Regisztráció  Belépés
Áder János államfő részt vett a Bloomberg Globális Üzleti Fórumon
... Hozzátette: a többi politikus és gazdasági vezető "csak" ráérzett arra, hogy valami új kezdődik, új világgazdasági fórum alakul, amelyhez érdemes csatlakozni.
AZ MTI felvetésére, miszerint már van egy globális gazdasági-politikai fórum, amelyet a svájci Davosban rendeznek meg minden évben, Kőrösi Csaba kifejtette: Bloomberg a világ egyik legsikeresebb üzletembereként két dolo...
2017-09-20 23:34:24
Októberben kezdi el csökkenteni mérlegfőösszegét a Fed
... előrejelzésének mediánját. A jövő évi növekedési becslés mediánja 2,1 százalék maradt, míg a 2019-esé 1,9 százalékról 2,0 százalékra változott. Nem változott a hosszú távú előrejelzés mediánja, miszerint az Egyesült Államok bruttó hazai terméke (GDP) 1,8 százalékkal gyarapodhat.
A munkaerőpiacon is némi javulást vár a Fed. A munkanélküliségi ráta idei 4,3 százalékos medián e...
2017-09-20 21:14:02
Német választások - Megtartotta utolsó ülését Angela Merkel harmadik kormánya
...
Az utolsó, 163. ülésen a többi között határozatot hoztak arról, hogy elfogadják az antiszemitizmussal a kormány felkérésére foglalkozó független szakértői csoport javaslatát, miszerint Németországban a Nemzetközi Holokauszt-emlékezési Szövetség (IHRA) úgynevezett munkadefinícióját kell használni az antiszemitizmus jelenségének meghatározásához.
Az antiszemitizmus "a zsid...
2017-09-20 18:13:29
A sumir és a magyar istenhit
... résztvevők számához igazodott (vö. a magyar népszokás ökörsütését). Az ünnepi előkészületet végzők kapták a lakoma legjobb falatjait.
E szokás köszön vissza a magyar népmesékben, miszerint az étket készítő szolgáló vagy a kukta ,,tudatos" tévedésből eszi meg a legjobb falatot pl. az aranytojást tojó tyúkocska varázserejű a májat, zúzáját.
A sumir halotti áldoz...
2017-09-16 23:32:56
Közel 1 milliárd forinttal kevesebb jut a társadalmi szervezeteknek az szja-ból az idén
... áll. Az új rendszer sokak számára egyszerűbbé tette az adóbevallást, beigazolódott ugyanakkor a Human Dialog és az Emocionális Marketing civil 1 százalék témában készített előrejelzése, miszerint jelentősen csökken a felajánlói hajlandóság, ha a bevallást az adózó helyett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) készíti el.
Miha Tamás, a civil kommunikációra specializálódott Human...
2017-09-15 16:33:48
Illegális bevándorlás - Áder: a migráció Európa számára szuverenitási kérdés
... találkozott Frank-Walter Steinmeier német elnökkel. Erről Áder János az MTI-nek azt mondta: a német államfő megismételte egy évvel ezelőtt, még külügyminiszterként tett kijelentését, miszerint a két nép kapcsolatának ki kell állnia a belpolitikát vagy a menekültpolitikát érintő hétköznapi nézeteltéréseket.
Az Arraiolos-csoportot 2003-ban hívta életre Jorge Sampaio portugál el...
2017-09-15 16:33:19
Szijjártó: nem hagyjuk magukra az Erdélyben és Kárpátalján élő magyarokat
... kérdésről szól, a kormány pedig a jövő héten tart ülést, és akkor már elé kerülhet az ügy.
Az azeri pénzmosási botránnyal kapcsolatban a ...
2017-09-15 15:13:00
Illegális bevándorlás - Politico: Orbán Viktor nyerésre áll az európai migrációs vitában
... sok energiát fektetett a szolidaritás hangsúlyozásába, egyes tagállami kormányok intézkedései ugyanakkor tökéletesen illeszkednek Orbán Viktor régóta hangoztatott megoldási javaslatába, miszerint egyebek mellett szigorítani kell a határellenőrzést és fel kell lépni a Földközi-tengeren tevékenykedő NGO-k ellen.
Az is vitathatatlan, hogy Emmanuel Macron francia államfő részben ...
2017-09-15 10:32:03
Ukrán oktatási törvény - Klimkin: "nem lesz már olyan nyelvi helyzet Ukrajnában, mint korábban"
...
A kijevi diplomácia vezetője kifejtette véleményét, miszerint a szomszédos országokban mindig akadnak olyanok, akik a nyelvi és a történelmi kérdéseket átpolitizálják, hogy ily módon mozgósítsák az embereket saját céljaik elérése érdekében. Ez mindig is így lesz, hiszen része a politikának - fűzte hozzá.
"Nekünk viszont őszinte és nyitott, ugyanakkor nagyon következetes...
2017-09-14 20:23:41
Szentpéterváron és Jekatyerinburgban megszüntették az amerikai képviseletek parkolóját
... személyes találkozó, sem telefonbeszélgetés nincs előkészületben Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök között.
Megerősítette a BuzzFeed amerikai hírportál állítását, miszerint Trump megválasztását követően Moszkva felajánlotta Washingtonnak a párbeszéd felújítását, egyúttal sajnálatát fejezte ki, hogy ez a törekvés nem talált kölcsönösségre az amerikai oldalon...
2017-09-13 19:44:20
1 2 3 .................867 868 .........1301 1302 .........1734 1735 1736 
Címkék: Áder János, Bloomberg Globális Üzleti Fórumon, Angela Merkel, Orbán Viktor, Kőrösi Csaba, Egyesült Államok, Nemzetközi Holokauszt-emlékezési Szövetség, Human Dialog, Emocionális Marketing, Nemzeti Adó-, Miha Tamás, Frank-Walter Steinmeier, Erről Áder János, Jorge Sampaio, Emmanuel Macron, Vlagyimir Putyin, Donald Trump, magyar istenhit, társadalmi szervezeteknek, migráció Európa, európai migrációs, amerikai képviseletek, többi politikus, svájci Davosban, világ egyik, hosszú távú, munkanélküliségi ráta, többi között, kormány felkérésére, antiszemitizmus jelenségének, magyar népszokás, ünnepi előkészületet, lakoma legjobb, magyar népmesékben, étket készítő, kukta &#8222, legjobb falatot, aranytojást tojó, sumir halotti, felajánlói hajlandóság, adózó helyett, civil kommunikációra, német államfő, évvel ezelőtt, belpolitikát vagy, menekültpolitikát érintő, kormány pedig, jövő héten, azeri pénzmosási, szolidaritás hangsúlyozásába, kijevi diplomácia, szomszédos országokban, történelmi kérdéseket,
© 2013 TVN.HU Kft.