|
|
|
... cukortól és az alapos döngöléstől már elkezd oldódni a hajtások nedve, ilyenkor összeesik az üvegben az anyag. Ha van még rügyed, nyugodtan tölthetsz még rá néhány sort, szintén alaposan megnyomkodva.
Kb. 6 hétig hagyom állni. Ilyenkor már a cukor teljesen elolvad, a fenyőrügy megbarnul, és feljön a szirup tetejére.
Először egy szűrőn átszűröm, így a nagyja f... |
2019-05-14 14:34:15 |
|
|
|
|
|
|
... zöldborsó és a répa felét is. Meghintjük a sajt felével. A tenyerünkkel kicsit megnyomkodjuk a tölteléket.
A sütőpapír segítségével a hosszabbik oldalról kezdve feltekerjük, kicsit megnyomkodva, hogy ne maradjon benne levegő.
A tekercs két végét kicsit az ujjunkkal benyomkodjuk, hogy a töltelék ne jöjjön ki. Óvatosan a sütőpapíros tepsibe fektetjük.
A másik ad... |
|
2017-11-25 20:04:33 |
|
|
|
|
|
|
... belsejét kikaparjuk és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a túrót, tojást, vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, és a... |
2015-11-18 17:16:29 |
|
|
|
|
|
|
... szellőzés biztosítása fontos, így megnyúlhat az aszalási idő. A legegyszerűbb a gépi eljárás, s ha többféle aszalványt készítünk, gyorsan behozza az árát.
Akkor van kész, ha megnyomkodva, ketté törve nem enged magából nedvességet, de tapintása még rugalmas. Száraz, hűvös helyen tároljuk.
Legjobb alapanyag: alma, körte, kajszi-, sárgabarack, szilva, meggy, fü... |
|
2015-08-18 20:30:30 |
|
|
|
|
|
|
... hogy a penészedést biztosan elkerüljék. Az aszalt gyümölcs képes felvenni nedvességet, viszont ha teljesen kiszárítjuk, ezt a képességét elveszti. Az aszalványunk akkor van kész, ha megnyomkodva, kettétörve nem enged magából nedvességet, de tapintása még rugalmas.
Az aszalványok felhasználása
A kész aszalványt száraz, hűvös helyen tároljuk. Sokan a vászonzacskós, m... |
|
2015-07-15 21:23:44 |
|
|
|
|
|
|
... Megtöltjük lekvárral, vagy cukros tejben főtt dióval, vagy gesztenyével, mert igen sok lesz belőle. Én nem kifliket csinálok, hanem összehajtogatva kis téglalapocskákat, a végüket megnyomkodva, hogy a lekvár ki ne jöjjön, mint a hájas tésztánál, de lehet kifliket is sodorni.
Meleg sütőben, mérsékelten meleg tűznél, világos sárgára sütjük s a tepsiből forrón kivéve bő vanill... |
2014-10-17 15:37:23 |
|
|
|
|
|
|
... hogy a penészedést biztosan elkerüljék. Az aszalt gyümölcs képes felvenni nedvességet, viszont ha teljesen kiszárítjuk, ezt a képességét elveszti. Az aszalványunk akkor van kész, ha megnyomkodva, kettétörve nem enged magából nedvességet, de tapintása még rugalmas.
Az aszalványok felhasználása
A kész aszalványt száraz, hűvös helyen tároljuk. Sokan a vászonzacskós, m... |
2014-08-27 23:43:03 |
|
|
|
|
|
|
... karikákból pedig akkora darabokat vágunk, amiből a paprika szája/mosolya készül. Ennek két végét, óvatosan a káposztába szúrjuk. A borsból pedig szemeket teszünk a káposztába, kicsit megnyomkodva, hogy ne jöjjön ki. Ezután óvatosan a lébe helyezzük, hogy a folyadék ne mossa ki a szemeket. Amennyiben ez megtörténne, később pótolhatjuk.
Egyéb tudnivalók:
Lezárjuk és ... |
2014-08-09 12:33:17 |
|
|
|
|
|
|
... túrós részt leszűrjük.
Amikor már kissé hűlt (nehogy megégessük vele a kezünket!), az anyagot a sarkoknál összefogjuk, és kissé kipréseljük a lét, majd a tetejét kicsit megnyomkodva, hagyjuk teljesen kihűlni. (Azóta már úgy is csináltam, hogy az anyagot a sarkainál összekötöztem, és fakanálra lógatva hagytam. fél-egy órát csöpögni, úgy is jó.)
Egy-két órára h... |
2014-08-05 17:36:11 |
|
|
|
|
|
|
... hogy a penészedést biztosan elkerüljék. Az aszalt gyümölcs képes felvenni nedvességet, viszont ha teljesen kiszárítjuk, ezt a képességét elveszti. Az aszalványunk akkor van kész, ha megnyomkodva, kettétörve nem enged magából nedvességet, de tapintása még rugalmas.
Az aszalványok felhasználása
A kész aszalványt száraz, hűvös helyen tároljuk. Sokan a vászonzacskós, m... |
2014-07-13 20:20:29 |
|
|
|
|