Belépés
Pikáns káposztasaláta
... napraforgó olaj
* 1 ek mustár
* ½ kk egész kömény
* só
* frissen őrölt bors
* késhegynyi kapor
elkészítés

1. A káposztát megmossuk, a torzsáját kivágjuk, a levelet vékony csíkokra vágjuk.
2. A sárgarépát, megtisztítjuk, mossuk, majd finomra reszeljük.
3. A paprikát megmossuk, a magházát kivágjuk...
2010-08-02 15:53:19
Mascarponés álomkehely fagyiva
...

1. A mascarponét 2 dl tejszínnel és 20 dkg porcukorral robotgéppel jó habosra keverjük, hűtőbe tesszük.
2. Babapiskótát mozsárban durva darabosra összetörjük, a gyümölcsöt megmossuk, és papír kéztörlőre tesszük, hogy ne legyen vizes. (Ez fontos, mert különben tönkremegy a desszert!)
3. A tört piskótából a kelyhek aljára szórunk 1-1 evőkanálnyit, majd...
2010-08-02 12:42:08
Indiai szezámos csirke
... mokkáskanál őrölt gyömbérpor
* fél teáskanál köménymag
* fél teáskanál kurkuma
* 1 citrom
Elkészítés:


A tésztafőzéshez vizet forralunk. A húst megmossuk, csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, karikákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, gerezdekre vágjuk. A zellerszárat megtisztítjuk, felszeleteljük. A csicseriborsót és a vegyes sa...
2010-08-02 12:36:37
Indiai nyárs
... kókuszreszelék
* 1 evőkanál currypor
* 1 evőkanál étkezési keményítő
* 1 dl tejszín
* 1 dl natúr joghurt

Elkészítés:


A hússzeleteket megmossuk, hosszában kettévágjuk. A barackot lecsepegtetjük, levét felfogjuk, a barackokat félbevágjuk.

A húst hullámosan hurkapálcára húzzuk, sózzuk és borsozzuk. Serpenyőben...
2010-08-02 12:32:05
Indiai csirkeleves
... * só
* bors
* citromlé

Elkészítés:

A hagymát letisztítjuk és apró kockákra vágjuk. A póréhagymát letisztítjuk, hosszában félbevágjuk, gondosan megmossuk, és csíkokra vágjuk. Az olajat serpenyőben (WOK a legjobb) felforrósítjuk, ebben a hagymát átsütjük, a póréhagymát hozzáadjuk, és keverés közben úgy 2 percig pároljuk. A lisztet rászórjuk és...
2010-08-02 12:22:42
Mennyei barack szelet
... joghurt (édesfehér)
100 ml narancslé
50 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
500 ml hideg habtejszín

Előkészítés:

A sárgabarackot megmossuk, felezzük, kimagozzuk, majd
apróra kockázzuk. A mogyorót durvára törjük. A tepsit
(30 x 40 cm-es) kivajazzuk, sütőpapírral kibéleljük.
A sütőt előmelegítjük.

E...
2010-08-02 12:21:24
Húsgombócos falatkák
... olaj

Elkészítés:

A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A zsemlét beáztatjuk. A sajtot kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk. Az uborkát lecsepegtetjük, feldaraboljuk. A paprikát megmossuk, szárazra töröljük, kicsumázzuk, a húsát kb. olyan szeletkékre, vágjuk, mint a sajt.
A darált húst tálba tesszük, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a kinyomko...
2010-08-02 12:16:24
Inasz
... tetszés szerinti mennyiségben
* só
* őrölt pirospaprika
* fokhagyma (fél kiló inaszhoz kb. 1 nagy fej)

Elkészítés:

A libahájat alaposan megmossuk, ajánlott kézmeleg vízben, mivel így könnyen lejön a rajta lévő hártya. A vizet papírtörlővel felitatjuk róla, majd egy tányérba rakjuk. Vékonyan besózzuk mindkét oldalát. A fokhagymát apr...
2010-08-02 12:14:02
Mascarponés álomkehely
...

1. A mascarponét 2 dl tejszínnel és 20 dkg porcukorral robotgéppel jó habosra keverjük, hűtőbe tesszük.
2. Babapiskótát mozsárban durva darabosra összetörjük, a gyümölcsöt megmossuk, és papír kéztörlőre tesszük, hogy ne legyen vizes. (Ez fontos, mert különben tönkremegy a desszert!)
3. A tört piskótából a kelyhek aljára szórunk 1-1 evőkanálnyit, majd...
2010-08-01 17:46:59
Tüzes csirkeleves
... szemes bors
* só

elkészítés

1. A konyhakész csirkét és a marhacsontot megmossuk, majd a marhacsontot a bogrács aljára, a csirkét pedig fölé helyezzük. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt leveszöldséget és felöntjük kb. 4 liter vízzel.
2. Babérlevéllel, a ...
2010-08-01 17:18:41
1 2 3 ..............538 539 ........797 798 799 807 808 .......1075 1076 1077 
Címkék: Oetker Bourbon Vaníliás, káposztát megmossuk, torzsáját kivágjuk, levelet vékony, paprikát megmossuk, magházát kivágjuk, gyümölcsöt megmossuk, tört piskótából, kelyhek aljára, tésztafőzéshez vizet, húst megmossuk, hagymát meghámozzuk, paradicsomot megmossuk, zellerszárat megtisztítjuk, hússzeleteket megmossuk, barackot lecsepegtetjük, barackokat félbevágjuk, húst hullámosan, hagymát letisztítjuk, póréhagymát letisztítjuk, olajat serpenyőben, hagymát átsütjük, póréhagymát hozzáadjuk, lisztet rászórjuk, sárgabarackot megmossuk, mogyorót durvára, sütőt előmelegítjük, fokhagymát megtisztítjuk, zsemlét beáztatjuk, uborkát lecsepegtetjük, darált húst, libahájat alaposan, rajta lévő, vizet papírtörlővel, tányérba rakjuk, konyhakész csirkét, marhacsontot megmossuk, bogrács aljára, csirkét pedig, felszeleteljük, csicseriborsót, tésztafőzéshez, lecsepegtetjük, káposztasaláta, leveszöldséget, kókuszreszelék, felforrósítjuk, sárgabarackot, megtisztítjuk, papírtörlővel, feldaraboljuk, hússzeleteket,
© 2013 TVN.HU Kft.