Belépés
Paradicsomos tojás
... cseppenként, majd vékony sugárban), jól kikeverjük, hogy vaj keménységű legyen. Cukorral, mustárral, sóval, citromlével ízesítjük, végül a tejföllel simára keverjük. A salátaleveleket megmossuk, leitatjuk, és egy tálat kibélelünk vele. Ráöntjük a mártás felét, majd erre halmozzuk a tojásszeleteket és a paradicsomot (váltogatva kupacba).
A mártás maradékát köré öntjük, és fin...
2007-01-27 13:16:35
Kelbimbós kelkáposztatekercs
... liszt

5 dl tej

5 tojássárgája

őrölt köménymag

2 evőkanál zsemlemorzsa

5 szál petrezselyem



A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Uborkagyalun sziromvékony karikákra szeleteljük a sárgarépát és a burgonyát. A póré fehér részét 1/2 cm vastagon felkarikázzuk. A sajtot megreszeljük, 2 evőkanálnyit félrete...
2007-01-27 13:06:47
Curry-joghurt szósz
... curry

25 dkg tejszínes joghurt vagy sima joghurt



bors



A szezámot egy edényben olaj hozzáadása nélkül megpirítjuk/aranybarnára/. A snidlinget megmossuk, apró karikákra vágjuk, a hagymát finomra metéljük. A szezámolajat egy edényben felforrósítjuk, a hagymát üvegesre pároljuk, majd a curry-t hozzáadjuk, együtt tovább párolj...
2007-01-27 13:03:37
Mustban pácolt...
... babérlevél

10 szem bors

20 dkg libazsír

1 teáskanál méz

20 dkg szőlő



A kacsacombokat megtisztítjuk, leperzseljük, megmossuk és leszárítjuk. Beletesszük egy tálba, ráöntjük a mustot, és letakarva, egy napon át, hűtőben pácoljuk. A felhasználás előtt letörölgetjük, sózzuk, a majoránnával megszórjuk. A zöldségeket m...
2007-01-27 13:00:45
Almás bucik
... keményítő

2 teáskanál sütőpor

6 evőkanál almalé

6 teáskanál almalikőr (vagy befőttszirup)

1 evőkanál porcukor


Az almákat megmossuk, négybevágjuk, magházukat kiemeljük, húsát vékony szeletkékre vágjuk (nem hámozzuk meg!). Margarinnal kikenünk és zsemlemorzsával beszórjuk a formákat (tűzálló tálkákat).

A marga...
2007-01-27 12:59:21
Zöldséges rántotta
... karfiol

10 nagy kanál borsó

10 nagy kanál kukorica

10 dkg margarin

kevés olaj

10 db tojás





Megmossuk a zöldségeket, majd vajban és olajban pároljuk 10 percig lefedve, miután letelt a 10 perc, levesszük a tetőt. A felvert tojásokat megsózzuk, ráöntjük. Már csak annyi a dolgunk, hogy addig k...
2007-01-27 12:54:17
Hosszúmetélt citromos-fok.....
... tejföl

1 csomag hosszúmetélt tészta (50 dkg) , 1 csokor bazsalikom

1/2 csokor turbolya



Vizet forralunk a tésztához.
A citromot forró vízzel megmossuk, egy citrom felének a héját vékonyan lehámozzuk, a héjat apró darabokra vagdaljuk.
A levét kinyomjuk.
A maradék két citromot kifilézzük, azaz vastagon meghámozzuk, és a h...
2007-01-23 13:06:25
A nagy klasszikus
... evőkanál vágott friss petrezselyem,

2 dkg vaj a tálhoz, 3 dl tejföl



A rizst megpároljuk.

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és megmossuk. Sós, forró vízben megfőzzük, de vigyázzunk; csak puha legyen, ne essen szét. Amikor megfőtt, kiszedjük és lecsepegtetjük. A főtt húst apróra, a sonkát csíkokra vágjuk.

A húst és...
2007-01-23 12:44:25
Zsályás sertéssült
...


80 dkg sertéscomb (diója) , 4 zsályalevél

80 dkg muskotályos szőlő , 3 evőkanál olaj

1 dl száraz fehér bor , 1 evőkanál margarin/vaj


A húst megmossuk, szárazra töröljük, sonkaszerűen megkötözzük, bedörzsöljük egy kevés sóval, és fél órát pihentetjük.
A zsályalevélkéket leöblítjük, apróra vágjuk.
A szőlőt meg...
2007-01-23 12:19:54
Sajtsaláta szőlővel
... fehér szőlő, 1 fürt piros szőlő, 20 dkg márványsajt

20 dkg feta sajt, 3 retek, 1 dl majonéz

1 dl tejszín, 1 kávéskanál mustár



A szőlőket megmossuk, leszemezzük, és jól lecsepegtetjük.
A sajtokat kb. 1x1 cm-es kockákra aprítjuk.
A retket megmossuk, megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk.

Az előkészített hozzávalókat ...
2007-01-23 12:17:26
1 2 3 ..............538 539 ........807 808 .......1066 1067 1068 1075 1076 1077 
Címkék: nagy klasszikus, tejföllel simára, salátaleveleket megmossuk, tálat kibélelünk, mártás felét, mártás maradékát, zöldségeket megtisztítjuk, póré fehér, sajtot megreszeljük, edényben olaj, snidlinget megmossuk, hagymát finomra, edényben felforrósítjuk, hagymát üvegesre, curry-t hozzáadjuk, kacsacombokat megtisztítjuk, felhasználás előtt, majoránnával megszórjuk, almákat megmossuk, felvert tojásokat, citromot forró, citrom felének, héját vékonyan, héjat apró, levét kinyomjuk, rizst megpároljuk, karfiolt megtisztítjuk, főtt húst, sonkát csíkokra, húst megmossuk, kevés sóval, zsályalevélkéket leöblítjük, szőlőket megmossuk, retket megmossuk, előkészített hozzávalókat, zsályalevélkéket, zsemlemorzsával, tojásszeleteket, salátaleveleket, felforrósítjuk, lecsepegtetjük, letörölgetjük, kacsacombokat, megtisztítjuk, felkarikázzuk, petrezselyem, zsemlemorzsa, tojássárgája, paradicsomot, négybevágjuk, evőkanálnyit, majoránnával, hosszúmetélt, felhasználás, leperzseljük, szezámolajat, aranybarnára, befőttszirup,
© 2013 TVN.HU Kft.