|
|
|
... megbízható helyen vásárolj, majd a következő lépésben győződj meg a jó minőségről is: olvasd át a címkéket!
Ami nem hiányozhat a címkéről
az összetevők csökkenő mennyiségi sorrendben,
a tápanyagtartalom 100 g-ra vagy 100 ml-re, illetve egy meghatározott adagra, sőt napjainkban már a viszonyítást is az INBÉ-hez (Irányadó Napi Beviteli Érték),... |
2011-07-28 07:27:25 |
|
|
|
|
|
|
... fehérjék, amiket a közönséges főzés nem tud teljesen hatástalanítani, és komoly emésztési zavarokat keltenek, megnehezítik más fehérjék emésztését és krónikus aminósav hiányt váltanak ki. Nagy mennyiségű tripszin gátlót tartalmazó étkezés állatokban a hasnyálmirigy teljes leterhelését okozta, megnagyobbítva és betegségeknek kitéve azt, a rákot is beleértve, és nagyobb mennyiségű z... |
|
2011-05-20 21:50:30 |
|
|
|
|
|
|
... linzertészta keménységű masszát kapjunk. Egy tepsit szórjunk meg egy kevés darált keksszel, hogy a massza majd ne ragadjon bele.
2. réteg : 25 dkg túró, 10 dkg porcukor ( vagy ízlés szerinti mennyiség ), 2 dl Hulala tejszín, 1 csomag vaníliás cukor.
A túrót keverjük össze a két fajta cukorral. A tejszínt verjük kemény habbá és keverjük hozzá a túrót, majd simítsuk a ke... |
2010-12-03 21:03:05 |
|
|
|
|
|
|
... memóriáját - a meggyógyult sejt elfelejti az elszenvedett betegséget. A Kísérleti Radiológiai Intézet adatai szerint a spirulina szedésekor már egy hónap alatt 67%-kal csökken a stroncium mennyisége a szervezetben.
Majdnem ilyen gyorsan tisztul ki a cézium-137 is. A spirulina a legértékesebb és a legharmonikusabb táplálék
az emberi szervezet számára, 1 grammja egyenérték... |
|
2010-04-23 06:53:11 |
|
|
|
|
|
|
Szabó László Gy.
GYÓGYNÖVÉNYISMERET
(speciális kollégiumhoz alapok)
biológus és biológia tanár szakos hallgatóknak
(kiegészítő ajánlott ismeretek)
Tartalom
Általános rész
1. Gyógynövények tudományos és magyar neve, drogok gyógyszerészi neve
2. Etnobotanikai adatok, népi orvoslási tapasztalatok, herbáriumok
3. Növényi anyagcsere és kapcso... |
|
2010-02-20 19:54:00 |
|
|
|
|
|
|
... vásárolj, majd a következő lépésben győződj meg a jó minőségről is: olvasd át a címkéket!
A legfontosabb információkat meg kell találnod rajtuk:
az összetevőket csökkenő mennyiségi sorrendben,
a tápanyagtartalmat 100 g-ra vagy 100 ml-re, illetve egy meghatározott adagra, sőt napjainkban már a viszonyítást is az INBÉ-hez (Irányadó Napi Beviteli Érték)... |
2010-01-19 22:02:44 |
|
|
|
|
|
|
... GDP-t mind a kiásás, mind a betemetés költsége növeli. Ez arra is
rámutat, hogy az ökológiai korlát valójában nem a GDP növekedésének szab
korlátot, hanem a "megfogható termékek" mennyiségi növekedésének. A GDP
növekedése tehát önmagában nem jó, csökkenése önmagában nem rossz, hiszen
például a GDP növekedése mellett csökkenhet a személyes fogyasztás, és
fo... |
2009-10-17 18:53:57 |
|
|
|
|
|
|
... vagy rézedényben elektromos szikra segítségével hidrogén és oxigén keverékét robbantotta fel. A légmentesen lezárt edényben a robbanás előtt és után mindennek pontosan meg tudták mérni a mennyiségét. Cavendish lényegében bebizonyította, hogy a robbanásban keletkező víz tömege azonos a robbanás előtt az edénybe vezetett oxigén és hidrogén együttes tömegével, bár ezt ő így nem mondt... |
2009-10-10 15:03:02 |
|
|
|
|
|
|
... kesernyés ízű. Régebbi korokban általában a győzelem jelképeként használták. Savanyúságok, vadas jellegű ételek, főzelékek, mártások, különféle levesek ízesítésére használják. Az ételbe tett mennyiségre ügyelni kell, mert ha túl sok, keserűvé válik. Egészben vagy porrá őrölve használjuk. Utóbbi esetben (négyszemélyes adagra számítva) egy késhegynyi is elég belőle.
A babér a N... |
2009-06-20 18:50:06 |
|
|
|
|
|
|
TORTÁK (bevezető)
A torták készítéséhez csak friss tojásokat használjunk. Vigyázzunk arra, hogy a tojásfehérjébe egy csepp sárgája se kerüljön, mert csak így tudjuk megfelelően habbá verni. Az edények, habverők nagyon tiszták, teljesen zsírmentesek legyenek. (Ecettel, sóval kimossuk, hideg vízzel kiöblítjük.)
A torta keverése előtt mindent előkészítünk, a cukrot, ... |
2008-12-01 23:27:44 |
|
|
|
|