|
|
|
... ízesítj... |
2015-02-06 19:14:40 |
|
|
|
|
|
|
... kezdetén zárul. Persze a farsanghoz kapcsolódó szokások - a busójárás, a jelmezbálok és a nagy lakomák - többsége azonban inkább februárra tevődik.
Színes és ünnepi
A bálokon, mulatságokon nemcsak díszes ruhakölteményekkel, hanem különleges ételekkel, a magyar ne... |
|
2015-02-05 23:50:49 |
|
|
|
|
|
|
... termés, és kövérre hízzanak a háziállatok. Az Északi-középhegység falvaiban húst, pogácsát, friss töpörtyűt, kolbászt és káposztát kínálnak farsang idején.
Lukas, szalagos, puffancs, csöröge - a fánkot szeretjük minden módon!
A bőséges kínálatban persze országszerte megje... |
2015-02-05 23:43:04 |
|
|
|
|
|
|
... világosra. Papírtörlőre szedjük.
5. Porcukorral vagy vaníliás porcukorral meghintjük. A kis mélyedésekbe lekvárt csepegtetünk, de a fánk mellé is tehetjük.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Ditti56 küldte. Köszönjük!
Forrás: Min... |
|
2015-02-05 23:35:19 |
|
|
|
|
|
|
... elosztom a maradék paradicsomszószt, majd a kis mozzarellagolyókat helyezem rá félbevágva, végül a paprikacsíkokat és a bazsalikomleveleket rendezem el a tetején.
Előmelegített sütőben 12-14 perc alatt ropogósra sütöm.
... |
|
2015-02-05 23:28:36 |
|
|
|
|
|
|
... fánkocskákat. Ne aggódjunk a méretük miatt, sütés közben megnőnek.
5. Szalvétára szedve lecsöpögtetjük, és még melegen vaníliás porcukorral megszórjuk őket.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Éden_ küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindme... |
2015-02-05 23:26:39 |
|
|
|
|
|
|
... rárakjuk a felszeletelt mozzarellát.
3.) Olívaolajjal finoman megkenjük, és 200 fokon, előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen megbarnul.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!
Forr... |
2015-02-05 23:24:51 |
|
|
|
|
|
|
... behabarjuk, szárazon pirított köménymaggal és pár csepp olívaolajjal tálaljuk, csavarjunk bele egy fél citromot is. Tegyünk hozzá apróra vágott petrezselyemzöldet is.
Megjegyzés:
Hamar elkészíthető, roppant finom leves. A köménymagot ki ne hagyjátok!... |
2015-02-05 23:22:43 |
|
|
|
|
|
|
... volt a ... |
2015-02-04 22:21:34 |
|
|
|
|
|
|
... adag a ... |
2015-02-04 22:14:18 |
|
|
|
|