|
|
|
... (vigyázni kell, mert ahogy sűrűsödik, könnyen leéghet, ezért gyakran meg kell kevergetni). Ezalatt a cukrot a tojással, a vajjal, a fahéjjal és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Ha megpuhult a rizs, hozzákeverjük a tojásos krémet, és összeforraljuk.
A tűzről levéve hozzákeverjük a gyümölcsöt. Melegen és lehűtve is nagyon finom. (Bármilyen gyümölcs-fűszer kombinációb... |
|
2011-01-23 17:55:44 |
|
|
|
|
|
|
... megbarnítjuk. Erre az alapra helyezzük a megsózott húst, megszórjuk köménymaggal és megpirítjuk. A fele sörrel felöntjük, hozzáadjuk a paradicsompürét és pároljuk. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a meghámozott, lereszelt burgonyát és a paprikát . A maradék sört hozzáöntjük és addig pároljuk, míg a hús megpuhul és a lé besűrűsödik. Ha szükséges, vizet is önthetünk alá. Pár... |
2011-01-23 13:14:44 |
|
|
|
|
|
|
... 1 tojássárgája, kapor, zöldpetrezselyem, só ízlés szerint.
A sárgarépát, a zellert és a hagymát feldaraboljuk, s forró, sós vízben feltesszük főni. Amikor a zöldség már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a négyfelé vágott burgonyákat. Elkeverjük a tojássárgáját a tejföllel. Amikor a burgonya is megpuhult, a forró leveshez állandóan kavargatva hozzáadjuk a tejfölt, s végül az apró... |
|
2011-01-23 10:15:12 |
|
|
|
|
|
|
... vizet öntünk rá, amennyi ellepi, megsózzuk, és fedő alatt lassú tűzön főzzük. Külön edényben lassú tűzön főzzük az átválogatott és megmosott borsót, 2-3 pohár hideg vizet adva hozzá. Ha megpuhult, a borsóhoz hozzáadjuk a főtt bárányhús-darabokat, előbb eltávolítva az apró csontocskákat. Ráöntjük az átszűrt húslevet, az apróra vágott, olajban megpirított hagymát, a kockára vágott b... |
|
2011-01-23 10:05:49 |
|
|
|
|
|
|
... sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg tepertő, 2 evőkanál olaj a hagymapirításhoz, só ízlés szerint.
A forrásban levő sós vízbe belerakjuk az apróra vágott burgonyát, sárgarépát. Ha megpuhult, beletesszük az olajban megpirított hagymát. Amikor az egész megfőtt, hozzáadjuk a tepertőt.
Burgonyaleves aprólékkal
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg burgonya, 1 cs... |
2011-01-23 10:01:11 |
|
|
|
|
|
|
... 2-3 paradicsom, 1 cikk nyers káposzta, 3 dkg zsír, 1 evőkanál liszt, 1-2 gerezd fokhagyma, törölt bors, zöldpetrezselyem, só ízlés szerint.
A kockára vágott húst megfőzzük. Amikor megpuhult, megsózzuk, hozzáadjuk a felvágott zöldséget (sárgarépát, petrezselyemgyökeret, vöröshagymát, káposztát, nyers uborkát, paradicsomot), és tovább főzzük. A burgonyát kockákra vágjuk, az át... |
2011-01-23 08:41:16 |
|
|
|
|
|
|
... dl aludttej, törött bors és só ízlés szerint.
A marhahúsból levest főzünk, a húst félretesszük. A levesbe beletesszük a kockákra vágott burgonyát, és amikor a burgonya már félig megpuhult, apróra vágott, margarinban megpárolt vöröshagymával és sárgarépával ízesítjük. A levesbe belefőzzük a húsgombócokat, amelyeket a következő módon készítünk el: a húst kétszer ledaráljuk, ho... |
2011-01-22 19:15:58 |
|
|
|
|
|
|
... húslevesbe belerakjuk az apróra vágott zöldséget és a rudacskákra vágott burgonyát. A főtt húst kis darabokra vágjuk. A hagymát, a zellert és a köménymagot ledaráljuk, és amikor a burgonya megpuhult, a hússal együtt a húslevesbe tesszük. A húslevest még egyszer felforraljuk. Tálaláskor zöldpetrezselyemmel meghintjük.
Kaurma-surpa üzbég módra
Hozzávalók 4 sz... |
2011-01-22 18:48:22 |
|
|
|
|
|
|
... beleszórjuk a póréhagymát és a gom... |
2011-01-22 12:58:15 |
|
|
|
|