|
|
|
... személyre: 50 dkg burgonya, 15 dkg zsír, 1 kávéskanál vaj, 15 dkg porcukor, 2 tojás, 1 kávéskanál őrölt fahéj, reszelt citromhéj, vaníliás porcukor és só ízlés szerint.
A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, meghámozzuk, kihűtjük és megreszeljük. Ezután cukorral, fahéjjal, tojással, citromhéjjal és zsírral összedolgozzuk (fél tojás maradjon a tészta bekenéséhez). Olajos k... |
2011-01-18 19:51:04 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók 4 személyre: 12 dkg aszalt gyümölcs, 3 dkg vaj, 1 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, szegfűszeg, 1 kávéskanál őrölt fahéj, só, törött bors ízlés szerint.
Az aszalt gyümölcsöt megmossuk, leöntjük 4 dl hideg vízzel. 2-3 óra hosszat állni hagyjuk. Kimagozzuk, majd ugyanabban a vízben tűzre tesszük, és a forrástól számítva 40 percig főzzük. Áttörjük, serpenyőbe ... |
|
2011-01-18 19:16:13 |
|
|
|
|
|
|
... paprika, vegyesen
* 25 dkg paradicsom
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 evőkanál vágott petrezselyem
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, a szárnyvégeket levágjuk. Összekeverjük az olajat, a szójaszószt, az erős paprikát, a gyömbért és a ketchupöt. Jól elkeverjük a szárnyakat ezzel a fűszeres páccal, majd letakarva 1 napr... |
2011-01-18 13:53:47 |
|
|
|
|
|
|
...
elkészítés
Először a tejfölbe reszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. A lilahagymát apró kockára vágjuk
Jól elkavarjuk, és hagyjuk állni.
A krumplikat jól megmossuk, és héjában feltesszük főzni.
A petrezselyemzöldet felaprítjuk, és kevés olajra rá szórjuk egy kicsit felforrósítjuk, és elzárjuk alatta.
A krumplikat megforgatjuk a petrez... |
|
2011-01-18 13:46:29 |
|
|
|
|
|
|
... dl tej
2 evőkanál narancslé
fél narancs reszelt héja
1 kiskanál vanília esszencia
tetejére: tejszínhab
Elkészítése:
A narancsot alaposan megmossuk, egyik felének a héját lereszeljük, majd a levét kinyomjuk. A kókusztejet egy edénybe öntjük és felmelegítjük. Hozzáadjuk a darabokra tördelt csokoládékat és felolvasztjuk.
A csokis m... |
|
2011-01-17 19:56:09 |
|
|
|
|
|
|
... gyökér
5 dkg zeller
2 gerezd fokhagyma
1 db citrom
1 púpozott evőkanál zselatin
só, bors
Elkészítése:
A csirkét és az aprólékot alaposan megmossuk, majd annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi és főzni kezdjük. A főzés közben képződő habot levesszük a tetejéről.
Beletesszük a megtisztított zöldségeket, fokhagymát sót, borsot ízlés ... |
2011-01-17 19:49:10 |
|
|
|
|
|
|
... csak 1 evőkanállal használjunk belőle!)
Elkészítés: A tepertőt megdaráljuk. A tojást megfőzzük, megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk, és hozzákeverjük a megtisztított tepertőhöz. Megmossuk, apró kockákra vágjuk és szintén a tepertőhöz adjuk a lila-hagymát és a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát, a mustárt, a pirospaprikát és a borsot. Jól összekeverjük, és kanalanként hoz... |
2011-01-17 19:43:15 |
|
|
|
|
|
|
... 3-4 dl száraz fehér bor (vagy rosé), só, őrölt bors, olíva olaj, 2 evőkanál liszt, 25 dkg rokfort sajt, 2 dl tejszín, 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
1.) A csirkemelleket megmossuk, csíkokra vágjuk, majd egy serpenyőben kevés olíva olajon fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
2.) Felöntjük fehér borral, és puhára pároljuk, majd ha a bor nagy része elpárolgott, ... |
2011-01-17 19:37:20 |
|
|
|
|
|
|
... mazsola, 3 dkg vaj, 2 púpozott evőkanál zselatinpor, 1/2 citrom leve és reszelt héja, ízlés szerint cukor vagy méz, 1 mokkáskanál só, 1/2 cm vékony kerek piskótalap.
A rizst gondosan megmossuk, átválogatjuk, majd leszűrjük. A vajon üvegesre pirítjuk, ezután 2 dl vizet és 5 dl tejet ráöntünk. Megsózzuk, majd addig főzzük, amíg az összes folyadékot elfövi. Közben a megmosott, l... |
2011-01-16 23:25:30 |
|
|
|
|