|
|
|
A GYÓGYÍTÓ KONYHA
34
Tisztítja és tonizálja az egész
emésztőrendszer
t. Erősíti a
hajszálerek
falát és szabályozza
áteresztőképességüket. A
szív és a tüdő
mûködésére egyaránt kedvező hatással van a friss
narancslé. A túlságosan savas kémhatású vért alkali
zá... |
2015-05-03 00:46:35 |
|
|
|
|
|
|
... héja
1 tojás
kis só
Tőlteléke :
1,5 kg alma ,ízlés szerint cukor ,fahéj
Kevés morzsa
A tésztát összegyúrjuk ,negyedórát pihentetjük.Az almát megtisztítjuk,megreszeljük,ízlés szerint cukrot és ízesítőt adunk hozzá,megpároljuk,majd kihütjük.A tésztából két kerek(28cm átmérőjü tepsi) lapot nyújtunk,egyiket tepsibe tesszük,megszórjuk morzsával,rárakjuk eg... |
|
2015-03-27 20:50:20 |
|
|
|
|
|
|
... vágjuk vékony szeletekre, hintsük meg porcukorral, vagy mézzel, keverjük össze. Kis idő múlva levet ereszt, ebből időnként 1-2 mokkáskanálkányit szopogassunk el.
- Epebajra a retket megreszeljük, vagy leturmixoljuk, sok levet ereszt. Ezt a nedvet napi 1-2 decis adagokban adjuk 6 héten át az epebetegnek. Az epekőképződést megakadályozza, az epegyulladással szemben ellenállóvá ... |
2013-06-19 05:04:50 |
|
|
|
|
|
|
... konyharuhával letakarjuk.
A másik 3 cipót a fenti módon formázzuk, megtöltjük, 1/2 órát kelni hagyjuk. (Nálunk az egyik cipó virsli nélkül készült a középsőm miatt :-)). A sajtot megreszeljük. Elkeverjük az olajat a maradék 2 tojássárgájában, megkenjük vele a kiflik tetejét, és megszórjuk a reszelt sajttal.
Betesszük a tepsiket a 180 fokra előmelegített sütőbe, é... |
|
2011-07-10 08:22:49 |
|
|
|
|
|
|
... késhegynyi bors, 2 evőkanálnyi liszt,1 liter korpacibere ("bors") vagy káposztalé (citromsó).
A jól megmosott csontot főni tesszük, lehabozzuk, majd 1 óra múlva leszűrjük. A zöldséget megreszeljük, a hagymát apróra vágjuk és a csontléhez adjuk. Ha puhára főtt, káposztalével vagy "bors"-sal (korpaciberével) savanyítjuk (citromsót is használhatunk). Ledaráljuk a húst, elvegyít... |
|
2011-03-20 08:45:28 |
|
|
|
|
|
|
... citromfűvel díszítjük. Olaszos öntetet adunk hozzá.
Ezek a saláták akár főétel nek is megfelelnek. A Beatrix kertjéből való salátához a leveleket 4 tányéron elosztjuk. A sárgarépát megreszeljük, a mézzel meg a citromlével ízesítjük, és a fölaprított metélőhagymával fűszerezve, a céklával együtt a levelekre rakjuk. A halat megsózzuk, borsospaprikás lisztbe forgatjuk és olajb... |
2011-03-19 18:34:41 |
|
|
|
|
|
|
... só, bors, majoránna, ízlés szerint.
Az oldalast és a tüdőt puhára főzzük, felaprítjuk. A szalonnán megpároljuk az a... |
2011-01-30 13:29:11 |
|
|
|
|
|
|
... vékony szeletekre, hintsük meg porcukorral, vagy mézzel, keverjük össze. Kis idő múlva levet ereszt, ebből időnként 1-2 mokkáskanálkányit szopogassunk el.
Epebajra a retket megreszeljük, vagy leturmixoljuk, sok levet ereszt. Ezt a nedvet napi 1-2 decis adagokban adjuk 6 héten át az epebetegnek. Az epekőképződést megakadályozza, az epegyulladással szemben ellenállóvá ... |
2010-10-30 07:40:59 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál porcukrot és az 1 pohár tejfölt. Egy fél órán át a hűtőben pihentetjük. A tésztát egy nagyobb tepsi aljában szétterítjük, majd ezen eloszlatjuk az almatölteléket. Ehhez az almát megreszeljük, hozzátesszük a fahéjat és a cukrot, majd a levétől kinyomkodjuk. A tésztát az almatöltelékkel félig megsütjük. Így tesszük rá a tojáshabot, és újra a sütőbe tesszük 180 fokon kb. 1 ó... |
2010-06-20 08:16:42 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál porcukrot és az 1 pohár tejfölt. Egy fél órán át a hűtőben pihentetjük. A tésztát egy nagyobb tepsi aljában szétterítjük, majd ezen eloszlatjuk az almatölteléket. Ehhez az almát megreszeljük, hozzátesszük a fahéjat és a cukrot, majd a levétől kinyomkodjuk. A tésztát az almatöltelékkel félig megsütjük. Így tesszük rá a tojáshabot, és újra a sütőbe tesszük 180 fokon kb. 1 ó... |
2010-02-18 09:45:25 |
|
|
|
|