|
|
|
... növényt, amelyben nincs tartósítószer.
Hogyan fogyasszuk?
Ha spárgát veszünk, elsődleges szempont a frissesség. A spárga frissességét úgy állapíthatjuk meg, hogy megnyomkodjuk a tövénél: ha sárgás lé jön belőle, megvehetjük. Hűtőszekrényben legfeljebb három napig tárolhatjuk. Mindig csavarjuk nedves ruhába, hogy friss maradjon. Az egészen zsengék (ceruzavastagságú... |
2024-02-27 21:33:47 |
|
|
|
|
|
|
... tejfölt.)
Egy sütőpapírt enyhén megszórunk liszttel, kinyújtjuk rajta a tésztát, tepsi méretűre (20x30cm), és a papírral együtt átemeljük a tepsibe, majd a tenyerünkkel kicsit megnyomkodjuk, beleigazítjuk a tésztát. A tepsiben lévő tésztát ezután bőven megkenjük lekvárral.
A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó k... |
|
2023-01-17 19:21:22 |
|
|
|
|
|
|
... tejfölt.)
Egy sütőpapírt enyhén megszórunk liszttel, kinyújtjuk rajta a tésztát, tepsi méretűre (20x30cm), és a papírral együtt átemeljük a tepsibe, majd a tenyerünkkel kicsit megnyomkodjuk, beleigazítjuk a tésztát. A tepsiben lévő tésztát ezután bőven megkenjük lekvárral.
A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, áll... |
2021-04-09 14:30:08 |
|
|
|
|
|
|
... cipóra osztjuk. Vékonyra kisodorjuk, a sült káposztát rátesszük, majd középen elfelezzük, felhajtjuk középig a két ellentétes oldaláról, majd a felezővonalon elvágjuk a tésztát. Kicsit megnyomkodjuk, megnyújtjuk a rudakat és srégen elvagdossuk. Zsiradékkal kikent, lisztezett nagy tepsibe rakjuk, a másik cipóval is így teszünk. Felvert tojással megkenjük. Forró sütőben sütjük.... |
|
2020-01-31 16:21:40 |
|
|
|
|
|
|
... az átszitált lisztet. Alaposan összekeverjük, és zsírral kikent, liszttel
megszórt tepsibe borítjuk. Elegyengetjük... |
|
2019-04-16 17:32:57 |
|
|
|
|
|
|
... csak néhány csepp citromlére van szükségünk, akkor felesleges egy citromot kettévágni. Fúrjunk egy kis lyukat a citromba, így ki lehet csepegtetni a levét. Könnyebb, ha előtte jól megnyomkodjuk.
Ha felbontottuk a pezsgőt, de nem fogyott el mind, egy ezüstkanalat lógassunk az üvegbe, nyelével lefelé, és így tegyük be a hűtőbe. Nem veszíti el az ízét, és nem megy ki belől... |
2018-07-31 14:15:06 |
|
|
|
|
|
|
... A masszát hosszú rúddá formázzuk, és a közepén egy vájatot készítünk, amibe beletesszük a megmosott, szárazra törölt, és kettévágott csirkemájakat. A tetejét összezárjuk, jól megnyomkodjuk, nehogy szétnyíljon. Megszórjuk zsemlemorzsával, meglocsoljuk egy kevés felolvasztott vajjal, és 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10 percre, majd 160 fokon szép pirosra sütjük.
... |
2018-05-17 23:33:57 |
|
|
|
|
|
|
... sütjük.
A vágott oldalukkal felfelé elrendezzük a japán naspolyát a süteményformában.
Nyomózsákba tesszük a tészta keveréket, rányomjuk a naspolyára és a végén olajos kézzel kicsit megnyomkodjuk.
30-35 percig sütjük, míg a sütemény közepébe szúrt fogpiszkáló szárazon jön ki.
Miután kihűlt, egy tálra fordítjuk a kész süteményt.
http://mutat.net/... |
2018-04-26 11:54:30 |
|
|
|
|
|
|
... hogy előmelegedjen, mire berakjuk a süteményt.
Alaposan megmossuk a sárgarépát aztán meghámozzuk, és aprólyukú reszelőn lereszeljük. Két nedvszívó papír közé helyezzük, kicsit megnyomkodjuk, hogy a felesleges nedvesség kijöjjön belőle.
Egy tálban összekeverjük a répát, a mandulát, a tojást, a cukrot, a vaníliáscukrot, a fahéjat és a burgonyalisztet.
Bekenjük a... |
2018-04-26 11:44:53 |
|
|
|
|
|
|
... masszát, puha tésztát gyúrunk. Vékony lappá nyújtjuk, majd 8-10 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepébe egy kiskanál eperlekvárt teszünk, háromszögűre h... |
2018-04-11 12:55:22 |
|
|
|
|