Regisztráció  Belépés
Menyhárt: erős gazdasági lábakon álló közösséggé kell tenni a felvidéki magyarságot
... összege.
Menyhárt az asszimiláció jelenségéről szólva leszögezte: a felvidéki magyarságot egy erős gazdasági lábakon álló, öntudatos közösségé kell tenni mert akkor képes lesz arra, hogy megtartsa magát. Hozzátette: az ország lakosságának jelenleg 8,5 százalékát kitevő felvidéki magyarság tíz évente átlagban 30-50 ezres létszámfogyatkozást szenved, ennek megállításához pedig ...
2018-07-21 15:33:11
Kovács Kálmánné megemlékezése a Pozsonyi csatáról
... akar.
Fényben lenni, szaporodni, egészségben élni,
Jó magyarként hazát védni, nemzetet szolgálni.
Együttlétben fohászkodni, kérni Napatyánkat,
Mind a világ végezetig megtartsa fajtánkat!

http://s9.images.www.tvn.hu/2018/07/ 08/14/20/www.t...
2018-07-08 14:34:05
Elhunyt Kányádi Sándor
... elnöke volt, 1997-től pedig a Kossuth- és Széchenyi-díj Bizottság tagja. A kortárs magyar költészet egyik legnagyobb alakjaként tartották számon. Alapvető témái közé tartozott az anyanyelv megtartó ereje és az erdélyi kisebbségi sors.Kányádi Sándor:
Szelíd fohász

szelíd...
2018-06-21 22:41:04
Életének kilencvenedik évében elhunyt Kányádi Sándor
... kifejezésre juttatja a közösségéért való aggodalmát és költői személyiségének belső kérdéseit. A változékony változatlanság jellemző rá: változatlan a népköltészetben gyökerező hang és a megtartó közösséghez fűződő hűség; a változékonyság a stílusban, a szemléletmódban, a tematikában és a műfajváltásokban fedezhető fel.

Gazdag pályafutását számos díjjal elismerték[/b...
2018-06-20 22:58:47
Meghalt Kányádi Sándor
... Széchenyi-díj Bizottság tagja is volt.

A kortárs magyar költészet egyik legnagyobb alakjának számított, a magyar irodalom közösségi elvű hagyományának folytatója volt. Az anyanyelv megtartó ereje, az erdélyi kisebbségi sors mint alaptémák határozták meg költészetét, mely a közösségi létproblémákat egyetemes érvényességgel szólaltatja meg.

1958-ban kötött háza...
2018-06-20 21:14:30
Gyász: Meghalt Kányádi Sándor
... kifejezésre juttatja a közösségéért való aggodalmát és költői személyiségének belső kérdéseit. A változékony változatlanság jellemző rá: változatlan a népköltészetben gyökerező hang és a megtartó közösséghez fűződő hűség; a változékonyság a stílusban, a szemléletmódban, a tematikában és a műfajváltásokban fedezhető fel.


Művészetéért több rangos elismerést, többek ...
2018-06-20 15:33:58
A francia parlament elfogadta a vasúti reform végleges változatát, amely 2020-tól lép életbe
... három hónapja kezdett munkabeszüntetést, amelynek keretében minden öt napból kettőn sztrájkolnak, jóllehet a sztrájkolók aránya hétről hétre csökken, amióta a kormány a reform lényegét megtartva gesztusokat tett: átvállalja az állami vasúttársaság (SNCF) 50 milliárd euróra becsült adósságállományának kétharmadát, valamint növeli a beruházási támogatásokat.
A szakszervezetek ...
2018-06-14 14:41:32
Sztáray Zoltán: A bukaresti titkos szerződés
... után négy kilométerre lévő pontig, majd - Vásárosnaményt Romániának hagyva - dél-délnyugat felé fordul és egy Debrecentől hat kilométerre, keletre levő pontig húzódik. Irányát hozzávetőleg megtartva, folytatódik a határvonal a Körös, a Fehér és a Sebes Körös beömlése után három kilometerre lévő pontjáig, maid három kilométerrel nyugatabbra, Orosháza és Békéssámson községektől megy...
2018-06-08 19:54:23
Ispiláng Ünnepe
...
minden szellemi tudásuk örökösei!

Tudjátok hát, kedveseim, kik vagytok, mi az örökségetek, és ünnepeljétek azt!
Ünnepeljétek az életet, a tüzet, magatokat, a mindent megtartó
szerelmet. Égi Szüleinkkel, Égi családunkkal felemelkedhetünk arra az erkölcsi és tudás-
szintre, amik ők voltak a világ szemében, és saját önbecsülésükben is.

Na...
2018-05-19 19:05:05
Barátság a Szentírásban
... dicsőségét "hátulról", ahogy elhaladt előtte egy hegyen (18-23. v.). Megismertette az Ő természetével: "Az ÚR, az ÚR irgalmas és kegyelmes Isten! Türelme hosszú, szeretete és hűsége nagy! Megtartja szeretetét ezerízig, megbocsátja a bűnt, hitszegést és vétket. Bár nem hagyja egészen büntetés nélkül" (34,6-7).
Amikor harmadszor nevezi a Biblia Istent barátnak, Ézsaiás az Ő seg...
2018-05-03 14:28:07
1 2 3 .............41 42 .......62 63 ......82 83 84 
Címkék: Kovács Kálmánné, Elhunyt Kányádi Sándor, Kányádi Sándor, Meghalt Kányádi Sándor, Sztáray Zoltán, Ispiláng Ünnepe, Széchenyi-díj Bizottság, Vásárosnaményt Romániának, Sebes Körös, Biblia Istent, felvidéki magyarságot, francia parlament, vasúti reform, bukaresti titkos, asszimiláció jelenségéről, erős gazdasági, ország lakosságának, világ végezetig, kortárs magyar, anyanyelv megtartó, erdélyi kisebbségi, közösségéért való, változékony változatlanság, népköltészetben gyökerező, megtartó közösséghez, műfajváltásokban fedezhető, magyar irodalom, közösségi létproblémákat, sztrájkolók aránya, reform lényegét, állami vasúttársaság, beruházási támogatásokat, mindent megtartó, világ szemében, műfajváltásokban, felemelkedhetünk, népköltészetben, szemléletmódban, önbecsülésükben, szakszervezetek, személyiségének, érvényességgel, létproblémákat, változatlanság, vásárosnaményt, megállításához, változékonyság, támogatásokat, vasúttársaság, hagyományának, megemlékezése, természetével, kilencvenedik, megismertette,
© 2013 TVN.HU Kft.