Belépés
FŰSZERPAPRIKA- most aktuális
... belőle a hibás részeket. Az ereket benne hagyhatjuk, ettől még zamatosabb lesz. Jól csöpögtessük le, szeleteljük fel, ezután terítsük ki egy sütőlemezre , először hagyjuk a levegőn megszikkadni.
Ezután a tűzhely legalacsonyabb fokozatán bekapcsolt sütőbe tegyük be a paprikát, de a sütő ajtaját hagyjuk nyitva. A paprikaszeleteket szárítsuk meg zörgősre, ezután törjük össze és...
2017-09-28 10:49:47
Házi rétesek: meggyes, almás-mákos, túrós
... megmaradt vastagabb részeket óvatosan lecsipegetjük, vagy ollóval egyszerűen körbevágjuk. (Ha szaftosabb a töltelékünk, ezeket a darabokat beledobálhatjuk a töltelék közé.) Hagyjuk kicsit megszikkadni, de nem szárítjuk túl sokáig, különben a feltekeréskor megtörik. Mielőtt megtöltenénk, vékonyan megkenjük olvasztott zsírral. Mindegyik rúdnál így járunk el.
Amikor kih...
2017-01-31 23:49:49
linzer
... mm-nyire kivágjuk. A teli tésztaalakzatokat 3 részre osztjuk, megpöttyözzük a lekvárokkal, tetejükre illesztjük porcukorral meghintett párjukat , és szobahőmérsékleten hagyjuk teljesen megszikkadni. Jól záródó műanyag vagy fémdobozban, sütőpapírral rétegezve tároljuk. Minél tovább állnak, annál finomabbak, porhanyósabbak lesznek.

Tippek:

- Pillanatok al...
2015-12-16 21:56:50
A birsalma
... kávéskanál citromlevet és negyed vaníliarúd kikapart magját. Lassú tűzön addig főzzük, amíg kocsonyasűrűségű nem lesz. Ezután sütőpapírral bélelt őzgerincformába simítjuk, és hagyjuk megszikkadni. Ha kihűlt, tegyük hűtőszekrénybe. Ízlés szerint diót, mandulát vagy mogyorót is adhatunk hozzá főzés közben. Így még gazdagabb lesz.
...
2014-12-03 13:18:54
Csillagpiramis
... nyomózsákba szedjük, és egy-egy pöttyöt nyomunk a nagy csillagra, rátesszük a 2. csillagot, megint lekvár, ráhelyezzük a 3. kis csillagot, a csillagokat mindig egy picit elfordítjuk. Hagyjuk megszikkadni a lekvárt, végül meghintjük a piramisok tetejét porcukorral, a tetejére is egy pettyet tehetünk.
Sütőpapírral rétegezve, jól záródó fém- vagy műanyag dobozban 3-4 hétig eltar...
2013-12-29 11:12:10
birsalmasajt recept NO SALTY
... kávéskanál citromlevet és negyed vaníliarúd kikapart magját. Lassú tűzön addig főzzük, amíg kocsonyasűrűségű nem lesz. Ezután sütőpapírral bé...
2013-10-27 17:54:42
Mákos guba
... kifli
•1 liter tej
•vaníliás cukor
•3 tojás
•15 dkg darált mák
•8 dkg cukor
•5 dkg porcukor
A kifliket hagyd egy kicsit megszikkadni. A tejet melegítsd fel. A tojások sárgáját keverd ki a cukorral, és add a tejhez. Ne hagyd felfőni! Keverd bele a vaníliás cukrot is.

A mákot keverd el a porcukorral. F...
2012-03-20 19:50:34
Csillagpiramis
... közepére, ráhelyezzük a kisebb csillagot, majd ismét lekvár, végül a legkisebb csillag és egy pötty lekvár következik - a csillagokat mindig egy kicsit elf...
2012-02-11 13:16:17
Ízőrzők – Karcag –
... S...
2011-12-04 20:02:18
Az anyóslevél milyen gondozást igényel?
... a...
2011-12-04 17:10:47
1 2 3 
Címkék: anyóslevél milyen, hibás részeket, ereket benne, levegőn megszikkadni, tűzhely legalacsonyabb, sütő ajtaját, paprikaszeleteket szárítsuk, darabokat beledobálhatjuk, töltelék közé, feltekeréskor megtörik, teli tésztaalakzatokat, nagy csillagra, csillagokat mindig, picit elfordítjuk, piramisok tetejét, pettyet tehetünk, kifliket hagyd, kicsit megszikkadni, tejet melegítsd, tojások sárgáját, vaníliás cukrot, mákot keverd, kisebb csillagot, legkisebb csillag, pötty lekvár, kocsonyasűrűségű, beledobálhatjuk, őzgerincformába, porhanyósabbak, legalacsonyabb, csillagpiramis, hűtőszekrénybe, fűszerpaprika, feltekeréskor, megpöttyözzük, lecsipegetjük, megszikkadni, birsalmasajt, sütőpapírral, megtöltenénk, csöpögtessük, lekvárokkal, nyomózsákba, szeleteljük, porcukorral, csillagokat, ráhelyezzük, sütőlemezre, fémdobozban, citromlevet, körbevágjuk, töltelékünk, elfordítjuk, szaftosabb, meghintjük, anyóslevél, egyszerűen, meghintett, vaníliarúd, kávéskanál, illesztjük, olvasztott, bekapcsolt, pillanatok, következik, hagyhatjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.