Belépés
B receptek
... személyre: 50 dkg burgonya, 15 dkg zsír, 1 kávéskanál vaj, 15 dkg porcukor, 2 tojás, 1 kávéskanál őrölt fahéj, reszelt citromhéj, vaníliás porcukor és só ízlés szerint.
A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, meghámozzuk, kihűtjük és megreszeljük. Ezután cukorral, fahéjjal, tojással, citromhéjjal és zsírral összedolgozzuk (fél tojás maradjon a tészta bekenéséhez). Olajos k...
2011-01-18 19:51:04
B receptek
...

Hozzávalók 4 személyre: 12 dkg aszalt gyümölcs, 3 dkg vaj, 1 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, szegfűszeg, 1 kávéskanál őrölt fahéj, só, törött bors ízlés szerint.
Az aszalt gyümölcsöt megmossuk, leöntjük 4 dl hideg vízzel. 2-3 óra hosszat állni hagyjuk. Kimagozzuk, majd ugyanabban a vízben tűzre tesszük, és a forrástól számítva 40 percig főzzük. Áttörjük, serpenyőbe ...
2011-01-18 19:16:13
Csípősre pácolt csirkeszárny
... paprika, vegyesen
* 25 dkg paradicsom
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 evőkanál vágott petrezselyem

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, a szárnyvégeket levágjuk. Összekeverjük az olajat, a szójaszószt, az erős paprikát, a gyömbért és a ketchupöt. Jól elkeverjük a szárnyakat ezzel a fűszeres páccal, majd letakarva 1 napr...
2011-01-18 13:53:47
Petrezselymes krumpli tejfölös
...

elkészítés
Először a tejfölbe reszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. A lilahagymát apró kockára vágjuk
Jól elkavarjuk, és hagyjuk állni.
A krumplikat jól megmossuk, és héjában feltesszük főzni.
A petrezselyemzöldet felaprítjuk, és kevés olajra rá szórjuk egy kicsit felforrósítjuk, és elzárjuk alatta.
A krumplikat megforgatjuk a petrez...
2011-01-18 13:46:29
Téli varázs - forró csoki
... dl tej
2 evőkanál narancslé
fél narancs reszelt héja
1 kiskanál vanília esszencia

tetejére: tejszínhab

Elkészítése:

A narancsot alaposan megmossuk, egyik felének a héját lereszeljük, majd a levét kinyomjuk. A kókusztejet egy edénybe öntjük és felmelegítjük. Hozzáadjuk a darabokra tördelt csokoládékat és felolvasztjuk.
A csokis m...
2011-01-17 19:56:09
Citromos csirkekocsonya
... gyökér
5 dkg zeller
2 gerezd fokhagyma
1 db citrom
1 púpozott evőkanál zselatin
só, bors

Elkészítése:

A csirkét és az aprólékot alaposan megmossuk, majd annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi és főzni kezdjük. A főzés közben képződő habot levesszük a tetejéről.
Beletesszük a megtisztított zöldségeket, fokhagymát sót, borsot ízlés ...
2011-01-17 19:49:10
Kedd menüajánlat
... édeskömény-krémleves:

Hozzávalók:
1 édeskömény gumó
20 dkg tömlős sajt
1 liter erőleves
2 evőkanál liszt
1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
1.) Az édesköményt megmossuk, felaprítjuk, és 1 liter erőlevesben megfőzzük.

2.) A fazekat lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a lisztet, a krémsajtot és a felaprított petrezselymet, majd bott...
2011-01-17 19:46:45
A töpörtyűkészítés titkai
... csak 1 evőkanállal használjunk belőle!)
Elkészítés: A tepertőt megdaráljuk. A tojást megfőzzük, megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk, és hozzákeverjük a megtisztított tepertőhöz. Megmossuk, apró kockákra vágjuk és szintén a tepertőhöz adjuk a lila-hagymát és a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát, a mustárt, a pirospaprikát és a borsot. Jól összekeverjük, és kanalanként hoz...
2011-01-17 19:43:15
Ismerkedés a rokfort sajttal
... 3-4 dl száraz fehér bor (vagy rosé), só, őrölt bors, olíva olaj, 2 evőkanál liszt, 25 dkg rokfort sajt, 2 dl tejszín, 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
1.) A csirkemelleket megmossuk, csíkokra vágjuk, majd egy serpenyőben kevés olíva olajon fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
2.) Felöntjük fehér borral, és puhára pároljuk, majd ha a bor nagy része elpárolgott, ...
2011-01-17 19:37:20
Rizstorta 1.
... mazsola, 3 dkg vaj, 2 púpozott evőkanál zselatinpor, 1/2 citrom leve és reszelt héja, ízlés szerint cukor vagy méz, 1 mokkáskanál só, 1/2 cm vékony kerek piskótalap.
A rizst gondosan megmossuk, átválogatjuk, majd leszűrjük. A vajon üvegesre pirítjuk, ezután 2 dl vizet és 5 dl tejet ráöntünk. Megsózzuk, majd addig főzzük, amíg az összes folyadékot elfövi. Közben a megmosott, l...
2011-01-16 23:25:30
1 2 3 ..............531 532 533 538 539 ........807 808 .......1075 1076 1077 
Címkék: töpörtyűkészítés titkai, rokfort sajttal, burgonyát megmossuk, tészta bekenéséhez, aszalt gyümölcsöt, vízben tűzre, forrástól számítva, csirkeszárnyakat megtisztítjuk, szárnyvégeket levágjuk, erős paprikát, szárnyakat ezzel, fűszeres páccal, tejfölbe reszeljük, lilahagymát apró, kicsit felforrósítjuk, krumplikat megforgatjuk, narancsot alaposan, héját lereszeljük, levét kinyomjuk, edénybe öntjük, darabokra tördelt, aprólékot alaposan, főzés közben, megtisztított zöldségeket, édesköményt megmossuk, fazekat lehúzzuk, felaprított petrezselymet, tepertőt megdaráljuk, tojást megfőzzük, megtisztított tepertőhöz, tepertőhöz adjuk, fokhagymanyomón átnyomott, csirkemelleket megmossuk, serpenyőben kevés, rizst gondosan, vajon üvegesre, összes folyadékot, töpörtyűkészítés, csirkeszárnyakat, fokhagymanyomón, csirkekocsonya, felforrósítjuk, összedolgozzuk, csirkemelleket, szárnyvégeket, pirospaprikát, megtisztított, összekeverjük, petrezselymet, megtisztítjuk, hozzákeverjük, petrezselymes, felmelegítjük,
© 2013 TVN.HU Kft.