Belépés
Szent József fánkja
BIGNÉ DI SAN GIUSEPPE
Nyelvészek a bigne szót, mely semmiféle szótárban nem fordul elő, {A Herczeg-szótárban mindenesetre szerepel. (A szerk.)} a franciák beignet-jéből vezetik le; a Larousse szerint a francia szó őse viszont a kelta bigne; s mivel a gallok már i. e. 387-ben betörtek Rómába (Livius elfelejti megemlíteni ugyan, hogy Brennus a vae victis-en kívül az édes süte...
2010-11-04 04:18:50
Csirkekrokett
CROCCHETTE DI POLLO
A csirkekrokett minden jel szerint Franciaországból érkezett Rómába, s ezen nem is csodálkozhatunk: Párizs és az Örök Város között bőséges, ha nem is mindig zavartalan volt a kapcsolat, ráadásul a csirkekrokett pompásan illeszkedik a fritti sorába. Az Alpokon túli eredet bizonysága az étel alapjául szolgáló bechamel (besamel)-szósz, melyet a konyha nyel...
2010-11-03 06:24:58
Cseresnyés, meggyes,.. rétes
Cseresnyés, meggyes, szilvás rétes

Hozzávalók 1 tepsi, azaz 4 rúdhoz:
1 kg kimagozott friss gyümölcs
4 evőkanál zsemlemorzsa
1 pohár tejföl
cukor ízlés szerint
=A gyümölcsöt megcukrozom. A meggyet jobban, mint az édes cseresnyét vagy szilvát. A tésztát megszórom zsemlemorzsával, rászórom a gyümölcsöt, meglocsolom tejföllel és felgöngyölöm...
2010-10-28 19:58:20
Zserbó
...

Hozzávalók:
Tésztához:
50 dkg finomliszt
15 dkg rama margarin
10 dkg disznózsír
5 dkg élesztő
1 dl tej
2 tojássárgája
2 dl tejföl
csipet só
1 teáskanál cukor
Töltelékhez:
30 dkg darált dió
30 dkg cukor
fél liter baracklekvár

Csokoládémázhoz:
4 evőkanál kakaó
4 ev&#...
2010-10-28 19:48:42
Sacher-torta 6.
...
Hozzávalók (16 szelet): 20 dkg vaj, 20 dkg csokoládé, 20 dkg kristálycukor, 6 tojássárgája, 6 tojásfehérje, 20 dkg liszt, vaníliás cukor, baracklekvár
A kikenéshez: kevés vaj, liszt.
A csokoládéfondant-hoz: 2 tojásfehérje, 15 dkg csokoládé, kevés vaníliás cukor, 2 evőkanál porcukor
Elkészítés: A vajat habüstben vagy mély porcelántálban habosra keverjük, hozz...
2010-10-28 05:35:54
Sütőtök krémleves
Sütőtök krémleves baconkoronával
hozzávalók
* 1kg sütőtök
* diónyi vaj
* 1ek méz
* só
* bors
* szerecsendió
* 1dl tejszín
* 4-5dl csirkealaplé vagy zöldségalaplé
kisütve

elkészí...
2010-10-18 16:02:32
görög húsvéti sütemény !
... köröket szagagatok ki belőle.1.5 t.kanál tölteléket teszek minde egyes tésztára,és kör alakban becsippentem a szélét körben,/ a képen látható /. A tetejét megkenem felvert tojás...
2010-10-03 14:29:03
Kapros tökfasírt
... hozzávalók 6 főre

* 1 kg tök
* 2 krumpli, nyersen lereszelve
* 25 dkg darált hús
* 2 tojás
* 1 vöröshagyma
* 15-20 dkg liszt
* 1 csokor kapor , apróra vágva
* 20 dkg sajt, reszelve
* só
* bors
* 1 ek cukor
* 1 ek ecet (elhagyható, ha valaki nem szereti)
[k...
2010-09-22 19:02:52
Kapros tökfasírt


* 1 kg tök
* 2 krumpli, nyersen lereszelve
* 25 dkg darált hús
* 2 tojás
* 1 vöröshagyma
* 15-20 dkg liszt
* 1 csokor kapor , apróra vágva
* 20 dkg sajt, reszelve
* só
* bors
* 1 ek cukor
...
2010-09-22 12:18:21
x
... a bo forro olajba, ki szeded itatos pappira, majd gyonyoruen porcelan talra teszed, fel citrom szeletkekkel, keves reszelt sajtal, es egeszen aprora vagott zold petrezsejem levellel is megszorod, de hogy el ne feletsem a masszaba tehetsz egy jo csipetnyi zold petrezsejmet is, emeli az iz hatast, Talalaskor gyonyoru hatast erunk el,nem beszelve az izekrol, a garniturat read hagyom,...
2010-09-22 05:10:26
1 2 3 ...14 15 ..20 21 22 .27 28 29 
Címkék: Szent József, BIGNÉ DI SAN GIUSEPPE, CROCCHETTE DI POLLO, Örök Város, bigne szót, franciák beignet-jéből, kelta bigne, édes süte, csirkekrokett minden, csirkekrokett pompásan, fritti sorába, étel alapjául, konyha nyel, meggyet jobban, édes cseresnyét, tésztát megszórom, vajat habüstben, szélét körben, képen látható, tetejét megkenem, masszaba tehetsz, garniturat read, franciaországból, csokoládéfondant, zsemlemorzsával, csokoládémázhoz, csodálkozhatunk, baconkoronával, porcelántálban, zöldségalaplé, csirkekrokett, kristálycukor, szeletkekkel, csirkealaplé, szerecsendió, baracklekvár, petrezsejmet, mindenesetre, zsemlemorzsa, tojássárgája, tojásfehérje, felgöngyölöm, becsippentem, vöröshagyma, megcukrozom, töltelékhez, petrezsejem, megemlíteni, meglocsolom, illeszkedik, gyonyoruen, cseresnyét, hozzávalók, gyümölcsöt, tölteléket, bizonysága, lereszelve, cseresnyés, finomliszt, szagagatok, kimagozott, elhagyható, disznózsír, zavartalan, crocchette, elkészítés, garniturat, kikenéshez, nyelvészek, talalaskor, habüstben,
© 2013 TVN.HU Kft.