Belépés
Illegális bevándorlás - A bajor határrendőrség alkotmányos szerepét vitatják a Zöldek
... Thorsten Kingreen, a regensburgi egyetem kutatója és Sophie Schönberger, a düsseldorfi egyetem munkatársa.
Bajorországnak mint tartománynak nincs törvényalkotási joga a határvédelem területén, így például nem alkothat jogszabályt az útlevél-ellenőrzésről. A bajor tartományi határőrizeti szerv működése azonban így is megfelelhet az alaptörvénynek, de csak akkor, ha egy szövets...
2018-10-22 18:12:50
Illegális bevándorlás - Spanyolország kitoloncolt 55 határsértőt Melillából
... spanyol belügyminisztérium adatai szerint október közepéig több mint 3500-an érkeztek illegálisan Melillába, 14 százalékkal többen mint tavaly ugyanebben az időszakban.
Spanyolország területén idén összesen eddig több mint 48 ezer illegális bevándorlót regisztráltak, amely 154 százalékos növekedés az előző évhez képest.
Az Európai Unió part- és határvédelmi ügynökségének...
2018-10-22 16:32:55
Egy illegális határsértő meghalt a melillai határkerítésnél
... spanyol belügyminisztérium adatai szerint október közepéig több mint 3500-an érkeztek illegálisan Melillába, 14 százalékkal többen mint tavaly ugyanebben az időszakban.
Spanyolország területén idén összesen eddig több mint 48 ezer illegális bevándorlót regisztráltak, amely 154 százalékos növekedés az előző évhez képest.
Az Európai Unió part- és határvédelmi ügynökségének...
2018-10-21 15:42:04
Mogherini: a csúcstalálkozó megerősítette az Európa és Ázsia közötti globális partnerséget
...
Mogherini, az Ázsia-Európa találkozót (ASEM) követően tartott sajtóértekezletén elmondta, a két kontinens a nemzetközi biztonsági helyzet tekintetében a globális fejleményeket úgy értékelte, hogy a védelemre is nagy hangsúlyt kell helyezni, ezért elő kell mozdítani a szabályokon alapuló nemzetközi rendet nem csak a kereskedelem, hanem a biztonság vonatkozásában is.
Tájék...
2018-10-20 15:36:26
Kövér: Magyarországnak több tartaléka is van a munkaerőhiány megoldására
...
A házelnök szerint a kormány két nagy tartalékra számíthat demográfiai programja reménybeli, hosszú távú eredményein, valamint a robotizációban, a technológiai fejlődésben rejlő lehetőségeken túl. Az egyik ilyen tartalék az oktatási rendszerben van, ami szintén nem hoz rövidtávú eredményt, a másik pedig a "magyarországi cigány népesség még nem integrált része", amit a kabinet...
2018-10-05 15:01:54
Illegális bevándorlás - Az EU határvédelmi megállapodást kötött Albániával
... igazgatására összpontosító operatív együttműködést, valamint képes legyen fellépni a külső határon egy vagy több szomszédos tagállam és Albánia bevonásával. Ez magában foglalhatja az Albánia területén történő beavatkozást is, amennyiben abba Albánia beleegyezik. Az egyes műveletek terveiről az ügynökségnek és Albániának minden esetben külön meg kell állapodnia - tette hozzá.
...
2018-10-05 12:31:54
Szlovák parlamenti elnök: csak egy erős EU lehet partnere a nagyhatalmaknak
... Austerlitz). A három ország kormán...
2018-10-04 23:37:14
Az Európai Unió 70 millió euróval csökkenti a Törökországnak nyújtott előcsatlakozási támogatásokat
... eurónyi támogatás visszatartása mellett döntöttek egészen addig, amíg "Törökország mérhető és elegendő javulást nem ér el a jogállamiság, a demokrácia, az emberi jogok és a sajtószabadság területén".
A hatalmas többséggel megszavazott határozatban azonban rámutattak, hogy az Európai Bizottság éves jelentése szerint "Törökország jelentősen távolodik az EU-tól, a hatékony fékek...
2018-10-02 15:03:45
Merkel: mély nézeteltérések jellemzik a német és a török vezetés kapcsolatát
... gazdaságilag is erős.
Recep Tayyip Erdogan köszönetet mondott Németországnak a Szíriából a hazájába menekült emberek ellátásának támogatásáért, és kiemelte, hogy elsősorban a gazdaság területén kell erősíteni az együttműködést.
A török államfő aláhúzta, hogy a német félnek tiszteletben kell tartania a független török igazságszolgáltatás döntéseit és a kétoldalú kapcsola...
2018-09-28 15:23:51
EU-csúcs - Tusk: októberben döntenek arról, hogy lesz-e rendkívüli Brexit-ügyi EU-csúcs
...
A találkozót lezáró sajtótájékoztatón Tusk közölte: a bennmaradó huszonhét tagállam vezetőinek ülésén teljes egyetértés volt abban, hogy ugyan a jelenlegi brit javaslatoknak vannak pozitív elemei, de a kereskedelmi kapcsolatrendszerre vonatkozó tervezet "nem fog működni".
Hozzátette, kissé derűlátóbb a kiválási megállapodás megkötésének esélyeit illetően, mint korábban.|...
2018-09-20 16:53:27
1 2 3 ...............47 48 ........71 72 .......94 95 96 
Címkék: Európai Unió, Brexit-ügyi EU-csúcs, Thorsten Kingreen, Sophie Schönberger, Európai Bizottság, Recep Tayyip Erdogan, bajor határrendőrség, illegális határsértő, melillai határkerítésnél, csúcstalálkozó megerősítette, munkaerőhiány megoldására, török vezetés, regensburgi egyetem, düsseldorfi egyetem, határvédelem területén, bajor tartományi, előző évhez, nemzetközi biztonsági, globális fejleményeket, szabályokon alapuló, biztonság vonatkozásában, házelnök szerint, technológiai fejlődésben, egyik ilyen, oktatási rendszerben, másik pedig, külső határon, vagy több, egyes műveletek, három ország, emberi jogok, sajtószabadság területén, hatalmas többséggel, hatékony fékek, hazájába menekült, gazdaság területén, török államfő, német félnek, független török, kétoldalú kapcsola, találkozót lezáró, bennmaradó huszonhét, jelenlegi brit, kiválási megállapodás, magyarországnak, határkerítésnél, előcsatlakozási, nagyhatalmaknak, törvényalkotási, alaptörvénynek, együttműködést, határrendőrség, sajtószabadság,
© 2013 TVN.HU Kft.