Regisztráció  Belépés
Bírálatok kereszttüzében a román közlekedési miniszter egy Monarchia-kori vasútszakasz "felavatása" miatt
... megyében Kisilvát (Ilva Mica) Óradnával (Rodna Veche) köti össze. A 21 kilométeres pályát az üzembe helyezett, Kék Nyílnak nevezett motorvonat 49 perc alatt teszi meg.
A romániai nagyberuházásokat nyomon követő Pro Infrastruktúra Egyesület felháborodásának adott hangot amiatt, hogy a miniszter részt vett egy ilyen avatóünnepségen, ahol lényegében egy "lepusztult és rossz álla...
2017-08-02 14:13:43
Az utóbbi hat év legjobb első fél éves eredményét produkálta az INA
... hozzájárul a térségbeli értékesítési hálózat növekedése, illetve a fogyasztási cikkek szegmensének bővülése, ami a jövőre nézve is biztató.
A 2017-es esztendő első felében a nagyberuházások elérték az 520 millió kunát, és az év második felében is intenzív beruházási kampányra lehet számítani.
Áldott Zoltán, a cég igazgatótanácsának elnöke szerint az első fél év bámulatos...
2017-07-27 17:46:40
Elfogadta az Országgyűlés az idei büdzsé módosításához készített módosító javaslatokat
... célelőirányzatában a tárgyéven túli fizetési kötelezettségvállalás összegének megemelését 150 milliárd forintig. Az indoklás szerint a keret emelése a nemzetgazdasági jelentőségű nagyberuházások magyarországi megvalósítására - a munkahelyteremtés ösztönzése érdekében nyújtandó támogatások biztosításához - szükséges.
A javaslat 4,7 milliárd forint többlettámogatást is tartalma...
2017-06-12 15:23:09
KSH: kilőttek a beruházások az első negyedévben
... évvel korábbit.
A szálláshely-szolgáltatás, vendéglátásban a szállodaépítések és -felújítások, a művészet, szórakoztatás, szabadidő területén a versenysporttal kapcsolatos nagyberuházások segítették a beruházási volumen 38,2, illetve 30,8 százalékos emelkedését.
A nagyobb részt közösségi finanszírozású területek közül a beruházások - elsősorban az EU-forrásból történő fe...
2017-05-30 10:02:13
A növekedési prognózisaik javítására készteti az elemzőket a vártnál is jobb GDP-adat
...
A KSH jelentése szerint 4,1 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék (GDP) az első negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva. A naptárhatással kiigazítva 3,7 százalékos volt az éves növekedés. Az előző negyedévhez mérten 1,3 százalékkal emelkedett a GDP volumene. Az elemzői konszenzus 3,5 százalékos bővülést prognosztizált. Utoljára 2014 második negyedévében nőtt h...
2017-05-16 15:03:11
Költségvetés - Jelentős kulturális nagyberuházások az Emmi büdzséjében
...
A közgyűjtemények az előterjesztés szerint 21,3 milliárd forinthoz jutnak, ebből összesen 3,8 milliárd forint a beruházások és felújítások költségeit fedezi majd.
A művészeti intézmények költségvetési támogatása 20,3 milliárd forintot tesz ki jövőre, ebből 1,9 milliárdot költenének beruházásokra, felújításokra.
Az egyéb kulturális intézmények finanszírozására 2,2 mi...
2017-05-02 19:03:56
Megkezdődött a második magyar kulturális világtalálkozó Pécsett
... Alapítvány (HTMA) által szervezett rendezvényen Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár azt mondta, hogy fellendülőben van a magyar kultúra ápolása és gondozása.
A kulturális nagyberuházásokat sorolva úgy fogalmazott: "soha még kormányzat ilyen nagy nemzeti erőforrást nem fordított a kultúra támogatására". Összességében csak a fővárosban 422 milliárd forint értékű beruhá...
2017-04-01 14:02:13
Több mint félmilliárdos beruházást tervez idén az E.ON Zalában
... Nagykanizsa polgármestere (Fidesz-KDNP) a sajtótájékoztatón többek között arról beszélt, hogy régóta zökkenőmentes az együttműködése a városnak és a szolgáltatónak, a korábbi nagykanizsai nagyberuházások esetén is az E.ON partnerként vett részt a közművek cseréjében. Erre pedig a közeljövőben is szükség lesz a város hamarosan induló, települési operatív programból vagy a Modern vá...
2017-03-31 13:33:19
Kolbász- és sódarmustrával indul a turisztikai szezon Gyulán
...
Görgényi Ernő polgármester a "gyulai rendezvények nyitányának" nevezte a háromnapos fesztivált. Mint mondta, az elmúlt években végrehajtott nagyberuházások - mint például a Várfürdőben az Aquapalota kialakítása, az Almásy-kastély felújítása - célja az volt, hogy a főszezonon kívül tudják növelni a vendégéjszakák számát és el tudják nyújtani a szezont.
Komoróczki Alíz, a ...
2017-03-09 15:13:22
Elemzők: az idén folytatódik a lakáspiac élénkülése
... látványos tavalyi megugrását a kínálat csak nagyjából másfél év késéssel követi. A robbanást beindító 5 százalékos áfakulcs ugyanakkor csak 2019 végéig van csak érvényben, így a nagyberuházások előkészítésére már csak szűk egy év marad - mondta.
A Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújításért Egyesület szerint a lakásépítések számának jelentős emelkedése fontos pozitív változá...
2017-02-24 11:11:43
1 2 3 4 5 ..14 15 ..21 22 .27 28 29 
Címkék: Ilva Mica, Rodna Veche, Infrastruktúra Egyesület, Áldott Zoltán, Hoppál Péter, Görgényi Ernő, Komoróczki Alíz, Lakásfelújításért Egyesület, román közlekedési, idei büdzsé, első negyedévben, növekedési prognózisaik, második magyar, turisztikai szezon, idén folytatódik, lakáspiac élénkülése, üzembe helyezett, romániai nagyberuházásokat, miniszter részt, ilyen avatóünnepségen, térségbeli értékesítési, fogyasztási cikkek, jövőre nézve, 2017-es esztendő, nagyberuházások elérték, tárgyéven túli, indoklás szerint, keret emelése, nemzetgazdasági jelentőségű, munkahelyteremtés ösztönzése, versenysporttal kapcsolatos, beruházási volumen, nagyobb részt, bruttó hazai, naptárhatással kiigazítva, éves növekedés, előző negyedévhez, elemzői konszenzus, előterjesztés szerint, művészeti intézmények, egyéb kulturális, magyar kultúra, kulturális nagyberuházásokat, kultúra támogatására, sajtótájékoztatón többek, korábbi nagykanizsai, közművek cseréjében, város hamarosan, háromnapos fesztivált, elmúlt években,
© 2013 TVN.HU Kft.