Belépés
Horst Seehofer nem tervez lemondást a bajor választás után
... ilyesmivel, és teljes erővel a CSU "összetartására" és a listavezető, Markus Söder tartományi miniszterelnök támogatására összpontosít.
"Elővigyázatosságból felhívom a figyelmet, hogy a menekültügyi politikában mindent együtt csináltunk" - jegyezte meg Horst Seehofer.
"Nagy művet kell alkotnom" - mondta arra a kérdésre, hogy a Landtag-választás után is folytatja-e munkáj...
2018-10-07 10:41:19
EU-csúcs - Megállapodást sürget a menedékkérők elosztásáról az Európai Parlament elnöke
... az elosztás körüli viták elhúzódásával "túl sok lehetőséget szalasztottak el".
Aláhúzta, hogy erősíti a populizmust és a veszélyes megosztottságot idéz elő a közösségben az EU-s menekültügyi reform "leállása", amely egyes tagállamok miatt következett.
Hangsúlyozta, hogy a menekültügy közösségen belüli szabályozásának átalakítása mellett a menekülésre késztető okok felszá...
2018-09-19 12:51:30
Illegális bevándorlás - A németek kétharmada szerint hazájuk rossz irányba változott a migrációs válság elmélyü
... ilyen változást. Minden második német - 50 százalék - úgy érzi, hogy túl sok menedékkérő érkezik az országba, és mindössze 4 százalék tartja túl alacsonynak az érkezők számát.
A menekültügyi rendszer keretében zajló migráció mint veszélyforrás 2015-ben jelent meg a német társadalom félelmeinek sorában, előtte főleg a természeti katasztrófáktól és a gazdasági válságtól tartott...
2018-09-02 12:29:20
Illegális bevándorlás - Megállapodott a német CDU/CSU pártszövetség a menekültügyi vitájuk lezárásáról
... megakadályozzák az illegális migrációt Németország és Ausztria határán.
Angela Merkel kancellár, a CDU elnöke kiemelte: küzdelmes, nehéz napok után jó kompromisszummal zárják le a menekültügyi szabályozás körüli vitát.
A kancellár elmondta, hogy úgynevezett tranzitközpontokat építenek ki az Európai Unió (EU) valamely tagországában már nyilvántartásba vett menedékkérők e...
2018-07-03 07:04:06
Illegális bevándorlás - Oettinger: több időt kell adni Merkelnek a menekültügy körüli viták rendezéséhez
... egyik alelnöke, Észak-Rajna Vesztfália tartományi miniszterelnök is, aki kiemelte, hogy egy esetleges egyoldalú német szigorítás következményeként Olaszország valószínűleg felmondja a menekültügyet EU-s szinten szabályozó dublini egyezményt, és "végül még több menekült lesz nálunk, mint korábban", a testvérpártok vitája előtt.
Kiemelte, hogy az "apró" határigazgatási "szakmai...
2018-06-25 13:21:33
Illegális bevándorlás - Németország és Franciaország támogatja az EU-n kívüli menedékjogi központok felállításá
... kezdeményezés "fontos".
Ugyanis az illegális migráció visszaszorításáért mindenképpen ki kell dolgozni megoldásokat, hogy az EU a Nemzetközi Migrációs Szervezettel (IOM) és az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságával (UNHCR) együttműködve segítsen azoknak a menekülteknek, akik esélytelenül próbálnak menedékjogot szerezni az EU-ban.
A német kancellár aláhúzta: meg kell akadályo...
2018-06-19 19:23:09
Illegális bevándorlás - Felmentették a német menekültügyi hatóság vezetőjét
...
A szövetségi belügyminisztérium egy szóvivője péntek este a Der Spiegel című hírmagazin értesülését megerősítve elmondta, hogy a tárca vezetője, Horst Seehofer szerdán tájékoztatta döntéséről Jutta Cordt BAMF-elnököt. Új vezető kinevezéséről később döntenek.
A szóvivő hírportálok beszámolói szerint felidézte, hogy Horst Seehofer a brémai BAMF-kirendeltség körüli ügyek ma...
2018-06-15 21:02:57
Összekapott Merkel és Seehofer a menekültek miatt - közel a
Összekapott Merkel és Seehofer a menekültek miatt - közel a szakítás?

Elmérgesedett csütörtökön Angela Merkel német kancellár és belügyminisztere, Horst Seehofer vitája a menekültügyi szabályozásról, az egyre súlyosabb konfliktus miatt megszakították a szövetségi parlament (Bundestag) ülését, és sajtóértesülések szerint a belügyminiszter kilátásba helyezte, hogy a kormán...
2018-06-14 19:48:07
Illegális bevándorlás - Elmérgesedett a Merkel-Seehofer menekültügyi vita
... Bundestag-képviselőinek tanácskozáson vendégként részt vesz Markus Söder bajor miniszterelnök, aki ugyancsak sajtóértesülések szerint hangoztatta, hogy elkezdődött a "végjáték" a testvérpártok menekültügyi vitájában.
Az Augsburger Allgemeine című bajor lap szerint az is szóba került, hogy meg kell fontolni a frakciószövetség felmondását.
"Nem sok hiányzik a szakításhoz"...
2018-06-14 14:41:41
Illegális bevándorlás - Sajtóértesülés: Merkel kompromisszumot ajánl Seehofernek a menekültügy körüli vitában
... kancellár szerint ezek a megállapodások megkérdőjelezhetetlen jogi alapot adnának arra, hogy a német határon megtagadják a belépést az érintett menedékkérőktől.
Horst Seehofer menekültügyi refomrcsomagjában, úgynevezett mestertervében az előzetesen ismertté vált részletek szerint az áll, hogy meg kell tagadni a belépést a máshol már regisztrált menedékkérőktől, az iratok nél...
2018-06-14 10:31:57
1 2 3 .5 6 .8 9 10 11 
Címkék: Horst Seehofer, Európai Parlament, Összekapott Merkel, Markus Söder, Angela Merkel, Európai Unió, Észak-Rajna Vesztfália, Nemzetközi Migrációs Szervezettel, ENSZ Menekültügyi Főbiztosságával, Jutta Cordt BAMF-elnököt, Augsburger Allgemeine, bajor választás, menedékkérők elosztásáról, németek kétharmada, migrációs válság, menekültügyi vitájuk, menekültügy körüli, német menekültügyi, menekültek miatt, menekültügyi politikában, elosztás körüli, veszélyes megosztottságot, menekültügy közösségen, menekülésre késztető, érkezők számát, menekültügyi rendszer, német társadalom, természeti katasztrófáktól, gazdasági válságtól, illegális migrációt, menekültügyi szabályozás, kancellár elmondta, esetleges egyoldalú, menekültügyet EU-s, testvérpártok vitája, illegális migráció, német kancellár, szóvivője péntek, tárca vezetője, szóvivő hírportálok, brémai BAMF-kirendeltség, menekültügyi szabályozásról, egyre súlyosabb, szövetségi parlament, belügyminiszter kilátásba, testvérpártok menekültügyi,
© 2013 TVN.HU Kft.