Belépés
Gazdasági bizottság - Matolcsy: az alapkamat csökkentése 1600 milliárdos megtakarítást hozott
... eredményes évet zárt, az MNB 2017. évi tevékenysége egyszerre támogatta az árstabilitás és a makropénzügyi egyensúly elérését, valamint a gazdasági növekedést. Arról is szólt, hogy az MNB Monetáris Tanácsa 2017 folyamán a historikusan alacsony szinten lévő alapkamat tartós fenntartása mellett a jegybank kibővített eszköztárával megfelelő választ adott az alacsony inflációs környez...
2018-10-09 15:31:57
Közgazdászok: a Nobel-díjasok rávilágítanak a klímaváltozás okozta globális gazdasági problémákra
... nagyon aktuális ezeknek a problémáknak a vizsgálata, a hatások kezelésének elméleti megalapozása.
Pleschinger Gyula, a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke, a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsának tagja kifejtette: William Nordhaus és Paul Romer napjaink kiemelkedően fontos kihívásaira adott válaszaikért, így a klímaváltozás globális gazdasági növekedésre gyakorolt hatásaiv...
2018-10-08 17:49:58
Az MNB leállította a másodlagos piacon a jelzáloglevelek vásárlását
...
Kiemelték: az MNB idén januárban indított jelzáloglevél-vásárlási programja elérte a meghirdetésekor kitűzött monetáris politikai célokat, és hozzájárult a pénzügyi stabilitás erősítéséhez.
Az elsődleges piaci vásárlásokat az MNB változatlan feltételekkel december 31-ig fenntartja - közölték.
Az MNB a program keretében október 1-ig 226 milliárd forint névértékben vá...
2018-10-01 11:01:50
Pénzügykutató Zrt.: idén 4,4 százalékkal bővülhet a GDP
...
Jelezte: ez a nemzetközi trendhez egyre kevésbé illeszkedő, laza monetáris politika mellett valósulhat meg, amely alacsony, esetenként negatív reálkamatokkal és gyengülő forintárfolyammal ösztökéli a gazdaságot.
Az infláció már nyáron átlépte a 3 százalékos célértéket, és a külső finanszírozási többletet is egyre inkább a beáramló uniós támogatások tartják fenn. A gazda...
2018-09-26 14:17:55
Növekvő forgalomban csökkent a BUX a héten
... bejelentéseket tett.
A Magyar Telekom célárfolyamát csütörtökön 550 forintról 567 forintra emelte a Goldman Sachs, továbbra is semlegesen tartva a részvények ajánlását.
A monetáris tanács a héten változatlanul hagyta a monetáris kondíciókat, az alapkamat, az egynapos és egyhetes fedezett hitel kamatlába 0,90 százalékon, az egynapos jegybanki betété pedig 0,15 százaléko...
2018-09-23 07:10:53
PM: a gazdaságpolitika legfontosabb kihívása a versenyképesség javítása
... hangsúlyozta, a gazdasági növekedés gyorsításához túl kell lépni a hagyományos pénzügyi megközelítésen. Olyan szakpolitikákat kell találni, amelyek a fiskális hiány növelése nélkül, a monetáris politika eszköztárán túlmenően képesek lesznek arra, hogy gyorsítsák a gazdasági növekedést - tette hozzá.
Turóczy László felidézte, hogy a magyar gazdaság dinamikus növekedési pályán ...
2018-09-21 13:27:53
Kamatdöntés - Londoni elemzők: az MNB még nem váltott szigorítási alapállásra
... tanácsadó csoport londoni részlegének felzárkózó piacokkal foglalkozó főközgazdásza a keddi kamatdöntő ülést értékelő kommentárjában közölte: az arra tett utalást, hogy a normalizáció a monetáris politika nem konvencionális eszköztárával kezdődik, a cég úgy értelmezi, hogy az MNB kezdetben a likviditási kondíciókat fogja szigorítani az alapkamat emelése nélkül.
Fage szerint e...
2018-09-18 21:04:35
Kamatdöntés - Elemzők: az MNB elmozdult az ultralaza monetáris politikai álláspontról
...
A piaci várakozásoknak megfelelően nem változtatott az alapkamat 0,90 százalékos szintjén a monetáris tanács keddi ülésén. Az MNB ugyanakkor bejelentette, hogy felkészült monetáris politikájának óvatos és fokozatos normalizálására az inflációs cél fenntartható elérése érdekében, eszköztárát átalakítja.
Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője fontos komm...
2018-09-18 18:24:16
MNB: a monetáris politika irányultsága nem változott
...
Nagy Márton rámutatott: az inflációs cél elérése érdekében a monetáris tanács megítélése szerint az alapkamat jelenlegi szintjének és a laza monetáris kondícióknak a fenntartása szükséges.
Elmondta: a monetáris tanács a mostani döntéssel átalakította a monetáris eszköztárat azért, hogy felkészüljenek a normalizációra.
Ez nem a normalizáció szakasza, hanem a felkészü...
2018-09-18 18:04:15
Kamatdöntés - Átalakítja eszköztárát az MNB
... összmennyisége változhat, a kamatfolyosó szélessége és szimmetriája változhat, ugyanakkor például a kötelező tartalékrátán nem változtatnak.
A kamatdöntésről kiadott közleményben a monetáris tanács közölte, hogy az inflációs cél fenntartható elérése továbbra is 2019 közepétől várható. Ennek biztosítása érdekében a testület megítélése szerint az alapkamat jelenlegi szintjének...
2018-09-18 17:27:08
1 2 3 .......................75 76 ............113 114 ............150 151 152 
Címkék: Pénzügykutató Zrt, Monetáris Tanácsa, Pleschinger Gyula, Magyar Közgazdasági Társaság, Magyar Nemzeti Bank, William Nordhaus, Paul Romer, Magyar Telekom, Goldman Sachs, Turóczy László, Varga Zoltán, Equilor Befektetési Zrt, Nagy Márton, alapkamat csökkentése, klímaváltozás okozta, másodlagos piacon, jelzáloglevelek vásárlását, gazdaságpolitika legfontosabb, versenyképesség javítása, ultralaza monetáris, monetáris politika, makropénzügyi egyensúly, gazdasági növekedést, historikusan alacsony, jegybank kibővített, alacsony inflációs, hatások kezelésének, klímaváltozás globális, meghirdetésekor kitűzött, pénzügyi stabilitás, elsődleges piaci, program keretében, nemzetközi trendhez, külső finanszírozási, beáramló uniós, részvények ajánlását, monetáris tanács, héten változatlanul, monetáris kondíciókat, egynapos jegybanki, gazdasági növekedés, hagyományos pénzügyi, fiskális hiány, magyar gazdaság, keddi kamatdöntő, arra tett, likviditási kondíciókat, alapkamat emelése, piaci várakozásoknak,
© 2013 TVN.HU Kft.