Belépés
Jelentős béremelést szeretne elérni a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma
... a jövő évi költségvetés - amit az Országgyűlés 2018. júliusában fogadott el - átalakítása - hangoztatta a szakszervezet elnöke.

A köz- és a versenyszférában dolgozó munkavállalókat sújtó problémák közül Földiák András kiemelte még a cafeteria rendszer átalakítását is.
A SZEF elnöke felidézte, hogy a Miniszterelnökség még a nyár elején jelentette be, hogy november...
2018-10-10 14:31:46
Brexit - Brit kamarai szövetség: a globális válság óta a leglassabb növekedés várható a brit gazdaságban
... kereső vállalatok aránya. A BCC kimutatása szerint a brit hazai össztermék (GDP) 76 százalékát előállító szolgáltatási szektor cégeinek mindössze a 47 százaléka válaszolta azt, hogy munkavállalókat toboroz.
A kamarai szervezet szerint ez 1993 első negyedéve óta a legalacsonyabb arány, ráadásul meredeken zuhan is, mivel az előző negyedévi felmérésben még a szolgáltatási vállal...
2018-10-08 21:00:52
Brexit - Theresa May: az új bevándorlási rendszer a szakképzett munkaerőnek kedvez
... 20 ezer fonttól 50 ezer fontig (7,3-18,2 millió forint) terjedő éves bérezési minimum előírásáról olvashatók találgatások.
A brit kormány ezzel is a magasan képzett külföldi munkavállalókat igyekszik előnyben részesíteni.
A brit üzleti szektor szakmai szervezetei ugyanakkor jó ideje folyamatosan figyelmeztetik a brit kormányt arra, hogy a külföldi EU-munkaerő alkalmazás...
2018-10-02 13:41:26
A német kormánypártok megegyeztek a képzett munkavállalók bevándorlását szabályozó törvény alapelveiről
... rendelkező külföldiek, amelyekben súlyos munkaerőhiány van. Jelenleg 61 ilyen szakmát tartanak számon. Az új terv alapján ezt a korlátozást megszüntetik.
Megszüntetik a hazai munkavállalókat előnyben részesítő úgynevezett elsőbbségi vizsgálatot is, vagyis nem kell majd egy állás betöltésénél megvizsgálni, hogy a külföldi jelentkezők helyett van-e alkalmas német munkavállaló. ...
2018-10-02 10:41:14
Ismét sztrájkok bénítják Belgiumot a kormány nyugdíjpolitikája miatt
... versenyképesség javítása és a foglalkoztatottság növelése érdekében. A szakszervezetek azzal vádolják a kabinetet, hogy takarékossági intézkedései aránytalanul súlyosan érintik a munkavállalókat, a közszolgáltatásokon való spórolást pedig a társadalom egésze megsínyli.
Pieter Timmermans, az egyik legnagyobb belga munkáltatói szövetség (FEB) vezetője ugyanakkor leszögezte, hog...
2018-10-02 10:31:33
LMP: a kormány tárgyaljon Nagy-Britanniával az ott élő magyarok érdekében!
... dolgozó több százezer magyar jogait.
Kérdéses például az, hogy a jövőben já...
2018-09-26 11:47:17
Javaslatokat dolgozott ki a készpénzforgalom csökkentésére a Nézőpont Intézet
... infokommunikációs infrastruktúra Magyarországon fejlett, ugyanakkor ennek használatában le vannak maradva a hazai felhasználók. A tárca célja, hogy felkészítse a magyar munkaadókat és munkavállalókat a technológiai kihívásokra.
Az államtitkár kitért arra is, hogy a tárca várakozása szerint a jelenlegi formában két év múlva már nem lesz szükség a könyvelőkre Magyarországon. A ...
2018-09-21 17:29:37
Elfogadta a horvát kormány az adóreformról szóló törvénytervezetet
... oldják meg a gazdaság fő problémáját, ami szerintük az üzleti tevékenység magas költsége.
Gordana Deranja, a HUP elnöke szerint a törv...
2018-09-20 19:53:11
Több film lesz elérhető eredeti nyelven, de nem szűnnek meg a szinkronizált filmek
...
A közlemény szerint a nyelvtudás általános szintjének emelése segíti a fiatalok boldogulását, a munkavállalókat, a magyar vállalkozásokat, valamint az állami és gazdasági szervezetek versenyképességének növelését is. Ezrét a kormány a magyar lakosság idegennyelv-tudása céljából különböző intézkedések kidolgozásra kérte fel a minisztériumokat.
A Nemzeti Versenyképességi ...
2018-09-20 12:32:36
Az aktív munkavállalókat már kifizette a Palóc Nagykereskedelmi Kft. felszámolója
...
Vályi Attila közölte: a dolgozók kifizetése 2017 júniusa óta folyamatos, eddig kilenc ütemben fizettek a Bérgarancia Alap igénybevételével.
Hozzátette: folyamatosan tart a munkaviszonyok rendezése is, és kiemelt prioritással kezelik a munkavállalók igényeit.
Mint mondta, az aktív munkavállalói állomány kifizetése már megtörtént, a jelenlegi munkajogi állomány elsőso...
2018-09-19 18:23:00
1 2 3 ....................67 68 ...........101 102 ...........134 135 136 
Címkék: Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, Theresa May, Nézőpont Intézet, Palóc Nagykereskedelmi Kft, Földiák András, Pieter Timmermans, Gordana Deranja, Nemzeti Versenyképességi, Vályi Attila, Bérgarancia Alap, globális válság, leglassabb növekedés, brit gazdaságban, szakképzett munkaerőnek, német kormánypártok, képzett munkavállalók, kormány nyugdíjpolitikája, kormány tárgyaljon, készpénzforgalom csökkentésére, horvát kormány, adóreformról szóló, szinkronizált filmek, aktív munkavállalókat, szakszervezet elnöke, versenyszférában dolgozó, cafeteria rendszer, nyár elején, brit hazai, kamarai szervezet, legalacsonyabb arány, előző negyedévi, szolgáltatási vállal, brit kormány, magasan képzett, brit üzleti, brit kormányt, külföldi EU-munkaerő, korlátozást megszüntetik, hazai munkavállalókat, állás betöltésénél, külföldi jelentkezők, szakszervezetek azzal, társadalom egésze, egyik legnagyobb, hazai felhasználók, tárca célja, magyar munkaadókat, technológiai kihívásokra, államtitkár kitért,
© 2013 TVN.HU Kft.