|
|
|
... kinyújtjuk, bevagdaljuk a tetejét és kiszaggatjuk. Sütés előtt megkenjük a pogácsák tetejét tojással, és lenmaggal díszítjük.
180 fokon kb. 45-60 percig sütjük.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Petrarovo küldte. Köszönjük!
Forrás: Mind... |
2015-04-13 20:14:45 |
|
|
|
|
|
|
... rögtön, hagyjuk egy rövid ideig pihenni, hogy a rizs az összes folyadékot felvegye.)
Az elkészült rizses húst salátával vagy savanyúsággal tálaljuk.
Megjegyzés:
Nem fontos szalonnát használni, ez esetben több zsiradékot tegyünk alá.
... |
|
2015-04-13 20:12:47 |
|
|
|
|
|
|
... bele bort, ezzel is összeforralom.
A levest tányérokba merem, reszelek rá sajtot, szórok rá még aprított petrezselymet, pirított toasttal tálalom.
Megjegyzés:
Tésztát főztem, a levét sajnáltam kiönteni, ezt használtam fel a leveshez... |
2015-04-13 20:11:15 |
|
|
|
|
|
|
... csábító volt a fotón, hogy kénytelen voltam közelebbi kapcsolatba kerülni a zselatinnal, lévén ez az egyik hozzávaló. Örömmel jelentem: nem harap. De tényleg!
Ennyi épp elég lesz, macikám!
Volt egy másik mumus, a tejszín. Néhány hónapja ugyanis megpróbáltam habot v... |
|
2015-04-11 23:30:19 |
|
|
|
|
|
|
... tálba r... |
2015-04-11 23:16:00 |
|
|
|
|
|
|
... halandók számára megfizethetetlen volt.
Ma elég ritkán látni az étlapon, nem tudom, miért. Nagyon finom, és nem túl bonyolult elkészíteni. Vagy mégis?
Rácosan nem csak halat készíthetünk, hanem húst is
Régebbi receptek szerint (amelyek általában a pontyfiléz... |
2015-04-11 23:14:17 |
|
|
|
|
|
|
... behabarjuk vele a gombát. Ha felforrt, levesszük a tűzről.
Galuskával vagy főtt tésztával /szarvacska, orsó, stb./ tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Kautz1009 küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmege... |
2015-04-11 23:04:17 |
|
|
|
|
|
|
... össze.
Az összetört, félretett tojássárgájával díszítjük, a mártásra és a kiálló tojásokra szórva. A tojások tetejére pici pirosaranyat is nyomhatunk.
Megjegyzés:
A receptet Csuka Lászlóné küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Forrás... |
2015-04-11 23:02:38 |
|
|
|
|
|
|
... felét, szorosan felcsavarjuk. A másik felét is elkészítjük.
Kikent sütőlemezre tesszük, olvasztott vajjal megkenjük, forró sütőben pirosra sütjük.
Megjegyzés:
A receptet Márkóné Molnár Zsuzsanna küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
F... |
2015-04-11 23:00:47 |
|
|
|
|