Regisztráció  Belépés
Sziget - Kormányablak működik a fesztiválon
... hivatala.
A fesztiválon az intézmény ellát munkavédelmi tevékenységet, mérik és ellenőrzik a megfelelő hangterjedelmet, a fogyasztóvédelem vizsgálja a vendéglátóipari egységeket, a népegészségügyi hatóságok a hulladékokra, a víz minőségére, a hőség kapcsán tett intézkedésekre figyelnek, a közlekedésiek pedig a taxiszolgáltatás árait, minőségét ellenőrzik.
Mint elhangzott...
2018-08-09 14:21:46
Az epesav okozta megbetegedések terápiájának új irányait mutatták be magyar kutatók
... kialakulásának esélyét és a már fennálló kóros állapot súlyosságát - mondta.
Hegyi Péter az összefoglaló jelentőségét érzékeltetve hangsúlyozta, hogy a közlemény több, jelentős népegészségügyi problémát okozó betegségben, mint például a heveny hasnyálmirigy-gyulladás, a Barrett-nyelőcső- és a vastagbélrák új terápiás útvonalakat tár fel, így jelentősen serkenti azok terápiájá...
2018-08-09 11:51:51
Emmi: a kormány célja, hogy a magyar emberek minél tovább éljenek
... figyelhető meg.
Az Emmi úgy fogalmazott, a kormány amellett, hogy családpolitikájával támogatja a családokat a nyugodtabb, kiszámíthatóbb életben és a gyerekvállalásban, fontos népegészségügyi lépéseket is tett azért, hogy megelőzze a népbetegségeket, ezzel segítve a magyarok egészségben eltöltött éveinek növekedését.
A közlemény szerint a keringési megbetegedések vissza...
2018-08-01 13:01:33
Világszerte évente 820 ezer gyermek halálában játszik szerepet a szoptatás hiánya
... egészségügyi szakemberek aktívabb bevonása és új támogatói rendszer kialakítása - írják.
A Magyar Primer Prevenciós Orvosi Egyesület által létrehozott, Első 1000 Nap elnevezésű népegészségügyi tájékoztató kampány célja, hogy a szülők és az orvostársadalom figyelmét a fogantatástól 2 éves korig tartó időszak fontosságára irányítsa. A program jelenleg közel 200 szakembert és tö...
2018-07-31 14:51:30
Emmi: meg kell kezdeni a hepatitiszfertőzöttek kiszűrését és kezelését
... hepatitisz B és a hepatitisz C fertőzés visszaszorítására összpontosít.
A folyamat első lépéseként az egészségügyi dolgozók kötelező hepatitis C-szűrését végzi majd el az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat - közölték. A hepatitisz C-fertőzés megszüntetése érdekében szakértői bizottság jön létre, amelynek feladata a teljes visszaszorítás tervének kidolgozása és a...
2018-07-28 12:31:15
Szakértő: a hepatitiszeseknek csak harminc százaléka tudja, hogy beteg
... betegek térítésmentesen juthatnak hozzá a legmodernebb gyógyszerekhez, ami azt jelenti, minden eszköz a rendelkezésre áll, hogy a fenti célt elérjék.
Elmondta, a hepatitisz C egy népegészségügyi probléma, Magyarországon körülbelül 70 ezren szenvednek tőle; a vírus fertőző, így átadható, májzsugort és májrákot okoz.
Az orvosok körülbelül 12 ezer beteget kezelnek az ország...
2018-07-26 10:21:29
Csökkenő forgalomban gyengült a BUX a héten
... szigorúbb monetáris politikával számol, amennyiben folytatódik tőkekiáramlás a feltörekvő piacokról.
A vezető részvényekkel kapcsolatban kiemelték, hogy az alkoholos italok népegészségügyi termékadójának átlagosan 20 százalékos emelése rendkívül negatív lehet a Zwackra nézve, akár 10 százalékos bevételcsökkenést is jelenthet.
A BILK részvényeinek szerdán indult jegyzés...
2018-06-24 07:04:19
Több mint százmilliós fejlesztés a budapesti Szent Margit kórházban
... azt hangsúlyozta: arra törekednek, hogy a kor színvonalának megfelelően minden kórházban folyamatosan javítsák az eszközállományt és a betegbiztonságot.
A betegbiztonság, a népegészségügyi programok elindítása a következő időszakban is kiemelt ügy lesz - hangsúlyozta hozzátéve, hogy a nemzeti egészségprogramok része lesz a kardiológiai, az onkológiai, a krónikus mozgásszervi,...
2018-06-21 14:34:21
Gulyás: tovább folytatódik az adócsökkentés
... UHT és az ESL tej áfája is 5 százalékra csökken, amivel jövőre 20 milliárd forintot spórolhatnak a családok - idézte fel.
Az egészségügyi kockázatot jelentő ételek, italok népegészségügyi adója átlagosan 20 százalékkal nő. Ezt népegészségügyi intézkedésnek tekintjük - ismertette a miniszter.
Szólt arról is, hogy nem csökken a cafetériára rendelkezésre összeg. Amikor anna...
2018-06-21 14:05:51
A parlament előtt az adótörvények módosításáról és a bevándorlási különadóról szóló törvényjavaslat
... adóba. Az online fizetések ösztönzése érdekében 20 ezer forintig minden lakossági átutalás mentesül a pénzügyi tranzakciós illeték alól.
2019-től átlagosan 20 százalékkal nő a népegészségügyi termékadó.
Az adóhivatal jövőre, a kifizetők adatszolgáltatását alapul véve, az egyéni vállalkozóknak is szja-bevallási tervezetet készít.
A javaslatban foglaltak szerint vált...
2018-06-19 19:33:02
1 2 3 .........................81 82 .............122 123 .............162 163 164 
Címkék: Szent Margit, Hegyi Péter, Magyar Primer Prevenciós Orvosi Egyesület, Állami Népegészségügyi, Tisztiorvosi Szolgálat, epesav okozta, kormány célja, magyar emberek, szoptatás hiánya, hepatitiszeseknek csak, budapesti Szent, parlament előtt, adótörvények módosításáról, bevándorlási különadóról, intézmény ellát, megfelelő hangterjedelmet, fogyasztóvédelem vizsgálja, vendéglátóipari egységeket, népegészségügyi hatóságok, hőség kapcsán, közlekedésiek pedig, taxiszolgáltatás árait, összefoglaló jelentőségét, közlemény több, kormány amellett, magyarok egészségben, közlemény szerint, keringési megbetegedések, orvostársadalom figyelmét, program jelenleg, folyamat első, egészségügyi dolgozók, hepatitisz C-fertőzés, teljes visszaszorítás, legmodernebb gyógyszerekhez, fenti célt, népegészségügyi probléma, vírus fertőző, orvosok körülbelül, feltörekvő piacokról, vezető részvényekkel, alkoholos italok, népegészségügyi programok, következő időszakban, nemzeti egészségprogramok, krónikus mozgásszervi,
© 2013 TVN.HU Kft.