Belépés
Bódás János
... ismerem.
Neked köszönhetem, hogy lettem:
Te vagy a teremtő Istenem.

Neked köszönhetem, hogy élek,
s ezer halálos buktatón
nem vesztem el, - hiszen Te voltál
megtartóm és oltalmazóm.

S mert az ördög zsákmánya lettem
és veszni tért az életem,
- hogy megszerezd - a véred árán
megváltóm is lettél nekem.

Áldásodat...
2018-10-10 21:30:04
CAFe Budapest - Koncerttel és kiállítással kezdődött el a fesztivál
... nemzet sem képzelhető el saját kultúrája nélkül.
Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán főpolgármester-helyettes arról szólt, hogy a magyar kultúra a nemzeti identitásunk része, s komoly megtartó erővel bír. Ezért kell megőrizni és átadni a következő generációk számára - fűzte hozzá.
Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója, a szervező Operatív Testület elnöke elmondta, hogy a C...
2018-10-05 20:12:46
A jobb- és baloldali politikusok felelőssége ...
... Világszövetségének NEM volt szüksége a szocializmusnak nevezett rendszer becsődöltetésének SZEMTANÚIRA!
Az lehet, hogy a Magyarok Világszövetségének ,,nemzetösszetartó" és megtartó szerepe volt még 1945 előtt, viszont az lehetetlen olyan vezetőkkel, akik legfőbb törekvése az 1945 utáni történelmi tényeken alapuló igazság ELHALLGATÁSA és ELHALLGATTATÁSA!
Pontos...
2018-09-12 06:58:25
1896. augusztus 28-án született Márton Áron püspök
... ráadásnak - és ez a kommunisták szemében a legfőbb ellenérv lehetett - karizmatikus és szókimondó egyéniségétől nagyon tartottak. Meg ismerték Márton püspök egyházi oktatást megtartó, sőt fejlesztő elképzeléseit. Ezen okokból Márton Áron nem lehetett bíboros!

A Szentatya Mindszenty József püspököt választotta, aki a háborús években harcos antifasiszta szónok...
2018-08-28 23:32:44
Menyhárt: erős gazdasági lábakon álló közösséggé kell tenni a felvidéki magyarságot
... összege.
Menyhárt az asszimiláció jelenségéről szólva leszögezte: a felvidéki magyarságot egy erős gazdasági lábakon álló, öntudatos közösségé kell tenni mert akkor képes lesz arra, hogy megtartsa magát. Hozzátette: az ország lakosságának jelenleg 8,5 százalékát kitevő felvidéki magyarság tíz évente átlagban 30-50 ezres létszámfogyatkozást szenved, ennek megállításához pedig ...
2018-07-21 15:33:11
Kovács Kálmánné megemlékezése a Pozsonyi csatáról
... akar.
Fényben lenni, szaporodni, egészségben élni,
Jó magyarként hazát védni, nemzetet szolgálni.
Együttlétben fohászkodni, kérni Napatyánkat,
Mind a világ végezetig megtartsa fajtánkat!

http://s9.images.www.tvn.hu/2018/07/ 08/14/20/www.t...
2018-07-08 14:34:05
Elhunyt Kányádi Sándor
... elnöke volt, 1997-től pedig a Kossuth- és Széchenyi-díj Bizottság tagja. A kortárs magyar költészet egyik legnagyobb alakjaként tartották számon. Alapvető témái közé tartozott az anyanyelv megtartó ereje és az erdélyi kisebbségi sors.Kányádi Sándor:
Szelíd fohász

szelíd...
2018-06-21 22:41:04
Életének kilencvenedik évében elhunyt Kányádi Sándor
... kifejezésre juttatja a közösségéért való aggodalmát és költői személyiségének belső kérdéseit. A változékony változatlanság jellemző rá: változatlan a népköltészetben gyökerező hang és a megtartó közösséghez fűződő hűség; a változékonyság a stílusban, a szemléletmódban, a tematikában és a műfajváltásokban fedezhető fel.

Gazdag pályafutását számos díjjal elismerték[/b...
2018-06-20 22:58:47
Meghalt Kányádi Sándor
... Széchenyi-díj Bizottság tagja is volt.

A kortárs magyar költészet egyik legnagyobb alakjának számított, a magyar irodalom közösségi elvű hagyományának folytatója volt. Az anyanyelv megtartó ereje, az erdélyi kisebbségi sors mint alaptémák határozták meg költészetét, mely a közösségi létproblémákat egyetemes érvényességgel szólaltatja meg.

1958-ban kötött háza...
2018-06-20 21:14:30
Gyász: Meghalt Kányádi Sándor
... kifejezésre juttatja a közösségéért való aggodalmát és költői személyiségének belső kérdéseit. A változékony változatlanság jellemző rá: változatlan a népköltészetben gyökerező hang és a megtartó közösséghez fűződő hűség; a változékonyság a stílusban, a szemléletmódban, a tematikában és a műfajváltásokban fedezhető fel.


Művészetéért több rangos elismerést, többek ...
2018-06-20 15:33:58
1 2 3 .............42 .......63 .......83 84 
Címkék: Bódás János, CAFe Budapest, Márton Áron, Kovács Kálmánné, Elhunyt Kányádi Sándor, Kányádi Sándor, Meghalt Kányádi Sándor, Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Káel Csaba, Operatív Testület, Világszövetségének NEM, Magyarok Világszövetségének, Szentatya Mindszenty József, Széchenyi-díj Bizottság, felvidéki magyarságot, teremtő Istenem, ördög zsákmánya, véred árán, magyar kultúra, nemzeti identitásunk, következő generációk, szervező Operatív, szocializmusnak nevezett, lehetetlen olyan, 1945 utáni, kommunisták szemében, legfőbb ellenérv, háborús években, asszimiláció jelenségéről, erős gazdasági, ország lakosságának, világ végezetig, kortárs magyar, anyanyelv megtartó, erdélyi kisebbségi, közösségéért való, változékony változatlanság, népköltészetben gyökerező, megtartó közösséghez, műfajváltásokban fedezhető, magyar irodalom, közösségi létproblémákat, nemzetösszetartó, műfajváltásokban, személyiségének, népköltészetben, szemléletmódban, elhallgattatása, szocializmusnak, vezérigazgatója, megállításához,
© 2013 TVN.HU Kft.