Belépés
Gyümölcsös gratin
... porcukor

Tál kikenéséhez:

* kevés vaj

elkészítés

1. A gyümölcsöket megmossuk, a ribizlit leszemezzük, a sárgabarackokat pedig kimagozzuk, és cikkekre vágjuk, majd meglocsoljuk a citromlével.
2. 4 dl tejet felforralunk a vaníliás cukorral, 1 dl hideg tejben pe...
2010-08-01 17:14:32
Illatos pulykatallérok
... olaj

Elkészítés:

A pulykamellet vékony, kb. egyforma nagyságú, kerek szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk (A nyesedéket félretesszük, raguleveshez, apróhússal készült ételekhez elhasználjuk.) A gombát megmossuk, a kalapjából nagy, kerek szeleteket vágunk. (A maradékból svédgombát, gombáshúst készíthetünk.)
Két-két pulykamell szelet közé egy-egy szelet, m...
2010-08-01 17:14:10
Tüzes csirkeleves
... leveszöldség
* 1 babérlevél
* 1 cseresznyepaprika
* 1 teáskanál szemes bors
* só

elkészítés

1. A konyhakész csirkét és a marhacsontot megmossuk, majd a marhacsontot a bogrács aljára, a csirkét pedig fölé helyezzük. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt leveszöldséget és felöntjük kb. 4 liter vízzel.
2. Babérl...
2010-08-01 16:09:46
Gyümölcsös gratin
... tojássárgája
* 10 dkg cukor

A szóráshoz:

* porcukor

Tál kikenéséhez:

* kevés vaj

elkészítés

1. A gyümölcsöket megmossuk, a ribizlit leszemezzük, a sárgabarackokat pedig kimagozzuk, és cikkekre vágjuk, majd meglocsoljuk a citromlével.
2. 4 dl tejet felforralunk a vaníliás cukorral, 1 dl ...
2010-08-01 16:03:08
Marhahúsos kuszkusz
... paprika
15 dkg paradicsom
1 dl olívaolaj
erőspaprika ízlés szerint
1 csipet római kömény
30 dkg kuszkusz
2 dl paradicsomlé

Elkészítés:

A húst megmossuk, leszárítjuk, és nagyobb kockákra vágjuk. A zöldségeket értelemszerűen megtisztítjuk és megmossuk. A hagymát, a fokhagymát finomra, a többi zöldséget nagyobb darabokra vágjuk....
2010-08-01 10:39:33
Busanyársak
... ételízesítő

Elkészítés:

A megmosott halfilét hosszabb, kétujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk.
A gombát, cukkínit, paradicsomot, a megtisztított vöröshagymát alaposan megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk, felváltva kihegyezett fanyársakra tűzzük őket. Meghintjük Delikát ételízesítővel, majd étolajjal megkent alufóliára helyezve, forró grillrácson megsütjük...
2010-08-01 10:36:24
Almás rakott zsemle
... nádcukor
1 marék mazsola
5 dkg darált dió
1/2 l tej
2 tojás
1 ek porcukor
vaj

Elkészítés:

Egy tűzálló jénait kivajazunk. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd rögtön összeforgatjuk a citromlével. A diót összekeverjük a nádcukorral.
A zsemléket ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és k...
2010-07-31 12:31:00
Paradicsom télire
... 20%-os ecet, 5 babérlevél, szegfűszeg, szegfűbors, koriander, mustármag, fekete bors, 1 g nátriumbenzoát (vagy szalicil).
Elkészítése: Azonos méretű paradicsomokat válogatunk, jól megmossuk, majd üvegekbe rakjuk. A vízbe beletesszük a sót és a fűszereket, kb. 30 percig forraljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk az ecetet és a tartósítószert. Amikor kihűlt a lé, ráöntjük a paradics...
2010-07-31 10:46:31
Rakott krfiol
... sajt
* 2 ek olaj



elkészítés

1. A karfiolt rózsákra szedjük, megmossuk, és feltesszük főni sós vízben.
2. A hagymát apróra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és üvegesre pirítjuk. Beletesszük a darált húst, és pár percig pirítjuk, majd vízzel felöntjük. Amik...
2010-07-31 08:32:09
Kapros-juhtúrós csirkecomb
... friss kapor
* 50 g juhtúró

elkészítés

1. A csirkecombokat megmossuk, szárazra töröljük. Sóval, borssal fűszerezzük.
2. A tejfölt összekeverjük a liszttel és 100 ml vízzel.
3. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A csirkecombokat erős ...
2010-07-30 22:54:09
1 2 3 ..............538 539 ........798 799 800 807 808 .......1075 1076 1077 
Címkék: Meghintjük Delikát, gyümölcsöket megmossuk, ribizlit leszemezzük, sárgabarackokat pedig, vaníliás cukorral, pulykamellet vékony, nyesedéket félretesszük, gombát megmossuk, kalapjából nagy, maradékból svédgombát, konyhakész csirkét, marhacsontot megmossuk, bogrács aljára, csirkét pedig, húst megmossuk, zöldségeket értelemszerűen, fokhagymát finomra, többi zöldséget, megmosott halfilét, megtisztított vöröshagymát, tűzálló jénait, almákat megmossuk, diót összekeverjük, zsemléket ujjnyi, vízbe beletesszük, tűzről levéve, karfiolt rózsákra, hagymát apróra, darált húst, csirkecombokat megmossuk, tejfölt összekeverjük, serpenyőben felforrósítjuk, csirkecombokat erős, sárgabarackokat, ételízesítővel, összeforgatjuk, nátriumbenzoát, leveszöldséget, pulykatallérok, paradicsomokat, értelemszerűen, csirkecombokat, tartósítószert, felforrósítjuk, megtisztított, megtisztítjuk, összekeverjük, marhacsontot, gyümölcsöket, tojássárgája, leveszöldség, raguleveshez, félretesszük, pulykamellet, meglocsoljuk, elhasználjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.