Regisztráció  Belépés
Éves mélypontjára esett a GKI konjunktúraindexe
... pontról 10,4 pontra csökkent, a fogyasztói bizalmi index pedig mínusz 12,2 pontról mínusz 8,3 pontra javult.
Az üzleti bizalmi indexen belül csak a kereskedelmi várakozások javultak, az ipari és az építőipari bizalom jelentősen csökkent, a szolgáltató cégek várakozása pedig lényegében változatlan maradt. Az ipari bizalmi index júliusi történelmi csúcsához képest szeptemberben...
2018-09-24 07:04:01
A Sanmina 6,7 milliárd forintból fejleszti tatabányai gyárát
... hozzájárulást azzal indokolta, hogy a fejlesztéssel néhány éven belül 220 nagy hozzáadott értéket teremtő munkahely is létrejön.
A tárcavezető újabb sikertörténetnek nevezte, hogy innovatív autóipari befektetést hoz Magyarországra a világ egyik legjelentősebb beszállítója, amely világszerte 25 országban 75 gyárat működtet és 47 ezer embernek ad munkát.
A miniszter hang...
2018-09-20 13:52:45
ITM: támogató feltételrendszer és fogadókészség nélkül nem bővülhet az e-mobilitás
... ezért elkötelezett Magyarország klímasemlegessége iránt. A tárcavezető szerint csak a megújulásra képes gazdaságok lehetnek sikeresek, ezért kiemelte a megújuló erőforrások, a klímabarát ipari termelés, az elektromos közlekedés jelentőségét, mindezek érdekében pedig szakmai és társadalmi párbeszédet sürgetett.
A rendezvényen ismertették Tarlós István főpolgármester üzenetét ...
2018-09-19 18:23:13
Kutatók éjszakája - Zalaegerszegen összehangolt programokkal készülnek
... Intézetében drónreptetésre várják a látogatókat. A rendezvényen felvonultatják a jövő technológiáját: többek közt a 3D nyomtatást, a pneumatika területéről a modern gyártósorokon megtalálható ipari robotokat. A látogatók működés közben tekinthetik meg a pneumobilt, a jármű a hallgatók több éves fejlesztésének eredménye - sorolta a programlehetőségeket Lukács Attila igazgatóhelyett...
2018-09-19 18:13:39
A KGB titkos dokumentuma
... vízvezetékrendszerek, melyek nincsenek rákötve a fő vízhálózati rendszerre. A régi, nem bekötötött vízvezetékeket és az utcai kutakat szisztematikusan fel kell számolni.

29. Az ipari objektumok rekonstrukciója és építése során ügyelni kell arra, hogy az ipari hulladék azon folyókba legyen irányítva, melyek ivóvíztartalékként szolgálhatnak.

30. Az újjá...
2018-09-15 17:12:59
Hatályba lépett a megszigorított szegedi zajrendelet
...
Ezentúl - néhány rendezvénytől eltekintve - a közterületen szervezett eseményeken, valamint a vendéglátó-ipari egységek teraszain és kerthelyiségeiben korlátozza a hangosítás használatát hétköznapokon este 10-től, hétvégén pedig éjféltől. A kivételek közé tartozik a Szegedi Szabadtéri Játékok, a Szegedi Ifjúsági Napok, a Szeged Napja ünnepségsorozat, valamint a Szegedi Egyete...
2018-09-15 07:05:04
KSH: júliusban tovább gyorsult az építőipari termelés növekedése
...
Az épületeknél oktatási, ipari, kereskedelmi és lakóépületek építése, az egyéb építményeknél továbbra is út-, vasút- és közműépítések eredményezték a növekedést - fűzte hozzá a KSH.
A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése 4,5 százalékkal bővült az előző havihoz mérten.
Idén január-júliusban az előző év azonos időszakáho...
2018-09-14 09:21:11
Szijjártó: egyre több a magyar befektető
...
A magyar befektetők tulajdonában lévő autóipari beszállító társaság csaknem hatmilliárd forintból felépült üzemének átadásán a külgazdasági és külügyminiszter úgy fogalmazott: a modern ipari forradalmat az autóipar vezényli, diktálja a tempót, Magyarország pedig elmondhatja, hogy az autóipar jelenti gazdaságának gerincoszlopát.
Magyar tulajdonú vállalatok az év első fel...
2018-09-13 19:22:35
Digitálisan felkészültebbnek érzik magukat a magyar cégek
... Digital mintegy 500 magyar kis-, közép- és nagyvállalat körében készített reprezentatív felmérést. A kutatásban a Siemens számára releváns öt ágazatban - energia, egészségügy, közlekedés, ipari gyártás és ingatlanfejlesztés - tevékenykedő cégeket vizsgálták és idén a közép- és nagyvállalatok mellett a kisvállalati szektort is bevonták.
A Siemens AG a világ egyik vezető techn...
2018-09-13 11:51:21
Egymilliárd forintból fejleszti gyártókapacitását a napkori Gémtech Kft.
... telephelyükön 2015-ben egy új termelésellenőrzési- és irányítási rendszert fejlesztettek ki csaknem 467 millió forintból. A cég 2016-ban egy újabb, szintén kétezer négyzetméter alapterületű ipari gyártócsarnokot épített fel mintegy egymilliárd forintból, 500 millió forintos támogatással.
A beruházásnak köszönhetően a vállalat csaknem hetven munkahelyet tud megőrizni - közölte...
2018-09-12 13:23:00
1 2 3 ........................297 298 ............445 446 ............593 594 595 
Címkék: Gémtech Kft, Tarlós István, Lukács Attila, Szegedi Szabadtéri Játékok, Szegedi Ifjúsági Napok, Szeged Napja, Szegedi Egyete, Siemens AG, megszigorított szegedi, építőipari termelés, magyar befektető, magyar cégek, napkori Gémtech, fogyasztói bizalmi, üzleti bizalmi, kereskedelmi várakozások, építőipari bizalom, szolgáltató cégek, ipari bizalmi, fejlesztéssel néhány, tárcavezető újabb, világ egyik, miniszter hang, tárcavezető szerint, megújulásra képes, megújuló erőforrások, klímabarát ipari, elektromos közlekedés, rendezvényen ismertették, rendezvényen felvonultatják, jövő technológiáját, pneumatika területéről, modern gyártósorokon, látogatók működés, hallgatók több, utcai kutakat, ipari objektumok, ipari hulladék, közterületen szervezett, vendéglátó-ipari egységek, hangosítás használatát, kivételek közé, épületeknél oktatási, egyéb építményeknél, építőipar termelése, előző havihoz, magyar befektetők, modern ipari, autóipar vezényli, autóipar jelenti, kisvállalati szektort, beruházásnak köszönhetően,
© 2013 TVN.HU Kft.