|
|
|
... hozzáadjuk a sajtot, sóval ízesítjük, majd összeforraljuk.
Amikor a rizs már félpuha, akkor hozzáadjuk a darabolt gombát, zellerszárat és a zöldborsót. Miután a zöldségek is me... |
2007-03-24 21:19:23 |
|
|
|
|
|
|
... felszeletelt sárgarépát, az összevágott vöröshagymát, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Fedjük le, majd közepes lángon főzzük egy órán keresztül, míg a sonka puha nem lesz. Ha a sonka megpuhult szedjük ki a főzővizéből, és tegyük egy tányérra. Szórjuk a sárgaborsót a sonka főzővizébe, adjuk hozzá a felkockázott burgonyát és a fagyasztott zöldborsót. ĺzesítsük sóval és da... |
|
2007-03-23 00:38:22 |
|
|
|
|
|
|
... felkockázzuk.
Egy lábosban olívaolajat forrósítunk, rátesszük a borsót, valam... |
2007-03-19 22:31:54 |
|
|
|
|
|
|
... póréval együtt, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, a zöldborsót és a szeletekre vágott fokhagymát, sóval, borssal, szerecsendióval és petrezse... |
|
2007-03-19 22:31:01 |
|
|
|
|
|
|
... kevés vizet adunk hozzá, sózzuk, finoman megborsozzuk, hozzáadjuk a felvágott paradicso... |
|
2007-03-16 00:32:04 |
|
|
|
|
|
|
... korianderlevél, 1 evőkanál vaj.
Elkészítése:
Forrósítsuk fel a vajat egy kisebb lábasban, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát, majd pároljuk pár percig. Ha a hagyma megpuhult, szórjuk rá a lisztet, a curry fűszerkeveréket, keverjük jól össze, pirítsuk fél percig, majd öntsük fel a forró tejjel és a zöldséglevessel - a zöldségleves természetes... |
2007-03-15 00:42:57 |
|
|
|
|
|
|
... szükséges, ragadd meg a sószórót ismét.
3. Négy tűzálló tányért vagy jénai edényt vékonyan olajozz be, és a megpuhult zöldséges szószt kör alakban rendezd el rajtuk, ügyelve, hogy közepükön maradjon hely a tojás számára: minden tányér közepébe egy-egy. Közepes hőmérsékletű sütőben 10-15 perc szükséges... |
2007-03-13 14:22:51 |
|
|
|
|
|
|
... 50 dkg alma, 6 tojásfehérje, margarin
Elkészítése: A megmosott és átválogatott hajdinát a tej és a víz keverékében feltesszük főni. Cukorral, citromlével és -héjjal ízesítjük. Ha megpuhult, belekeverjük a lereszelt almát. A felvert tojásfehérje habját óvatosan beleforgatjuk, majd margarinnal kikent hőálló üvegtálba tesszük, és alaposan átsütjük, amíg a teteje szép piros nem l... |
2007-03-09 00:44:23 |
|
|
|
|
|
|
... (porcogót is lehet). Egy nagyobb fej felaprított hagymát, bor... |
2007-03-09 00:35:11 |
|
|
|
|
|
|
... legrégibb magyar csizma a "fordított csizma", ahol a kifordított teljes szárrészhez a sarokrész kihagyásával szurkos fonállal a sarkát összevarrták, ezután vízben áztatták, amikor aztán megpuhult, visszafordították. A sarkánál cseresznye- vagy fűzfaháncs kéreggel látták el és itt hozzávarrták, majd vizesen kaptafára húzták, ahol a formának megfelelően kiszáradt. Semmi adatunk ninc... |
2007-03-03 00:10:03 |
|
|
|
|