Belépés
Jánossomorjai beszédek 2013
... Ünneplő Közönség!
Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy idén engem kértek fel arra, hogy az 1956-os forradalomról és szabadságharcról beszéljek Önöknek. Megköszönöm a bizalmukat! Mindazonáltal nem könnyű feladat egy olyan forradalomról beszélni, amit koromnál fogva személyesen nem élhettem át, amit az iskolában nekünk nem tanítottak, és amit a mi történelem tankönyveinkből kiha...
2018-10-15 06:56:10
Kettős állampolgársági vita - Kárpátalján több száz állami tisztviselőt és képviselőt világítanak át magyar útl
... Mirotvorec az adatokat, és nem tudják ellenőrizni, hogy hiteles-e a listáján szereplő, állami tisztségeket betöltő, magyar útlevéllel rendelkező személyekre vonatkozó információ. Mindazonáltal ellenőrizni fogják a Mirotvorec listájának adatait, hiszen ez könnyen megtehető az ott közzétett nevek alapján. Szerinte más kérdés, hogy a Mirotvorec által listázott személyek nem mindegyik...
2018-10-09 14:21:25
Maros Sefcovic javítaná a párbeszédet a keleti uniós tagállamokkal
... javítását, amennyiben pártjának jövő évi európai parlamenti (EP-) választási győzelme esetén ő lenne a brüsszeli testület következő elnöke.
A bizottság energiaunióért felelős alelnöke mindazonáltal a feltételek szigorodására figyelmeztetett, hangsúlyozva, arra kell készülni, hogy a jövőben az uniós értékek betartásához kötik majd a közösségi támogatásokat.
Mint mondta, a...
2018-10-08 21:41:22
Szerb elnök: Belgrád katonailag semleges marad, de együttműködik a NATO-val
... NATO-főtitkár rámutatott, hogy a mostanihoz hasonló terepgyakorlatok felkészítik az embereket a váratlan helyzetekre, így gyorsabban tudnak reagálni természeti katasztrófák esetén. Mindazonáltal arra is rávilágít - emelte ki a főtitkár -, hogyan erősíti partnerkapcsolatát Szerbia és a NATO. Kiemelte, tisztában van azzal, hogy a katonai tömb továbbra is megosztja Szerbiát, hiszen 1...
2018-10-08 12:11:57
Brexit - Skót miniszterelnök: "elkerülhetetlen" Skócia függetlenné válása
... szerint 100 ezren tüntettek a függetlenségért. A 2014-es skóciai népszavazás óta ez volt a legnagyobb függetlenségpárti megmozdulás.
Nicola Sturgeon a vasárnapi BBC-interjúban mindazonáltal kijelentette: jóllehet a felmérések előrelépésről tanúskodnak, még mindig dolgozni kell a többség meggyőzéséért arról, hogy Skócia számára a függetlenség jelenti a lehetséges legjobb jövőt...
2018-10-07 13:51:25
26. évközi hét szombat 10.06
... sátánt: mint a villám, úgy bukott le az égből. Hatalmat adtam nektek, hogy kígyókon és skorpiókon járjatok, hogy minden ellenséges erőn úrrá legyetek: Semmi sem fog ártani nektek.
Mindazonáltal ne annak örüljetek, hogy a gonosz lelkek engedelmeskedtek nektek. Inkább annak örüljetek, hogy nevetek föl van írva a mennyben."
Abban az órában Jézus felujjongott a Szentlé...
2018-10-06 15:43:34
Érdekesség
... Soissons városában vértanúhalált szenvedett szentek cipészként keresték kenyerüket. Noha a létezésükre nem találtak elegendő bizonyítékot, ezért 25-e ma már csak fekete betűs ünnep, mindazonáltal védőszentjükként tisztelik őket a foltozóvargák, bőrkesztyű- és cipőkészítők, a bőrdíszművesek és a takácsok.

Október 26-a régen időjárásjelző nap volt, a Dömötör napi hideg sz...
2018-10-02 21:51:31
Brexit - Brit pénzügyminiszter: lesz "elégséges költségvetési muníció" a megállapodás elmaradása esetére
... brit kormányoknak békeidőben valaha is végig kellett vinniük. Jóllehet a jelenlegi brit kormány a lehetséges legjobb eredmény elérésre törekszik, elővigyázatossági terveket készít mindazonáltal arra az eshetőségre is, ha nem sikerülne megállapodásra jutni az EU-val - jelezte.
"Mindenkit szeretnék biztosítani arról, hogy lesz az eszköztáramban elégséges mennyiségű költségvetés...
2018-10-01 19:54:28
Brexit - Theresa May: ha az EU-nak van más Brexit-javaslata, terjessze elő
... terjedne ki. Erre mondta Tusk a salzburgi csúcs után, hogy az EU véleménye szerint a brit javaslat kikezdené az egységes belső piac integritását.
A brit kormány javaslatcsomagja mindazonáltal így is jóval szorosabb kapcsolattartást indítványoz elő az EU-val, mint amilyent a keményvonalas tory Brexit-tábor látni szeretett volna, és Boris Johnson, e konzervatív frakciócsoport f...
2018-09-30 14:41:32
Afrikai sertéspestis - Lassult Romániában a fertőzés terjedése
... terjedt a kór.
Szatmár megyében viszont felszámoltak öt fertőző gócot, augusztus 31-e óta pedig nem jelent meg újabb. Augusztus 8-a óta Bihar megyében sem észleltek új ASP-esetet. Mindazonáltal Szatmár megye 7, Bihar megye pedig 28 háztáji gazdasággal szerepel még a fertőző gócok listáján.
A román hatóságok eddig csaknem ötezer tulajdonosnak fizettek ki több mint 55 mill...
2018-09-28 14:48:39
1 2 3 ......................270 271 ...........406 407 ...........540 541 542 
Címkék: Maros Sefcovic, Theresa May, Lassult Romániában, Ünneplő Közönség, Nicola Sturgeon, Boris Johnson, Mindazonáltal Szatmár, keleti uniós, megállapodás elmaradása, fertőzés terjedése, 1956-os forradalomról, olyan forradalomról, iskolában nekünk, listáján szereplő, brüsszeli testület, bizottság energiaunióért, feltételek szigorodására, uniós értékek, közösségi támogatásokat, mostanihoz hasonló, váratlan helyzetekre, katonai tömb, 2014-es skóciai, legnagyobb függetlenségpárti, vasárnapi BBC-interjúban, felmérések előrelépésről, többség meggyőzéséért, függetlenség jelenti, lehetséges legjobb, gonosz lelkek, órában Jézus, jelenlegi brit, eszköztáramban elégséges, salzburgi csúcs, brit javaslat, egységes belső, brit kormány, keményvonalas tory, fertőző gócok, román hatóságok, védőszentjükként, engedelmeskedtek, szabadságharcról, pénzügyminiszter, kapcsolattartást, terepgyakorlatok, javaslatcsomagja, állampolgársági, tankönyveinkből, figyelmeztetett, elkerülhetetlen, függetlenségért, energiaunióért,
© 2013 TVN.HU Kft.