|
|
|
A palócleves megalkotójaként ismert Gundel János ( 1844 - 1915 )
a balatoni fogast is kitűnően készítette az általa bérelt pesti István
Főherceg Szálloda konyháján . A megsózott filéket egész borssal
és finomra vágott hagymával együtt vajjal kikent tepsibe tette ,
fehérborral leöntve sütőben párolta 5 percig , majd kiszedte egy
kivajazott tálra . A hal ... |
2018-01-20 12:45:22 |
|
|
|
|
|
|
Szentiday Klára Mária
ALPESI TÁRSASUTAZÁS
BŰNÜGYI REGÉNY
TARTALOM
ELSŐ FEJEZET
Exkluzív üdülés kalandkedvelőknek
MÁSODIK FEJEZET
Egy nyomozó feljegyzései
HARMADIK FEJEZET
Kártyaparti a Zöldvillában
NEGYEDIK FEJEZET
Vise... |
|
2012-04-09 10:56:41 |
|
|
|
|
|
|
...-
Szűcs Dezsőné [Vera]
Gyümölcsös kavart
4 egész tojást kikavarunk 30 dkg cukorral, 3 evőkanál forró vízzel. Belerakunk egy vaníliás cukrot vagy reszelt citromhéjat, vagy mindkettőt, 1 csomag sütőport citromlével felfuttatva, 30 dkg lisztet. Ezt kikavarjuk, a végén hozzákavarunk 1 dl olajat. Zsírozott, lisztezett tepsib... |
2011-05-10 21:11:49 |
|
|
|
|