Belépés
Fenyőszirup köhögésre
... cukortól és az alapos döngöléstől már elkezd oldódni a hajtások nedve, ilyenkor összeesik az üvegben az anyag. Ha van még rügyed, nyugodtan tölthetsz még rá néhány sort, szintén alaposan megnyomkodva.

Kb. 6 hétig hagyom állni. Ilyenkor már a cukor teljesen elolvad, a fenyőrügy megbarnul, és feljön a szirup tetejére.

Először egy szűrőn átszűröm, így a nagyja f...
2019-05-14 14:34:15
Zöldséges-tojásos fasírttekercs
... zöldborsó és a répa felét is. Meghintjük a sajt felével. A tenyerünkkel kicsit megnyomkodjuk a tölteléket.
A sütőpapír segítségével a hosszabbik oldalról kezdve feltekerjük, kicsit megnyomkodva, hogy ne maradjon benne levegő.
A tekercs két végét kicsit az ujjunkkal benyomkodjuk, hogy a töltelék ne jöjjön ki. Óvatosan a sütőpapíros tepsibe fektetjük.

A másik ad...
2017-11-25 20:04:33
Gyermekkora kedvenc csemegéje
... belsejét kikaparjuk és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a túrót, tojást, vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, és a...
2015-11-18 17:16:29
Őrizzük meg a nyár ízeit!
... szellőzés biztosítása fontos, így megnyúlhat az aszalási idő. A legegyszerűbb a gépi eljárás, s ha többféle aszalványt készítünk, gyorsan behozza az árát.

Akkor van kész, ha megnyomkodva, ketté törve nem enged magából nedvességet, de tapintása még rugalmas. Száraz, hűvös helyen tároljuk.

Legjobb alapanyag: alma, körte, kajszi-, sárgabarack, szilva, meggy, fü...
2015-08-18 20:30:30
Aszalás – érdemes nekilátni
... hogy a penészedést biztosan elkerüljék. Az aszalt gyümölcs képes felvenni nedvességet, viszont ha teljesen kiszárítjuk, ezt a képességét elveszti. Az aszalványunk akkor van kész, ha megnyomkodva, kettétörve nem enged magából nedvességet, de tapintása még rugalmas.
Az aszalványok felhasználása

A kész aszalványt száraz, hűvös helyen tároljuk. Sokan a vászonzacskós, m...
2015-07-15 21:23:44
Hókifli
... Megtöltjük lekvárral, vagy cukros tejben főtt dióval, vagy gesztenyével, mert igen sok lesz belőle. Én nem kifliket csinálok, hanem összehajtogatva kis téglalapocskákat, a végüket megnyomkodva, hogy a lekvár ki ne jöjjön, mint a hájas tésztánál, de lehet kifliket is sodorni.
Meleg sütőben, mérsékelten meleg tűznél, világos sárgára sütjük s a tepsiből forrón kivéve bő vanill...
2014-10-17 15:37:23
Aszalás – érdemes nekilátni
... hogy a penészedést biztosan elkerüljék. Az aszalt gyümölcs képes felvenni nedvességet, viszont ha teljesen kiszárítjuk, ezt a képességét elveszti. Az aszalványunk akkor van kész, ha megnyomkodva, kettétörve nem enged magából nedvességet, de tapintása még rugalmas.
Az aszalványok felhasználása

A kész aszalványt száraz, hűvös helyen tároljuk. Sokan a vászonzacskós, m...
2014-08-27 23:43:03
káposztával töltött paprika
... karikákból pedig akkora darabokat vágunk, amiből a paprika szája/mosolya készül. Ennek két végét, óvatosan a káposztába szúrjuk. A borsból pedig szemeket teszünk a káposztába, kicsit megnyomkodva, hogy ne jöjjön ki. Ezután óvatosan a lébe helyezzük, hogy a folyadék ne mossa ki a szemeket. Amennyiben ez megtörténne, később pótolhatjuk.

Egyéb tudnivalók:
Lezárjuk és ...
2014-08-09 12:33:17
Indiai Paneer sajt házi
... túrós részt leszűrjük.

Amikor már kissé hűlt (nehogy megégessük vele a kezünket!), az anyagot a sarkoknál összefogjuk, és kissé kipréseljük a lét, majd a tetejét kicsit megnyomkodva, hagyjuk teljesen kihűlni. (Azóta már úgy is csináltam, hogy az anyagot a sarkainál összekötöztem, és fakanálra lógatva hagytam. fél-egy órát csöpögni, úgy is jó.)

Egy-két órára h...
2014-08-05 17:36:11
Aszalás – érdemes nekilátni
... hogy a penészedést biztosan elkerüljék. Az aszalt gyümölcs képes felvenni nedvességet, viszont ha teljesen kiszárítjuk, ezt a képességét elveszti. Az aszalványunk akkor van kész, ha megnyomkodva, kettétörve nem enged magából nedvességet, de tapintása még rugalmas.
Az aszalványok felhasználása

A kész aszalványt száraz, hűvös helyen tároljuk. Sokan a vászonzacskós, m...
2014-07-13 20:20:29
1 2 3 4 5 
Címkék: Indiai Paneer, nyár ízeit, alapos döngöléstől, hajtások nedve, cukor teljesen, fenyőrügy megbarnul, szirup tetejére, szűrőn átszűröm, répa felét, sajt felével, tenyerünkkel kicsit, sütőpapír segítségével, hosszabbik oldalról, ujjunkkal benyomkodjuk, sütőpapíros tepsibe, tálba tesszük, reszelt citromhéjat, gépi eljárás, penészedést biztosan, aszalt gyümölcs, képességét elveszti, aszalványunk akkor, aszalványok felhasználása, kész aszalványt, végüket megnyomkodva, hájas tésztánál, tepsiből forrón, paprika szája, káposztába szúrjuk, borsból pedig, lébe helyezzük, sarkoknál összefogjuk, tetejét kicsit, sarkainál összekötöztem, téglalapocskákat, összehajtogatva, összekötöztem, vászonzacskós, felhasználása, megnyomkodjuk, fasírttekercs, legegyszerűbb, megnyomkodva, aszalványunk, gesztenyével, segítségével, benyomkodjuk, tenyerünkkel, penészedést, kiszárítjuk, nedvességet, gyermekkora, aszalványok, feltekerjük, kipréseljük, fenyőszirup, mérsékelten, megtörténne, biztosítása, sárgabarack, pótolhatjuk, összefogjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.