|
|
|
... átmérőjű tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és 175 fokon (gáztűzhelynél 2-es fokozaton) 40 percig sütjük. Közben a zselatint hideg vízbe áztatjuk. Az epret megtisztítjuk, megmossuk, néhány szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit a citromlével összeturmixoljuk. Belekeverjük a maradék cukrot és vaníliás cukrot. Beletesszük a kinyomkodott, takaréklángon feloldott... |
2011-01-15 23:17:41 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók 4 személyre: 12 dkg aszalt gyümölcs, 3 dkg vaj, 1 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, szegfűszeg, 1 kávéskanál őrölt fahéj, só, törött bors ízlés szerint.
Az aszalt gyümölcsöt megmossuk, leöntjük 4 dl hideg vízzel. 2-3 óra hosszat állni hagyjuk. Kimagozzuk, majd ugyanabban a vízben tűzre tesszük, és a forrástól számítva 40 percig főzzük. Áttörjük, serpenyőbe tesszü... |
|
2011-01-15 19:42:38 |
|
|
|
|
|
|
... (egytálétel)
Hozzávalók: 30 dkg sertésmáj, 2 tojás, 4 evőkanál kukoricaliszt, 1,5 dl tej, 2 evőkanál zöldpetrezselyem, 1 teáskanál tárkonylevél, törött fekete bors, só.
A májat megmossuk, megtöröljük, és a forrásban levő vízbe dobjuk. Ha a megfehéredett májból már nem folyik véres lé, akkor leszűrjük és ledaráljuk. A kukoricalisztet 2,5 dl forrásban levő sós vízben... |
2011-01-15 15:59:40 |
|
|
|
|
|
|
... kg ponty vagy egyéb nagy hal, egy nagy fej vöröshagyma, 1 ek enyhén csípős paprika, 1/2 cseresznyepaprika, 1 hegyes csípős zöldpaprika, só
Elkészítése: A halféléket megtisztítjuk, megmossuk, az ikrát és a haltejet hidegre félretesszük. A ponty fejét, farkát levágjuk, a törzsét . 3 cm darabokra vágjuk, gyengéden megsózzuk, és a felhasználásig letakarva hidegen tartjuk. Az apró... |
|
2011-01-15 15:45:21 |
|
|
|
|
|
|
... burgonyát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk, és tiszta konyharuhán leszárítjuk. Bő, forró olajban ropogós-pirosra sütjük, majd meleg helyre téve, tűzálló tálba öntjük. A szűzpecsenyét megmossuk, letörölgetjük, és vékony érmékre vágjuk. 1 evőkanál olajon átsütjük, és hozzátesszük a sült burgonyához. 1 fej vöröshagymát nagyon apróra vagdalunk, és az evőkanál olajjal elkevert húsl... |
|
2011-01-15 14:33:03 |
|
|
|
|
|
|
... bors, só.
A húst kicsontozzuk és felszeleteljük. A káposztát szükség szerint átmossuk, és ízlés szerint cukorral, törött borssal fűszerezve fedő alatt félpuhára pároljuk. Az almákat megmossuk, kicsumázzuk, és negyedekbe vágjuk. A felszeletelt húsokat a forró zsíron hirtelen átsütjük. Nagy tepsibe vagy tűzálló tálba terítjük az egész káposztát, szorosan egymás mellé ráhelyezzü... |
2011-01-15 13:59:06 |
|
|
|
|
|
|
... fűszervaj
* só
* frissen őrölt bors
* fél dl tyúkhúsleves
* 3 evőkanál fehérborecet
Elkészítés:
A salátaféléket megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. Az újhagymát megtisztítjuk, ferdén felszeleteljük. A megtisztított paprikákat csíkokra vágjuk. A csirkemellfilét megmossuk, megtöröljük, a rostokra merőlegesen vékony csík... |
2011-01-15 13:05:58 |
|
|
|
|
|
|
... megdermedne, belekeverjük a habfixálóval és a maradék cukorral felvert tejszínt. Tortagyűrűt helyezünk az alsó tortalap köré, rásimítjuk a krémet, majd rátesszük a másik tortalapot.
3. Megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk a szőlőt, és a citromkarikákkal együtt szépen kidíszítjük vele a tortát. A zselét a leírás szerint elkészítjük, és a tortára öntjük. Amikor a zselé megderme... |
2011-01-15 00:37:28 |
|
|
|
|
|
|
... dl rummal hígított eper- vagy ribizlizselé.
Egy kivajazott tűzálló tálat szorosan kibéleljük a kihűlt piskótával. A megtisztított körtéket a fél citrom levével ízesített vízben megmossuk, magját és magházát eltávolítjuk úgy, hogy a közepén egy-egy lyuk legyen. Egy lefedhető edényben, kevés vízben, a citrom másik felével, a 12 dkg cukrot felfőzzük, és hozzátéve a körtéket cse... |
2011-01-15 00:34:11 |
|
|
|
|
|
|
... pirospaprika, 1/4 kk. köménymag, 1 gerezd fokhagyma, 1 hegyes- csípős zöldpaprika, 1 paradicsom, só, bors, 800 g savanyú káposzta, 1 babérlevél, 4 dl tejfól, 30 g rizsliszt
A húst megmossuk, kisebb kockákra vágjuk. Az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk húst, erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával és a köménymaggal, hozzáadju... |
2011-01-14 23:54:57 |
|
|
|
|