Belépés
Ifjúsági olimpia - Szabó Tünde: rendkívül sikeres a hazai utánpótlás-nevelés
... edzéslehetőség biztonságos, jól felszerelt létesítményben és kvalifikált edzők segítségével. Hangsúlyozta, hogy a sportot mindenhol elérhetővé kell tenni a gyermekeknek, ez ugyanis népegészségügyi szempontból alapvető, egyben az utánpótlásbázis szélesítésének is a leghatékonyabb eszköze.

"A tehetségek kiválasztását és gondozását is segíti az utánpótlás-nevelési stratégi...
2018-10-09 15:31:31
Irodalom, kiállítás az őszi könyvtári napok salgótarjáni programsorozatában
... kincseresésig várják a látogatókat.
Pénteken a megyei könyvtár tereit a Magyar Rákellenes Liga városi alapszervezetének adják át. Ekkor kerekasztal-beszélgetés lesz a finnországi népegészségügyi prevencióról, kihirdetik Az egészséges nő című fotópályázat eredményét, és kora délután figyelemfelkeltő séta indul zenés kísérettel a Fő térre.
Szombaton öt kilométeres távon a...
2018-10-01 11:42:02
Emmi: a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére is kitér majd a népegészségügyi program
...
A közlemény a kormány kiemelt céljának nevezte, hogy a lakosság egészségi állapota, életminősége javuljon, várható élettartama növekedjen, a népbetegségek okozta halálozások száma pedig csökkenjen.
Ismertették: a szív- és érrendszeri megbetegedések a világon évente 17,7 millió életet követelnek, ez a teljes halálozás körülbelül 31 százalékát teszi ki, Magyarországon is e...
2018-09-30 15:01:46
Októberben kezdi meg munkáját a Nemzeti Népegészségügyi Központ
... országos tisztifőorvos tevékenységét a helyettes országos tisztifőorvosok segítik, akiket a miniszter nevez ki.
Az Emmi korábbi közlése szerint az NNK részt vesz az országos népegészségügyi programok kidolgozásában, szervezésében, koordinálásában, azok végrehajtásának területi és helyi feladataiban.
A hivatal létrejöttével lényegesen javul az országos járványügyi tevéke...
2018-09-30 07:05:23
Az MSZP-Párbeszéd Kásler Miklós bizottsági meghallgatását kezdeményezi az egészségügy helyzete miatt
...
Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője, a párt társelnöke elmondta, a bizottságban az emberi erőforrások miniszterének választ kell adnia arra, miért késik a népegészségügyi program, amelynek legkésőbb 2016-ra kellett volna elkészülnie.
Hozzátette: Kásler Miklós "olyan elvetemült kijelentéseket tesz", hogy ideje, hogy újra beszámoljon a bizottság előtt a magyar egészsé...
2018-09-24 16:13:44
Baktérium okozta a tömeges megbetegedéseket Domoszlón és Kisnánán
... érintett település esetében többszörös mikrobiológiai szennyezettséget tártak fel, a kórokozók között a szakembereknek sikerült azonosítaniuk a megbetegedéseket okozó baktériumot is. A népegészségügyi hatóság korábbiakban elrendelt, a vízfogyasztás korlátozására vonatkozó intézkedése indokoltnak és elégségesnek bizonyult.
A hatóságok a továbbiakban arra keresik a választ, hog...
2018-09-24 15:43:33
A cégek adminisztrációs terheinek csökkentését tervezi a PM
... szakma és a minisztérium egyformán gondolkodik. Példaként az adminisztrációs terhek csökkentését és az adónemek számának mérséklését emelte ki. Érkezett konkrét javaslat is például a népegészségügyi termékadó eltörlésére - emelte ki az államtitkár.
Az eltörlésnél figyelembe kell venni, hogy milyen költségvetési hatása van egy adónemnek - hangsúlyozta az államtitkár. Arra is k...
2018-09-21 13:07:48
Az Andrássy 60 orvosai
A közkedvelt gyermekkönyvíró nem hétköznapi családtörténeteAz ÁVH orvosai nem gyógyítottak, feladatuk a vádlottak megtörése volt. Egyikük, Janikovszky Béla volt feleségét is zártosztályra küldte, de vezetéknevét nem innen ismerjük.
...
2018-09-19 22:08:15
Nagy Anikó: a magyar kormány az egészségügyben is figyel az esélyegyenlőségre
... mint a közétkeztetési rendelet, amelynek alapján közpénzből biztosítják, hogy a gyerekek egészséges élelmiszert kapjanak. Szintén jó gyakorlat a mindennapos testnevelés, valamint a népegészségügyi termékadó bevezetése, továbbá a nagy nemzeti egészségügyi programok, amelyek kialakításán dolgoznak - közölte Nagy Anikó.
A tanácskozáson az államtitkár beszámolt a lakosságot védő ...
2018-09-18 20:14:46
Helyettes államtitkár: a kormány számos feltételt biztosít a jó közétkeztetéshez
... 2010-ben, és ma már 630 ezer gyermek részesülhet ingyenes vagy kedvezményes közétkeztetésben, szemben a nyolc évvel ezelőtti 257 ezerhez.
Sölch Gellért megemlítette, hogy a népegészségügyi termékadó bevezetése, az élelmiszerek transzzsírtartalmának csökkentését célzó rendelet, valamint a szintén a gyermekek egészségégét szolgáló mindennapi testnevelés bevezetése mellett a kor...
2018-09-13 13:21:54
1 2 3 ..........................82 83 .............123 124 ............163 164 165 
Címkék: Szabó Tünde, Nemzeti Népegészségügyi Központ, MSZP-Párbeszéd Kásler Miklós, Nagy Anikó, Magyar Rákellenes Liga, Szabó Tímea, Kásler Miklós, Janikovszky Béla, Sölch Gellért, őszi könyvtári, népegészségügyi program, egészségügy helyzete, tömeges megbetegedéseket, cégek adminisztrációs, magyar kormány, kormány számos, sportot mindenhol, utánpótlásbázis szélesítésének, leghatékonyabb eszköze, tehetségek kiválasztását, megyei könyvtár, finnországi népegészségügyi, kormány kiemelt, lakosság egészségi, népbetegségek okozta, világon évente, teljes halálozás, helyettes országos, miniszter nevez, országos népegészségügyi, hivatal létrejöttével, országos járványügyi, párt társelnöke, emberi erőforrások, bizottság előtt, magyar egészsé, kórokozók között, szakembereknek sikerült, megbetegedéseket okozó, népegészségügyi hatóság, vízfogyasztás korlátozására, továbbiakban arra, minisztérium egyformán, adminisztrációs terhek, adónemek számának, népegészségügyi termékadó, eltörlésnél figyelembe,
© 2013 TVN.HU Kft.