|
|
|
... liszttel. Ezzel még pár másodpercig
kevergetve pirítjuk, aztán felöntjük vízzel vagy alaplével. Beletesszük
a hússzeleteket, és puhára főzzük.
Amikor a húsok megpuhultak, a tejfölt kikeverjük a tejjel és behabarjuk
vele az ételt. Ha szükséges sózzuk.
Makarónival tálaljuk.
... |
2024-01-24 06:49:33 |
|
|
|
|
|
|
... tervezi, hogy közzéteszi azt a két kötetet kitevő levelezést, amelyet a különböző egyházi elöljárókkal folytatott ez ügyben. "Én annyit sírtam a jászvásári püspökségen, hogy még a kövek is megpuhultak volna, de tíz papot állítottak szembe a delegációnkkal, és azt magyarázták, hogy a csángó nyelv nem magyar nyelv" - idézte fel a néprajzkutató, aki tanulmányai után visszatért a szül... |
|
2019-01-23 11:41:35 |
|
|
|
|
|
|
... rizst a csipet sóval és a 3 dl vízzel kis lángon főni tettem. Mikor az összes vizet beitta, hozzáöntöttem a liter tejet. Időnként megkavarva hagytam főni, fedő nélkül. Mikor majdnem megpuhultak a rizsszemek, hozzáadtam 3 evőkanál cukrot, a vaníliás cukrot. Még rövid ideig főztem, s fedő alatt hagytam még puhulni 5-6 percig.
Még azon forrón tálba rétegeztem a karamelles almáva... |
2019-01-15 18:43:55 |
|
|
|
|
|
|
... a karajszeleteket. Sózzuk, borsozzuk, lefedjük. Kb. másfél óra kell a puhuláshoz, időnként felemeljük a fedőt, ha lefőtt a víz, pótoljuk, közben meg is forgatjuk a hússzeleteket. Ha megpuhultak, lefőzzük a vizet és kikapcsoljuk alatta a tüzet.
Illik hozzá pirított burgonya uborkasalátával, vagy burgonyapüré vöröskáposztával.
A megmaradt, megfagyasztott pecse... |
|
2018-09-27 14:58:26 |
|
|
|
|
|
|
... dkg szedret a nádcukorral és a vanília kikapart magjaival egy kis lábasba tesszük, és 8-10 perc alatt sziruposra főzzük.
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, és ha megpuhultak, belekeverjük a meleg szederkrémbe, és hagyjuk kihűlni.
A tejszínhez keverjük a cukrot, és kemény habbá verjük. A joghurtot elkeverjük a szederrel, majd óvatosan beleforgatjuk a... |
|
2018-07-25 00:39:22 |
|
|
|
|
|
|
... karikákra az újhagymát.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és ha elég forró,a krémsajt és a petrezselyem kivételével beletesszük az összes hozzávalót.
Ha a zöldségek megpuhultak hozzáadjuk a krémsajtot, majd, amikor teljesen elolvadt,beletesszük a petrezselymet is. A petrezselyemből egy keveset meghagyunk a díszítéshez.
Ha kész a krémsajtos, zö... |
2018-07-09 23:57:49 |
|
|
|
|
|
|
... paprikát, a leöblített szárított vargányát és egészben a hagymát, együtt főzzük 5-6 percig.
Belerakjuk a zöldbabot és a felkockázott krumplit. Alacsony lángon főzzük, amikor megpuhultak a zöldségek , a csirkemell kockák, beletesszük a borsót , néhány percig főzzük, majd apróra vágott petrezselyemzöld- és lestyánlevéllel meghintjük.(Az egész hagymát kidobjuk belőle).... |
2018-07-07 00:52:10 |
|
|
|
|
|
|
... adjuk, majd megszórjuk pirospaprikával.
Egy kevés vízzel felöntjük, és belehelyezzük az elősütött hússzeleteket, majd együtt puhára főzzük.
Ha a hússzeletek megpuhultak,kivesszük a mártásból. A tejfölt csomómentesre keverjük, a forró mártásból hozzákanalazunk, és így öntjük bele. Visszatesszük a húst, majd pár perc alatt összeforraljuk.
A nok... |
2018-06-09 23:51:33 |
|
|
|
|
|
|
... pároljuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje a zöldségeket, és mérsékelt tűzön puhára főzzük azokat.
Közben a fűszernövényeket leöblítjük és apróra vágjuk. Amikor már megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a zöld fűszereket és a tejet is. Ezzel még 1-2 percig főzzük.
... |
2018-05-14 23:48:13 |
|
|
|
|
|
|
... főzzük.
Közben kifőzzük a tésztát, lereszeljük a sajtot. Tésztából apró szemű fajtát (penne, fusilli, pipette, farfalle) használjunk, sajtból kizárólag parmezánt.
Amikor megpuhultak a zöldségek, annyi tésztát teszünk a leveshez, hogy kellő sűrűségű legyen. A levest apróra vágott friss petrezselyemzölddel és parmezánnal megszórva tálaljuk.
[... |
2018-05-12 23:54:02 |
|
|
|
|