|
|
|
... napraforgó olaj
* 1 ek mustár
* ½ kk egész kömény
* só
* frissen őrölt bors
* késhegynyi kapor
elkészítés
1. A káposztát megmossuk, a torzsáját kivágjuk, a levelet vékony csíkokra vágjuk.
2. A sárgarépát, megtisztítjuk, mossuk, majd finomra reszeljük.
3. A paprikát megmossuk, a magházát kivágjuk... |
2010-08-02 15:53:19 |
|
|
|
|
|
|
...
1. A mascarponét 2 dl tejszínnel és 20 dkg porcukorral robotgéppel jó habosra keverjük, hűtőbe tesszük.
2. Babapiskótát mozsárban durva darabosra összetörjük, a gyümölcsöt megmossuk, és papír kéztörlőre tesszük, hogy ne legyen vizes. (Ez fontos, mert különben tönkremegy a desszert!)
3. A tört piskótából a kelyhek aljára szórunk 1-1 evőkanálnyit, majd... |
|
2010-08-02 12:42:08 |
|
|
|
|
|
|
... mokkáskanál őrölt gyömbérpor
* fél teáskanál köménymag
* fél teáskanál kurkuma
* 1 citrom
Elkészítés:
A tésztafőzéshez vizet forralunk. A húst megmossuk, csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, karikákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, gerezdekre vágjuk. A zellerszárat megtisztítjuk, felszeleteljük. A csicseriborsót és a vegyes sa... |
2010-08-02 12:36:37 |
|
|
|
|
|
|
... kókuszreszelék
* 1 evőkanál currypor
* 1 evőkanál étkezési keményítő
* 1 dl tejszín
* 1 dl natúr joghurt
Elkészítés:
A hússzeleteket megmossuk, hosszában kettévágjuk. A barackot lecsepegtetjük, levét felfogjuk, a barackokat félbevágjuk.
A húst hullámosan hurkapálcára húzzuk, sózzuk és borsozzuk. Serpenyőben... |
|
2010-08-02 12:32:05 |
|
|
|
|
|
|
... * só
* bors
* citromlé
Elkészítés:
A hagymát letisztítjuk és apró kockákra vágjuk. A póréhagymát letisztítjuk, hosszában félbevágjuk, gondosan megmossuk, és csíkokra vágjuk. Az olajat serpenyőben (WOK a legjobb) felforrósítjuk, ebben a hagymát átsütjük, a póréhagymát hozzáadjuk, és keverés közben úgy 2 percig pároljuk. A lisztet rászórjuk és... |
|
2010-08-02 12:22:42 |
|
|
|
|
|
|
... joghurt (édesfehér)
100 ml narancslé
50 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
500 ml hideg habtejszín
Előkészítés:
A sárgabarackot megmossuk, felezzük, kimagozzuk, majd
apróra kockázzuk. A mogyorót durvára törjük. A tepsit
(30 x 40 cm-es) kivajazzuk, sütőpapírral kibéleljük.
A sütőt előmelegítjük.
E... |
2010-08-02 12:21:24 |
|
|
|
|
|
|
... olaj
Elkészítés:
A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A zsemlét beáztatjuk. A sajtot kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk. Az uborkát lecsepegtetjük, feldaraboljuk. A paprikát megmossuk, szárazra töröljük, kicsumázzuk, a húsát kb. olyan szeletkékre, vágjuk, mint a sajt.
A darált húst tálba tesszük, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a kinyomko... |
2010-08-02 12:16:24 |
|
|
|
|
|
|
... tetszés szerinti mennyiségben
* só
* őrölt pirospaprika
* fokhagyma (fél kiló inaszhoz kb. 1 nagy fej)
Elkészítés:
A libahájat alaposan megmossuk, ajánlott kézmeleg vízben, mivel így könnyen lejön a rajta lévő hártya. A vizet papírtörlővel felitatjuk róla, majd egy tányérba rakjuk. Vékonyan besózzuk mindkét oldalát. A fokhagymát apr... |
2010-08-02 12:14:02 |
|
|
|
|
|
|
...
1. A mascarponét 2 dl tejszínnel és 20 dkg porcukorral robotgéppel jó habosra keverjük, hűtőbe tesszük.
2. Babapiskótát mozsárban durva darabosra összetörjük, a gyümölcsöt megmossuk, és papír kéztörlőre tesszük, hogy ne legyen vizes. (Ez fontos, mert különben tönkremegy a desszert!)
3. A tört piskótából a kelyhek aljára szórunk 1-1 evőkanálnyit, majd... |
2010-08-01 17:46:59 |
|
|
|
|
|
|
... szemes bors
* só
elkészítés
1. A konyhakész csirkét és a marhacsontot megmossuk, majd a marhacsontot a bogrács aljára, a csirkét pedig fölé helyezzük. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt leveszöldséget és felöntjük kb. 4 liter vízzel.
2. Babérlevéllel, a ... |
2010-08-01 17:18:41 |
|
|
|
|