Belépés
töpörtyűs receptek
... evőkanállal használjunk belőle!)
Elkészítés:
A tepertőt megdaráljuk. A tojást megfőzzük, megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk, és hozzákeverjük a megtisztított tepertőhöz. Megmossuk, apró kockákra vágjuk és szintén a tepertőhöz adjuk a lilahagymát és a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát, a mustárt, a pirospaprikát és a borsot. Jól összekeverjük, és kanalanként hozzáa...
2007-02-26 06:08:05
húsos rétes
... olajjal, a tojássárgákkal, a sóval és 125 ml vízzel.
Alaposan összedolgozzuk, amíg a tészta lágy és rugalmas lesz.
Letakarjuk, és 1 órát pihentetjük.
Közben a paprikát megmossuk, kimagozzuk, húsát apró kockákra vágjuk.
A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.

A darált húshoz keverjük a paprikát, a hagymát, a zöldfűszereket, sóval és borssal ízesítjük, és ...
2007-02-26 05:56:39
joghutor-currys csirkemell
... szezámolaj
1 evőkanál curry
25 dkg tejszínes joghurt vagy sima joghurt
só,bors

A szezámot egy edényben olaj hozzáadása nélkül megpirítjuk/aranybarnára/. A snidlinget megmossuk, apró karikákra vágjuk, a hagymát finomra metéljük. A szezámolajat egy edényben felforrósítjuk, a hagymát üvegesre pároljuk, majd a curry-t hozzáadjuk, együtt tovább pároljuk kicsit...
2007-02-26 05:22:30
kelbimbós kelkáposzta tekercs
... dkg vaj ( margarin)
5 dkg liszt
5 dl tej
5 tojássárgája
őrölt köménymag
2 evőkanál zsemlemorzsa
5 szál petrezselyem

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Uborkagyalun sziromvékony karikákra szeleteljük a sárgarépát és a burgonyát. A póré fehér részét 1/2 cm vastagon felkarikázzuk. A sajtot megreszeljük, 2 evőkanálnyit félreteszünk a szórá...
2007-02-26 01:36:19
csípősre pácolt csirkeszárny
... gyömbér, 2 evőkanál ketchup, 25 dkg színes húsú paprika, vegyesen, 25 dkg paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál vágott petrezselyem
Előkészítés: A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, a szárnyvégeket levágjuk. Összekeverjük az olajat, a szójaszószt, az erős paprikát, a gyömbért és a ketchupöt. Jól elkeverjük a szárnyakat ezzel a fűszeres páccal, majd letakarva 1 na...
2007-02-26 01:05:10
zöldséges csirkeszárnyak
... petrezselyem, 3 evőkanál olaj, l 1 csipet kakukkfű, 50 dkg darabolt konzerv paradicsom, 50 dkg mélyhűtött zöldségkeverék

Előkészítés:
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, a végeit levágjuk és eldobjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk. A hagymát nem túl apróra, a fokhagymát finomra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, megmossuk, és kockára vágjuk. A petre...
2007-02-26 01:02:44
ropogós csirkeszárnyak
... fokhagyma, 3 tojás, 5 evőkanál étkezési keményítő, 2 evőkanál szójaszósz, 1 kávéskanál őrölt gyömbér, 1/2 kávéskanál chili por, bő olaj a sütéshez
Előkészítés: A csirkeszárnyakat megmossuk, megtisztítjuk, levágjuk a szárnyak végét, ezeket eldobjuk. A maradék részt a hajlatnál kettévágjuk, és konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. A fokhagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk, ...
2007-02-26 00:56:56
Vadrizses zöldbabsaláta-cukorb
... szezámmagolaj
3 evőkanál szezámmag
1 késhegynyi őrölt gyömbér
1 kávéskanál diabetikus méz (nagyobb élelmiszer-áruházakban kapható)
Elkészítés: A rizseket többször megmossuk, majd két és félszeres mennyiségű vízben feltesszük főni. Kis lángon addig főzzük, amíg a vadrizsszemek egy kissé szétnyílnak. Még melegen megkeverjük, és hagyjuk kihűlni. A zöldbabot forró...
2007-02-25 19:40:08
Diós fasírt paprikakörettel
... fóliát, hogy egy kis pereme legyen; így sülés közben kevésbé terül szét. Középső bordamagasságon aranybarnára sütjük.
4. Miközben a fasírt sül, elkészítjük a köretet: A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, magjaik-ereik eltávolítása után kb. 3 x 3 cm-es kockákra vágjuk. A lila hagymákat meghámozzuk, 2 x 2 cm-es kockákra vagy vékony gerezdekre szeljük. A gyömbért finomra vágjuk,...
2007-02-25 01:06:04
A csicsóka
... tálaljuk.


Csicsóka roston sült sertéskarajjal

60 dkg csicsóka, 80 dkg sertéskaraj, 1/2 citrom, só.
Mihelyt kivesszük a földből a csicsókát, azonnal fel kell használni. Megmossuk, megtisztítjuk, majd citromos vízbe dobjuk, hogy a színét ne veszítse el. Sós vízben negyven percig főzzük, ha megfőtt, kiszedjük, lecsöpögtetjük és roston sült sertéskaraj...
2007-02-23 07:52:46
1 2 3 ..............538 539 ........807 808 .......1063 1064 1065 1075 1076 1077 
Címkék: tepertőt megdaráljuk, tojást megfőzzük, megtisztított tepertőhöz, tepertőhöz adjuk, fokhagymanyomón átnyomott, tészta lágy, paprikát megmossuk, hagymát meghámozzuk, darált húshoz, edényben olaj, snidlinget megmossuk, hagymát finomra, edényben felforrósítjuk, hagymát üvegesre, curry-t hozzáadjuk, zöldségeket megtisztítjuk, póré fehér, sajtot megreszeljük, csirkeszárnyakat megtisztítjuk, szárnyvégeket levágjuk, erős paprikát, szárnyakat ezzel, fűszeres páccal, végeit levágjuk, fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymát finomra, sárgarépát meghámozzuk, csirkeszárnyakat megmossuk, szárnyak végét, maradék részt, hajlatnál kettévágjuk, fokhagymát meghámozzuk, rizseket többször, kissé szétnyílnak, zöldbabot forró, paprikákat megmossuk, lila hagymákat, gyömbért finomra, csirkeszárnyakat, paprikakörettel, fokhagymanyomón, bordamagasságon, sertéskarajjal, csirkeszárnyak, zöldfűszereket, lecsöpögtetjük, zöldségkeverék, felforrósítjuk, összedolgozzuk, tojássárgákkal, felkarikázzuk, hozzákeverjük, megtisztított,
© 2013 TVN.HU Kft.