Belépés
A papaya gyógyhatásairól
... bélféreghajtásnál, bélfertőzéseknél kiegészítő kezelésként javasoljuk fogyasztani.

Megfigyelték, hogy a papaya széles levelébe burkolt hús tovább friss maradt, és főzéskor gyorsan megpuhult. A megfigyelést a tudomány igazolta. A Carica papaya éretlen termésének tejnedvéből hat fehérje- és zsírbontó enzimet izoláltak, amelyek az emésztésserkentő, valamint a húspuhító (va...
2022-06-17 18:44:51
Tarhonyás hús
... kb. 0,5 l vízzel felengedjük, majd ízesítjük (ételízesítő
vagy só). Fedő alatt főzzük, de gyakran megkeverjük. Kb. 10-15 perc
múlva a tarhonyára öntjük a már viszonylag jól megpuhult húst, aminek
azért még legyen szaftja.
Innentől kezdve gyakran ránézünk, megkeverjük, ha szükséges vizet
pótolunk és sózzuk. Ha figyelmesek vagyunk, nem ég le. Kb. 20 perc...
2022-06-11 11:31:25
Hentes tokány
... vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és megdinszteljük. Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk és mindig csak kevés vizet alá öntve lassan pároljuk.
Mikor a hús félig megpuhult hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát.
Ha a hús már puha beletesszük a csemegeuborkát és a paradicsom pürét. Átpirítjuk és levesszük a lángról.
Köretnek rizst vagy burgonyakro...
2022-03-17 17:02:48
Tökfőzelék
... hozzá adom a finomra vágott vöröshagymát, az aprított
kaprot, végül a fűszerpaprikát, felöntöm hideg vízzel (kb. 2 dl) és egy
habverővel simára keverem.

Ha a tök megpuhult, hozzá öntöm a rántást és kiforralom. A tejfölt egy
habverővel elkeverem, adok hozzá néhány evőkanálnyit a forró léből,
alaposan kikeverem és végül az egészet a főzelékhez adom...
2022-02-13 08:12:12
Karácsonyi asztalra való göngyölt húst!!
... tejjel hogy csomómentes legyen , ha megvan hozzárakunk 2-3kanál tejfelt és kb. 10 dkg. reszelt sajtot , ezt felengedjük tejjel úgy , hogy kellő állagú masszát kapjunk .

Ha a hús megpuhult levesszük a fóliát és a húsra simitjuk a mártást és visszatesszük a sütöbe legalább még fél órát piritani . Ha kész lehet tálalni!

Remélem akkora siker lesz mint nálunk !!...
2021-12-14 15:23:37
Marhaszelet barnamártással
... kicsit megsózzuk és fedő alatt lassan pároljuk puhulásig kb 3-4 órát.
Ameddig fő, a lisztet belszórjuk egy tepsibe és 200 fokon 8-10 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
Ha a marha megpuhult, kivesszük, a levét átszűrjük és a barna lisztet a tején úszó zsiradékra szórjuk, majd sűrűre főzzük.
...
2021-11-30 19:18:36
Márton napon a libacomb az étlapon
... tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy a húsokat két ujjnyira betakarja. Az almát felszeleteljük, és a combok mellé rakjuk a lábasba. Közepes hőmérsékleten puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, tepsibe rakjuk, és a pároló lé egy részét rászűrjük /amennyit a sütéshez kell/, előmelegített sütőbe tesszük. Sütés közben a saját levével és tejjel locsolgatjuk. Szép ropogósra sütjük....
2021-11-03 18:31:18
Göngyölt hús
... csomómentes legyen, ha megvan hozzárakunk
2-3 kanál tejfelt és kb. 10 dkg reszelt sajtot, ezt felengedjük tejjel úgy, hogy
kellő állagú masszát kapjunk.

Ha a hús megpuhult levesszük a fóliát és a húsra simitjuk a mártást és
visszatesszük a sütöbe legalább még fél órát piritani. Ha kész lehet tálalni!

Remélem akkora siker lesz mint nálunk!!...
2021-10-21 06:55:03
Elkészítettem sokak kérésére az ünnepi ételt, a göngyölt hús
... 3 evőkanál lisztet tejjel csomómentesre keverek.
Felforralom és hozzákeverek 10 dkg. sima és 10 dkg. füstölt sajtot, tovább forralom amíg be nem sűrűsö...
2021-08-07 15:10:10
Húsvéti sonka mese.....
... csak a húszéveséké a világ.
- Telitalálat! - harsogta a hentes, és a nevetés már szinte ki sem fért a száján. - De azért mindenképp ellenőrizze hústűvel, eléggé megpuhult-e, mielőtt kiveszi a vízből.
- Ki né vögye mán mingyá', csak úgy. A főzővízben hagyja kihűlni! Úgy az igazi. Ha csontos a sonka, csonttal égyütt főzze mög. Ha mög kötözött ...
2021-03-26 13:04:26
1 2 3 4 ...................236 237 ..........354 355 ..........471 472 473 
Címkék: papaya gyógyhatásairól, ünnepi ételt, papaya széles, tudomány igazolta, tarhonyára öntjük, szalonnát kipirítjuk, csíkokra vágott, paradicsom pürét, finomra vágott, forró léből, főzelékhez adom, húsra simitjuk, sütöbe legalább, lisztet belszórjuk, marha megpuhult, levét átszűrjük, barna lisztet, tején úszó, almát felszeleteljük, combok mellé, részét rászűrjük, sütéshez kell, saját levével, főzővízben hagyja, bélfertőzéseknél, emésztésserkentő, gyógyhatásairól, megdinszteljük, csemegeuborkát, fűszerpaprikát, barnamártással, felszeleteljük, elkészítettem, előmelegített, visszatesszük, csomómentesre, hőmérsékleten, locsolgatjuk, megfigyelést, megfigyelték, evőkanálnyit, vöröshagymát, aranybarnára, hozzákeverek, fogyasztani, marhaszelet, kezelésként, burgonyakro, figyelmesek, tejnedvéből, ételízesítő, csomómentes, ellenőrizze, felengedjük, hozzárakunk, beletesszük, telitalálat, megkeverjük, húszéveséké, felforralom, hozzáadjuk, tökfőzelék, tarhonyára, zsiradékra, habverővel, kipirítjuk, termésének, mindenképp, belszórjuk, kiforralom,
© 2013 TVN.HU Kft.