Regisztráció  Belépés
Konyhai kisokos
... tartósabb marad a tejszínhab, ha felverés előtt egy csipetnyi szódabikarbónát teszünk bele.

A száraz dió újra jóízű lesz, ha néhány órára tejbe áztatjuk, lecsepegtetjük, és megszárítjuk, mielőtt felhasználnánk.

Könnyen megakadályozhatjuk, hogy sütéskor összeessen a kuglóf. Sütés előtt állítsunk bele egy szál makarónit, ami kéményként működik.

Nagys...
2018-07-31 14:15:06
Gyümölcsök tartósítása fagyasztással 1.
... pépesre törjük, majd zacskóba téve lefagyasztjuk.

KAJSZIBARACK
A kajszibarackot is lehet fagyasztani. A gyümölcsöt megmossuk, elfelezzük, magját kiszedjük, és jól megszárítjuk. Nejlonzacskóban, légmentesen lezárva tegyük a mélyhűtőbe.

KÖRTE
A körtét megmosva, kicsumázva, meghámozva, felezve, negyedelve vagy karikákra vágva fagyasszuk le. A felvágo...
2018-07-30 11:55:02
Spenótos tortilla zöldségraguval töltve
... 1 db piros pritamin paprika
fekete olajbogyó
10 dkg krémsajt
1 db újhagyma
olívaolaj


Elkészítés

Megmossuk és megszárítjuk a zöldségeket. A petrezselymet és a fokhagymát felaprítjuk.Apróra vágjuk az olajbogyót, apróbb kockákra a pritaminpaprikát és karikákra az újhagymát.
Egy serpenyőben olajat hev...
2018-07-09 23:57:49
Receptek túróval!
... 1/2 kg túró, 1 deci tejfel, 1 evőkanál olaj, só, őrölt fehér bors.

Elkészítése:
A krumplit feltesszük főni, annyi vízben, hogy 2 cm-rel ellepje, a salátát megmossuk, megszárítjuk és apróra vágjuk (vagy tépkedjük), a sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük, a diót apróra vágjuk. A túrót a tejfellel és az olajjal elkeverjük, hozzáadjuk a salátát, a sárgarépát, a diót, ...
2018-05-15 14:06:20
Zöldborsós tokány
... majoránna
őrölt bors
1 db (bio) húsleveskocka
1 csokor aprított petrezselyem zöldje



Elkészítés

A húst megmossuk, megszárítjuk, majd kisujjnyi darabokra vágjuk. A szalonnát vékonyan felszeleteljük, a hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk. A kápia paprikát kis kockákra daraboljuk.
A szalonnát ...
2018-04-21 02:07:24
Régi idők hasznos praktikáiból....
... veszünk ki mindig, amennyire szükségünk van.
-Régi dióból finom dió
A régi diót úgy tehetjük ismét finommá, ha néhány órára tejbe áztatjuk, majd alaposan lecsepegtetjük és megszárítjuk.
-Omlós tészta
Még finomabb lesz az omlós tészta, ha a zsiradékot fele zsír, fele vaj arányban tesszük bele.
-Kalács lábosban sütve
Isteni kalácsot készíthetünk, ha ...
2018-04-17 22:52:54
Muskátli
... gyógyításra?

A gyógyászati receptek elkészítéséhez, a levelek és a virágok mellet, az elöregedett növények gyökerét is felhasználják, a szárral együtt. A gyökeret jól megmossuk, megszárítjuk és papírzacskókban tároljuk a felhasználásig. A növény gyökere nagyon gazdag keményítőben, flavonoidokban, szénhidrátban, míg a levele nagymértékű C-vitamin tartalommal rendelkezik,...
2018-04-06 17:53:07
Tallóztam
... liszttel és 1/2 tojáshéj mennyiségű vízzel készítjük. Ha szép sárgára akarjuk, még 1 tojássárgáját teszünk bele. Ha nem használjuk fel az egészet, akkor formázás után gyúródeszkán megszárítjuk, és gézben, hűvös helyre akasztjuk.

Aranykocka

Hozzávalók: 2 zsemle, 1 egész tojás, 1 dl tej, 2 evőkanál petrezselyemzöld, 4 dkg zsír. A kocka úgy készül, hogy 2 zsemlé...
2018-03-23 21:43:48
14 házias mennyei levesbetét recept!
... liszttel és 1/2 tojáshéj mennyiségű vízzel készítjük. Ha szép sárgára akarjuk, még 1 tojássárgáját teszünk bele. Ha nem használjuk fel az egészet, akkor formázás után gyúródeszkán megszárítjuk, és gézben, hűvös helyre akasztjuk.

Aranykocka
Hozzávalók: 2 zsemle, 1 egész tojás, 1 dl tej, 2 evőkanál petrezselyemzöld, 4 dkg zsír. A kocka úgy készül, hogy 2 zsemlét kock...
2018-03-20 22:46:19
Tejszínnel és burgonyával sült pácolt csirkehús
... vágjuk, megszórjuk a grillfűszerrel, meglocsoljuk a citromlével, elkeverjük és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük (lezárható fedelű dobozban).
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, megszárítjuk, felszeleteljük. Sózzuk, őrölt köménymaggal megszórjuk. A hagymát felkarikázzuk.
Egy serpenyőben a zsíron a pácolt csirkehúst megpirítjuk. A csirkehúst a húslével együtt egy sütőt...
2018-03-04 10:19:35
1 2 3 ........30 31 ....46 47 ....60 61 62 
Címkék: csipetnyi szódabikarbónát, szál makarónit, gyümölcsöt megmossuk, körtét megmosva, fokhagymát felaprítjuk, serpenyőben olajat, krumplit feltesszük, salátát megmossuk, sárgarépát megtisztítjuk, diót apróra, olajjal elkeverjük, húst megmossuk, szalonnát vékonyan, fokhagymát finomra, kápia paprikát, régi diót, omlós tészta, zsiradékot fele, gyógyászati receptek, virágok mellet, elöregedett növények, szárral együtt, növény gyökere, levele nagymértékű, éjszakára hűtőszekrénybe, burgonyát meghámozzuk, hagymát felkarikázzuk, pácolt csirkehúst, húslével együtt, petrezselyemzöld, pritaminpaprikát, nejlonzacskóban, szódabikarbónát, papírzacskókban, felszeleteljük, felhasználnánk, flavonoidokban, lecsepegtetjük, kajszibarackot, felhasználásig, elkészítéséhez, zöldségraguval, grillfűszerrel, hűtőszekrénybe, tojássárgáját, megtisztítjuk, felkarikázzuk, lefagyasztjuk, petrezselymet, fagyasztással, húsleveskocka, szénhidrátban, felhasználják, megszárítjuk, gyúródeszkán, keményítőben, praktikáiból, meglocsoljuk, kajszibarack,
© 2013 TVN.HU Kft.