|
|
|
... cseppenként, majd vékony sugárban), jól kikeverjük, hogy vaj keménységű legyen. Cukorral, mustárral, sóval, citromlével ízesítjük, végül a tejföllel simára keverjük. A salátaleveleket megmossuk, leitatjuk, és egy tálat kibélelünk vele. Ráöntjük a mártás felét, majd erre halmozzuk a tojásszeleteket és a paradicsomot (váltogatva kupacba).
A mártás maradékát köré öntjük, és fin... |
2007-01-27 13:16:35 |
|
|
|
|
|
|
... liszt
5 dl tej
5 tojássárgája
őrölt köménymag
2 evőkanál zsemlemorzsa
5 szál petrezselyem
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Uborkagyalun sziromvékony karikákra szeleteljük a sárgarépát és a burgonyát. A póré fehér részét 1/2 cm vastagon felkarikázzuk. A sajtot megreszeljük, 2 evőkanálnyit félrete... |
|
2007-01-27 13:06:47 |
|
|
|
|
|
|
... curry
25 dkg tejszínes joghurt vagy sima joghurt
só
bors
A szezámot egy edényben olaj hozzáadása nélkül megpirítjuk/aranybarnára/. A snidlinget megmossuk, apró karikákra vágjuk, a hagymát finomra metéljük. A szezámolajat egy edényben felforrósítjuk, a hagymát üvegesre pároljuk, majd a curry-t hozzáadjuk, együtt tovább párolj... |
2007-01-27 13:03:37 |
|
|
|
|
|
|
... babérlevél
10 szem bors
20 dkg libazsír
1 teáskanál méz
20 dkg szőlő
A kacsacombokat megtisztítjuk, leperzseljük, megmossuk és leszárítjuk. Beletesszük egy tálba, ráöntjük a mustot, és letakarva, egy napon át, hűtőben pácoljuk. A felhasználás előtt letörölgetjük, sózzuk, a majoránnával megszórjuk. A zöldségeket m... |
|
2007-01-27 13:00:45 |
|
|
|
|
|
|
... keményítő
2 teáskanál sütőpor
6 evőkanál almalé
6 teáskanál almalikőr (vagy befőttszirup)
1 evőkanál porcukor
Az almákat megmossuk, négybevágjuk, magházukat kiemeljük, húsát vékony szeletkékre vágjuk (nem hámozzuk meg!). Margarinnal kikenünk és zsemlemorzsával beszórjuk a formákat (tűzálló tálkákat).
A marga... |
|
2007-01-27 12:59:21 |
|
|
|
|
|
|
... karfiol
10 nagy kanál borsó
10 nagy kanál kukorica
10 dkg margarin
kevés olaj
10 db tojás
só
Megmossuk a zöldségeket, majd vajban és olajban pároljuk 10 percig lefedve, miután letelt a 10 perc, levesszük a tetőt. A felvert tojásokat megsózzuk, ráöntjük. Már csak annyi a dolgunk, hogy addig k... |
2007-01-27 12:54:17 |
|
|
|
|
|
|
... tejföl
1 csomag hosszúmetélt tészta (50 dkg) , 1 csokor bazsalikom
1/2 csokor turbolya
Vizet forralunk a tésztához.
A citromot forró vízzel megmossuk, egy citrom felének a héját vékonyan lehámozzuk, a héjat apró darabokra vagdaljuk.
A levét kinyomjuk.
A maradék két citromot kifilézzük, azaz vastagon meghámozzuk, és a h... |
2007-01-23 13:06:25 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál vágott friss petrezselyem,
2 dkg vaj a tálhoz, 3 dl tejföl
A rizst megpároljuk.
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és megmossuk. Sós, forró vízben megfőzzük, de vigyázzunk; csak puha legyen, ne essen szét. Amikor megfőtt, kiszedjük és lecsepegtetjük. A főtt húst apróra, a sonkát csíkokra vágjuk.
A húst és... |
2007-01-23 12:44:25 |
|
|
|
|
|
|
...
80 dkg sertéscomb (diója) , 4 zsályalevél
80 dkg muskotályos szőlő , 3 evőkanál olaj
1 dl száraz fehér bor , 1 evőkanál margarin/vaj
A húst megmossuk, szárazra töröljük, sonkaszerűen megkötözzük, bedörzsöljük egy kevés sóval, és fél órát pihentetjük.
A zsályalevélkéket leöblítjük, apróra vágjuk.
A szőlőt meg... |
2007-01-23 12:19:54 |
|
|
|
|
|
|
... fehér szőlő, 1 fürt piros szőlő, 20 dkg márványsajt
20 dkg feta sajt, 3 retek, 1 dl majonéz
1 dl tejszín, 1 kávéskanál mustár
A szőlőket megmossuk, leszemezzük, és jól lecsepegtetjük.
A sajtokat kb. 1x1 cm-es kockákra aprítjuk.
A retket megmossuk, megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk.
Az előkészített hozzávalókat ... |
2007-01-23 12:17:26 |
|
|
|
|