|
|
|
... porcukor
Tál kikenéséhez:
* kevés vaj
elkészítés
1. A gyümölcsöket megmossuk, a ribizlit leszemezzük, a sárgabarackokat pedig kimagozzuk, és cikkekre vágjuk, majd meglocsoljuk a citromlével.
2. 4 dl tejet felforralunk a vaníliás cukorral, 1 dl hideg tejben pe... |
2010-08-01 17:14:32 |
|
|
|
|
|
|
... olaj
Elkészítés:
A pulykamellet vékony, kb. egyforma nagyságú, kerek szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk (A nyesedéket félretesszük, raguleveshez, apróhússal készült ételekhez elhasználjuk.) A gombát megmossuk, a kalapjából nagy, kerek szeleteket vágunk. (A maradékból svédgombát, gombáshúst készíthetünk.)
Két-két pulykamell szelet közé egy-egy szelet, m... |
|
2010-08-01 17:14:10 |
|
|
|
|
|
|
... leveszöldség
* 1 babérlevél
* 1 cseresznyepaprika
* 1 teáskanál szemes bors
* só
elkészítés
1. A konyhakész csirkét és a marhacsontot megmossuk, majd a marhacsontot a bogrács aljára, a csirkét pedig fölé helyezzük. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt leveszöldséget és felöntjük kb. 4 liter vízzel.
2. Babérl... |
2010-08-01 16:09:46 |
|
|
|
|
|
|
... tojássárgája
* 10 dkg cukor
A szóráshoz:
* porcukor
Tál kikenéséhez:
* kevés vaj
elkészítés
1. A gyümölcsöket megmossuk, a ribizlit leszemezzük, a sárgabarackokat pedig kimagozzuk, és cikkekre vágjuk, majd meglocsoljuk a citromlével.
2. 4 dl tejet felforralunk a vaníliás cukorral, 1 dl ... |
|
2010-08-01 16:03:08 |
|
|
|
|
|
|
... paprika
15 dkg paradicsom
1 dl olívaolaj
erőspaprika ízlés szerint
1 csipet római kömény
30 dkg kuszkusz
2 dl paradicsomlé
Elkészítés:
A húst megmossuk, leszárítjuk, és nagyobb kockákra vágjuk. A zöldségeket értelemszerűen megtisztítjuk és megmossuk. A hagymát, a fokhagymát finomra, a többi zöldséget nagyobb darabokra vágjuk.... |
|
2010-08-01 10:39:33 |
|
|
|
|
|
|
... ételízesítő
Elkészítés:
A megmosott halfilét hosszabb, kétujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk.
A gombát, cukkínit, paradicsomot, a megtisztított vöröshagymát alaposan megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk, felváltva kihegyezett fanyársakra tűzzük őket. Meghintjük Delikát ételízesítővel, majd étolajjal megkent alufóliára helyezve, forró grillrácson megsütjük... |
2010-08-01 10:36:24 |
|
|
|
|
|
|
... nádcukor
1 marék mazsola
5 dkg darált dió
1/2 l tej
2 tojás
1 ek porcukor
vaj
Elkészítés:
Egy tűzálló jénait kivajazunk. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd rögtön összeforgatjuk a citromlével. A diót összekeverjük a nádcukorral.
A zsemléket ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és k... |
2010-07-31 12:31:00 |
|
|
|
|
|
|
... 20%-os ecet, 5 babérlevél, szegfűszeg, szegfűbors, koriander, mustármag, fekete bors, 1 g nátriumbenzoát (vagy szalicil).
Elkészítése: Azonos méretű paradicsomokat válogatunk, jól megmossuk, majd üvegekbe rakjuk. A vízbe beletesszük a sót és a fűszereket, kb. 30 percig forraljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk az ecetet és a tartósítószert. Amikor kihűlt a lé, ráöntjük a paradics... |
2010-07-31 10:46:31 |
|
|
|
|
|
|
... sajt
* 2 ek olaj
elkészítés
1. A karfiolt rózsákra szedjük, megmossuk, és feltesszük főni sós vízben.
2. A hagymát apróra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és üvegesre pirítjuk. Beletesszük a darált húst, és pár percig pirítjuk, majd vízzel felöntjük. Amik... |
2010-07-31 08:32:09 |
|
|
|
|
|
|
... friss kapor
* 50 g juhtúró
elkészítés
1. A csirkecombokat megmossuk, szárazra töröljük. Sóval, borssal fűszerezzük.
2. A tejfölt összekeverjük a liszttel és 100 ml vízzel.
3. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A csirkecombokat erős ... |
2010-07-30 22:54:09 |
|
|
|
|