Belépés
Elegáns gyógyító a spárga
... növényt, amelyben nincs tartósítószer.

Hogyan fogyasszuk?
Ha spárgát veszünk, elsődleges szempont a frissesség. A spárga frissességét úgy állapíthatjuk meg, hogy megnyomkodjuk a tövénél: ha sárgás lé jön belőle, megvehetjük. Hűtőszekrényben legfeljebb három napig tárolhatjuk. Mindig csavarjuk nedves ruhába, hogy friss maradjon. Az egészen zsengék (ceruzavastagságú...
2024-02-27 21:33:47
Régimódi Diós-habos lekváros sütemény
... tejfölt.)
Egy sütőpapírt enyhén megszórunk liszttel, kinyújtjuk rajta a tésztát, tepsi méretűre (20x30cm), és a papírral együtt átemeljük a tepsibe, majd a tenyerünkkel kicsit megnyomkodjuk, beleigazítjuk a tésztát. A tepsiben lévő tésztát ezután bőven megkenjük lekvárral.
A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó k...
2023-01-17 19:21:22
Londoni szelet. Nagyon finom és egyszerű!
... tejfölt.)

Egy sütőpapírt enyhén megszórunk liszttel, kinyújtjuk rajta a tésztát, tepsi méretűre (20x30cm), és a papírral együtt átemeljük a tepsibe, majd a tenyerünkkel kicsit megnyomkodjuk, beleigazítjuk a tésztát. A tepsiben lévő tésztát ezután bőven megkenjük lekvárral.
A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, áll...
2021-04-09 14:30:08
Káposztás hajtóka
... cipóra osztjuk. Vékonyra kisodorjuk, a sült káposztát rátesszük, majd középen elfelezzük, felhajtjuk középig a két ellentétes oldaláról, majd a felezővonalon elvágjuk a tésztát. Kicsit megnyomkodjuk, megnyújtjuk a rudakat és srégen elvagdossuk. Zsiradékkal kikent, lisztezett nagy tepsibe rakjuk, a másik cipóval is így teszünk. Felvert tojással megkenjük. Forró sütőben sütjük....
2020-01-31 16:21:40
Tízperces sütemény
... az átszitált lisztet. Alaposan összekeverjük, és zsírral kikent, liszttel
megszórt tepsibe borítjuk. Elegyengetjük...
2019-04-16 17:32:57
Konyhai kisokos
... csak néhány csepp citromlére van szükségünk, akkor felesleges egy citromot kettévágni. Fúrjunk egy kis lyukat a citromba, így ki lehet csepegtetni a levét. Könnyebb, ha előtte jól megnyomkodjuk.

Ha felbontottuk a pezsgőt, de nem fogyott el mind, egy ezüstkanalat lógassunk az üvegbe, nyelével lefelé, és így tegyük be a hűtőbe. Nem veszíti el az ízét, és nem megy ki belől...
2018-07-31 14:15:06
Medvehagymás sertésvagdalt csirkemájjal töltve
... A masszát hosszú rúddá formázzuk, és a közepén egy vájatot készítünk, amibe beletesszük a megmosott, szárazra törölt, és kettévágott csirkemájakat. A tetejét összezárjuk, jól megnyomkodjuk, nehogy szétnyíljon. Megszórjuk zsemlemorzsával, meglocsoljuk egy kevés felolvasztott vajjal, és 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10 percre, majd 160 fokon szép pirosra sütjük.
...
2018-05-17 23:33:57
Japán naspolya sütemény
... sütjük.
A vágott oldalukkal felfelé elrendezzük a japán naspolyát a süteményformában.
Nyomózsákba tesszük a tészta keveréket, rányomjuk a naspolyára és a végén olajos kézzel kicsit megnyomkodjuk.
30-35 percig sütjük, míg a sütemény közepébe szúrt fogpiszkáló szárazon jön ki.
Miután kihűlt, egy tálra fordítjuk a kész süteményt.

http://mutat.net/...
2018-04-26 11:54:30
Mandulás sárgarépasütemény
... hogy előmelegedjen, mire berakjuk a süteményt.
Alaposan megmossuk a sárgarépát aztán meghámozzuk, és aprólyukú reszelőn lereszeljük. Két nedvszívó papír közé helyezzük, kicsit megnyomkodjuk, hogy a felesleges nedvesség kijöjjön belőle.

Egy tálban összekeverjük a répát, a mandulát, a tojást, a cukrot, a vaníliáscukrot, a fahéjat és a burgonyalisztet.
Bekenjük a...
2018-04-26 11:44:53
Túrós-mézes háromszög
... masszát, puha tésztát gyúrunk. Vékony lappá nyújtjuk, majd 8-10 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepébe egy kiskanál eperlekvárt teszünk, háromszögűre h...
2018-04-11 12:55:22
1 2 3 ...14 15 ..21 22 .28 29 
Címkék: Régimódi Diós-habos, spárga frissességét, egészen zsengék, sütőpapírt enyhén, papírral együtt, tenyerünkkel kicsit, tepsiben lévő, csipet sóval, sült káposztát, felezővonalon elvágjuk, másik cipóval, átszitált lisztet, citromot kettévágni, ezüstkanalat lógassunk, masszát hosszú, vájatot készítünk, tetejét összezárjuk, vágott oldalukkal, japán naspolyát, tészta keveréket, végén olajos, sütemény közepébe, tálra fordítjuk, kész süteményt, sárgarépát aztán, felesleges nedvesség, tálban összekeverjük, kiskanál eperlekvárt, süteményformában, ceruzavastagságú, zsemlemorzsával, hűtőszekrényben, burgonyalisztet, vaníliáscukrot, megnyomkodjuk, sertésvagdalt, állapíthatjuk, összekeverjük, elegyengetjük, előmelegített, felolvasztott, tartósítószer, csirkemájakat, előmelegedjen, beleigazítjuk, tojásfehérjét, felezővonalon, meglocsoljuk, medvehagymás, csirkemájjal, háromszögűre, tenyerünkkel, felbontottuk, ezüstkanalat, frissességét, megvehetjük, kifehéredni, elrendezzük, kettévágott, elvagdossuk, zsiradékkal, csepegtetni,
© 2013 TVN.HU Kft.