Regisztráció  Belépés
Görög bableves 1
...2 fej vöröshagymát kockázva olívaolajon megpárolunk 4 gerezd reszelt fokhagymával. Adunk hozzá babérlevelet 2-3 db-t, jobb a friss, itt sok van, otthon van egy kis fánk, akkor arról szoktunk. Sózzuk, borsozzuk, majd amikor már üveges, akkor hozzáadunk 2,5 dl paradicsomsűrítményt, elkeverjük és picit hagyjuk így karamellizálódni gyakran kevergetve.Bele rakunk 2 db karikázott répát é...
2018-06-13 07:34:48
Vegetárius töltött cipó
... 1,8 deci vízzel félkemény tésztát gyúrunk-dagasztunk. Akkor jó, ha az edény falától elválik. Letakarva, langyos helyen 45 percig kelesztjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket: gőzben megpárolunk (esetleg megfőzünk) 20 dekányi apróra vágott vegyes zöldséget. Kevés margarinon megfuttatunk egy szál, vékony karikákra vágott póréhagymát, 10 deka cikkekre vágott gombát hozzáadunk, és átp...
2018-01-16 23:35:57
Ínyesmester kolozsvári rakott káposztája – Magyar Elek
... kolozsvári rakott káposztája - Magyar Elek receptje

1 kg savanyú káposztát megfőzünk vagy lábasban, forró zsírban kevés cukorral puhára pároljuk. 20 dkg rizst húslében megpárolunk s összekeverünk egészen apróra vagdalt sült disznóhússal. 3-4 tojást keményre főzünk, megtisztítjuk és karikára vágjuk. ha mindez készen van, tűzálló edényt kikenünk zsírral, lerakunk e...
2018-01-15 08:30:04
Ízőrzők - Révfülöp
... megpároljuk, majd külső, nagyobb leveleit leszedjük. Ezeket fogjuk betölteni. Vastag torzsáját kivágjuk, és kicsit hűtjük.
Közben egy kisebb fej vöröshagymát apróra vágunk, és vajon megpárolunk. Az erdei gombát megmossuk, feldaraboljuk, majd a hagymára borítjuk. Teáskanálnyi sóval, borssal, és vágott petrezselyem zölddel ízesítjük. Amikor puhára párolódott, megszórjuk lisztte...
2017-04-27 07:28:25
Ínyesmester kolozsvári rakott káposztája -Magyar Elek recept
...1 kg savanyú káposztát megfőzünk vagy lábasban, forró zsírban kevés cukorral puhára pároljuk. 20 dkg rizst húslében megpárolunk s összekeverünk egészen apróra vagdalt sült disznóhússal. 3-4 tojást keményre főzünk, megtisztítjuk és karikára vágjuk. ha mindez készen van, tűzálló edényt kikenünk zsírral, lerakunk egy sor káposztát, tetejére teszünk pár tojáskarikát, kevés hosszúkás da...
2017-01-17 09:37:21
Nagymamám igazi rétestészája így készült
... dkg sült tökpürével. A tölteléket meglocsoljuk 5 dkg olvasztott vajjal.



Rizstöltelék:



10 dkg mosott rizst háromszoros mennyiségű tejben megpárolunk, 2 evőkanál cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral ízesítjük, s amint kihűlt, a tésztára kenjük.

Vagy:

A kihűlt tejberizshez 2 tojás sárgáját adunk, 3 dkg vajat, pár dkg...
2016-06-09 09:42:42
Ki fogom próbálni
... reszelt citromhéjjal, és 40 dkg sült tökpürével. A tölteléket meglocsoljuk 5 dkg olvasztott vajjal.

Rizstöltelék:

10 dkg mosott rizst háromszoros mennyiségű tejben megpárolunk, 2 kanál cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral ízesítjük, s amint kihűlt, a tésztára kenjük.

Vagy:

A kihűlt tejberizshez 2 tojás sárgáját adunk, 3 dkg vajat, pár dk...
2016-04-17 15:25:11
Igazi rétes tészta készítése
... reszelt citromhéjjal, és 40 dkg sült tökpürével. A tölteléket meglocsoljuk 5 dkg olvasztott vajjal.

Rizstöltelék:

10 dkg mosott rizst háromszoros mennyiségű tejben megpárolunk, 2 kanál cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral ízesítjük, s amint kihűlt, a tésztára kenjük.

Vagy:

A kihűlt tejberizshez 2 tojás sárgáját adunk, 3 dkg vajat, pár dk...
2016-04-17 11:42:06
Április gyógynövényei friss, tavaszi receptekkel
... libatop, tyúkhúr, paraj-libatop, tetszés szerinti arányban és mennyiségben.

Megmossuk, és apróra vágjuk. Felkockázott angolszalonnát, vöröshagymát és zúzott fokhagymát vajban megpárolunk és hozzáadjuk a zöldségeket. Kevés erőlevessel főzzük, végül tejföllel és tönkölybúzával behabarjuk, összeforraljuk és frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük.

Fűszernövény...
2016-04-10 07:33:28
A A 18 legjobb levesbetét – A nagymama eredeti receptj
... bármeddig eltarthatjuk.

Májgombóc
15 dkg borjú-, disznó- vagy baromfimájat apróra vágunk és szitán áttörünk. Kevés reszelt vöröshagymát és petrezselyemzöldjét zsíron megpárolunk, 1 tejbe áztatott zsemlét is áttörünk s mindezt jól összekeverve hozzáadunk még 1 tojást, kevés szitált zsemlemorzsát, sót, törött borsot. Kis gombócokat formálunk belőle és a forró levesbe...
2016-01-07 09:32:24
1 2 3 .8 9 .13 14 16 17 18 
Címkék: Magyar Elek, nagymama eredeti, edény falától, erdei gombát, hagymára borítjuk, tölteléket meglocsoljuk, tésztára kenjük, kihűlt tejberizshez, forró levesbe, karamellizálódni, szerecsendióval, angolszalonnát, összeforraljuk, tönkölybúzával, gyógynövényei, megtisztítjuk, összekeverünk, feldaraboljuk, zsemlemorzsát, meglocsoljuk, fokhagymával, vöröshagymát, mennyiségben, megfuttatunk, disznóhússal, rétestészája, tejberizshez, rizstöltelék, citromhéjjal, tojáskarikát, babérlevelet, felkockázott, petrezselyem, teáskanálnyi, eltarthatjuk, baromfimájat, összekeverve, fűszernövény, háromszoros, megpárolunk, ínyesmester, receptekkel, megpároljuk, elkészítjük, olívaolajon, póréhagymát, erőlevessel, zöldségeket, tölteléket, dagasztunk, vegetárius, tökpürével, karikázott, kolozsvári, hozzáadunk, káposztája, megszórjuk, margarinon, kelesztjük, párolódott, olvasztott, mennyiségű, kevergetve, fokhagymát, levesbetét, gombócokat, hozzáadjuk, elkeverjük, behabarjuk, káposztát, megfőzünk,
© 2013 TVN.HU Kft.