Regisztráció  Belépés
Illegális bevándorlás - Megállapodott a német CDU/CSU pártszövetség a menekültügyi vitájuk lezárásáról
... megakadályozzák az illegális migrációt Németország és Ausztria határán.
Angela Merkel kancellár, a CDU elnöke kiemelte: küzdelmes, nehéz napok után jó kompromisszummal zárják le a menekültügyi szabályozás körüli vitát.
A kancellár elmondta, hogy úgynevezett tranzitközpontokat építenek ki az Európai Unió (EU) valamely tagországában már nyilvántartásba vett menedékkérők e...
2018-07-03 07:04:06
Illegális bevándorlás - Oettinger: több időt kell adni Merkelnek a menekültügy körüli viták rendezéséhez
... egyik alelnöke, Észak-Rajna Vesztfália tartományi miniszterelnök is, aki kiemelte, hogy egy esetleges egyoldalú német szigorítás következményeként Olaszország valószínűleg felmondja a menekültügyet EU-s szinten szabályozó dublini egyezményt, és "végül még több menekült lesz nálunk, mint korábban", a testvérpártok vitája előtt.
Kiemelte, hogy az "apró" határigazgatási "szakmai...
2018-06-25 13:21:33
Illegális bevándorlás - Németország és Franciaország támogatja az EU-n kívüli menedékjogi központok felállításá
... kezdeményezés "fontos".
Ugyanis az illegális migráció visszaszorításáért mindenképpen ki kell dolgozni megoldásokat, hogy az EU a Nemzetközi Migrációs Szervezettel (IOM) és az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságával (UNHCR) együttműködve segítsen azoknak a menekülteknek, akik esélytelenül próbálnak menedékjogot szerezni az EU-ban.
A német kancellár aláhúzta: meg kell akadályo...
2018-06-19 19:23:09
Illegális bevándorlás - Felmentették a német menekültügyi hatóság vezetőjét
...
A szövetségi belügyminisztérium egy szóvivője péntek este a Der Spiegel című hírmagazin értesülését megerősítve elmondta, hogy a tárca vezetője, Horst Seehofer szerdán tájékoztatta döntéséről Jutta Cordt BAMF-elnököt. Új vezető kinevezéséről később döntenek.
A szóvivő hírportálok beszámolói szerint felidézte, hogy Horst Seehofer a brémai BAMF-kirendeltség körüli ügyek ma...
2018-06-15 21:02:57
Összekapott Merkel és Seehofer a menekültek miatt - közel a
Összekapott Merkel és Seehofer a menekültek miatt - közel a szakítás?

Elmérgesedett csütörtökön Angela Merkel német kancellár és belügyminisztere, Horst Seehofer vitája a menekültügyi szabályozásról, az egyre súlyosabb konfliktus miatt megszakították a szövetségi parlament (Bundestag) ülését, és sajtóértesülések szerint a belügyminiszter kilátásba helyezte, hogy a kormán...
2018-06-14 19:48:07
Illegális bevándorlás - Elmérgesedett a Merkel-Seehofer menekültügyi vita
... Bundestag-képviselőinek tanácskozáson vendégként részt vesz Markus Söder bajor miniszterelnök, aki ugyancsak sajtóértesülések szerint hangoztatta, hogy elkezdődött a "végjáték" a testvérpártok menekültügyi vitájában.
Az Augsburger Allgemeine című bajor lap szerint az is szóba került, hogy meg kell fontolni a frakciószövetség felmondását.
"Nem sok hiányzik a szakításhoz"...
2018-06-14 14:41:41
Illegális bevándorlás - Sajtóértesülés: Merkel kompromisszumot ajánl Seehofernek a menekültügy körüli vitában
... kancellár szerint ezek a megállapodások megkérdőjelezhetetlen jogi alapot adnának arra, hogy a német határon megtagadják a belépést az érintett menedékkérőktől.
Horst Seehofer menekültügyi refomrcsomagjában, úgynevezett mestertervében az előzetesen ismertté vált részletek szerint az áll, hogy meg kell tagadni a belépést a máshol már regisztrált menedékkérőktől, az iratok nél...
2018-06-14 10:31:57
Szakértő: a "kultúrák összecsapását" jelzi a 14 éves német lány megerőszakolásának és meggyilkolásának ügye
... szabad őket "állandó fenyegetésekkel elbizonytalanítani". A beilleszkedésre nem hajlandó társaikat pedig az eddiginél gyorsabban kell eltávolítani az országból.
A politikának a menekültügy körüli viták pártpolitikai célú kihasználása helyett működőképes koncepciókat kell kidolgoznia és megvalósítania. "Fel kellene ismerni a helyzet komolyságát", különben tovább mélyül a megos...
2018-06-10 20:32:18
Illegális bevándorlás - Merkel: nem biztos, hogy sikerül megállapodni a menekültpolitikáról a június végi uniós
... súlyos következményei lennének a jólétünkre nézve" - mondta Angela Merkel.
Arra a kérdésre, hogy elégséges-e a határvédelem javítása, azt mondta, hogy fel kell építeni egy közös menekültügyi rendszert, amelyben minden országban "hasonló mércék" alapján döntenek arról, hogy ki kaphat menedékjogot. Rámutatott, a jelenlegi széttartó szabályozás miatt ugyanannak a származási ors...
2018-06-03 20:53:53
Illegális bevándorlás - Merkel: megosztotta a német társadalmat a menekültválság
... lehet.
Azonban a 2015-ös helyzet nem ismétlődhet meg - szögezte le Angela Merkel, hat pontban összefoglalva az eddigi eredményeket, és új kormánya terveit. Elsőként az EU-Törökország menekültügyi megállapodást említette, és hangsúlyozta, hogy az embercsempészet visszaszorítása érdekében Líbiával is hasonló megállapodást kell kötni.
Második elemként gondoskodni kell arról...
2018-03-21 15:30:30
1 2 3 .5 6 7 8 9 10 11 
Címkék: Összekapott Merkel, Angela Merkel, Európai Unió, Észak-Rajna Vesztfália, Nemzetközi Migrációs Szervezettel, ENSZ Menekültügyi Főbiztosságával, Horst Seehofer, Jutta Cordt BAMF-elnököt, Markus Söder, Augsburger Allgemeine, menekültügyi vitájuk, menekültügy körüli, német menekültügyi, menekültek miatt, június végi, német társadalmat, illegális migrációt, menekültügyi szabályozás, kancellár elmondta, esetleges egyoldalú, menekültügyet EU-s, testvérpártok vitája, illegális migráció, német kancellár, szóvivője péntek, tárca vezetője, szóvivő hírportálok, brémai BAMF-kirendeltség, menekültügyi szabályozásról, egyre súlyosabb, szövetségi parlament, belügyminiszter kilátásba, testvérpártok menekültügyi, frakciószövetség felmondását, német határon, érintett menedékkérőktől, előzetesen ismertté, eddiginél gyorsabban, helyzet komolyságát, jólétünkre nézve, határvédelem javítása, közös menekültügyi, jelenlegi széttartó, 2015-ös helyzet, eddigi eredményeket, embercsempészet visszaszorítása,
© 2013 TVN.HU Kft.