|
|
|
... krumplilepényeket kisütöm. Egy másik serpenyőben a kettévágott paradicsomot és paprikát megsütöm.
A májat a tócsikkal tálalom, sült paradicsommal és paprikával.
Megjegyzés:
Tócsik: tájanként különböző neveket adnak neki.... |
2015-05-08 21:50:12 |
|
|
|
|
|
|
... 175 °C-on.
A diós piskótához a tojásfehérjéket habbá verem egy csipet sóval, beleadagolom a porcukrot, a darált diót és a lisztet. Ezt is megsütöm.
A krémhez felfőzöm a pudingport a tojássárgájával és a cukorral - lassú tűzön. A margarint kikeverem a vaníliás c... |
|
2015-05-08 21:43:39 |
|
|
|
|
|
|
... hússzel... |
2015-05-08 21:38:21 |
|
|
|
|
|
|
... tésztát... |
|
2015-05-08 21:37:10 |
|
|
|
|
|
|
... Vékonya... |
|
2015-05-08 21:35:59 |
|
|
|
|
|
|
... réteghez:
20 dkg darált keksz
10 dkg porcukor
3 dkg kakaópor
rumaroma
2 kávéskanál instant kávé
langyos víz
A tetejére:
kókuszreszelékElkészítés:
A 4 tojásból szokásos módon piskótát sütök egy 20X30 cm-es tepsiben Ez lesz a házikó alapja. ... |
2015-05-08 19:38:12 |
|
|
|
|
|
|
... édesség hamar kedveltté vált Itáliában, bár csak a nemesi asztalokra jutott. A sorbetto 1533-ban Medici Katalinnak köszönhetően a francia udvarba is eljutott.
Granita vagy jégkása, citromosan a legjobb hűsítő a forró nyárban
A XVII. század végére már egész Európa ismerte... |
2015-05-08 00:40:32 |
|
|
|
|
|
|
... gombócokat, és ezen a napon a fagylaltozók és cukrászdák egy, a környezetükben lévő közintézményt, például kórházat vagy óvodát is meglepnek pár gombóccal.
Az akcióban részt vevő fagylaltozók és cukrászdák nevét és címét itt olvashatjátok,
http:/... |
2015-05-07 23:59:20 |
|
|
|
|
|
|
... tűnő fagylaltkompozíciók. Ezek a fagylaltok sok esetben nem a dekorációval, hanem sokkal inkább az újszerű ízkombinációkkal hívják fel magukra a figyelmet.
Több íz egy fagyiban - izgalmas!
A ízkavalkád egyik kedvenc forrása a sütemények fagylaltba történő átértelmezése. ... |
2015-05-07 23:58:55 |
|
|
|
|
|
|
... jeles történelmi személyekről fennmaradt történetekben, tény, hogy a civilizáció története és a hűtés iránt támasztott igények nagyjából egyidősek lehetnek.
Málna-pisztácia parfé, hmmm...
Kr. e. 11. században Kínában már használták a természetes jeget hűtésre, sőt az Ósz... |
2015-05-07 23:58:39 |
|
|
|
|