymákat meghámozzuk, 2 x 2 cm-es kockákra vagy vékony gerezdekre szeljük. A gyömbért finomra vágjuk,... |
2007-02-25 01:06:04 |
|
|
|
|
|
|
... tálaljuk.
Csicsóka roston sült sertéskarajjal
60 dkg csicsóka, 80 dkg sertéskaraj, 1/2 citrom, só.
Mihelyt kivesszük a földből a csicsókát, azonnal fel kell használni. Megmossuk, megtisztítjuk, majd citromos vízbe dobjuk, hogy a színét ne veszítse el. Sós vízben negyven percig főzzük, ha megfőtt, kiszedjük, lecsöpögtetjük és roston sült sertéskaraj... |
2007-02-23 07:52:46 |
|
|
|
|