Regisztráció  Belépés
Vadas zsemlegombóccal
... húst felszeleteljük, megsózzuk, megborsozzuk, megforgatjuk lisztben, majd forró olajban hirtelen kisütjük. Papírszalvétára szedjük, és lecsepegtetjük.
A húsokat ezután egy nagyobb lábasba tesszük. A megtisztított sárgarépát, fehérrépát, felszeletelt vöröshagymát, babérlevelet, egész borsot, ízlés szerint sót , mustárt és az apróra vágott szalonnát a húsra tesszük. Fel...
2018-09-24 21:36:20
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek
... többiben
négy evőkanál cukrot megkaramellizálunk.
A megkelt tésztát négyfelé választjuk. Kettőt pörkölttel, kettőt édes káposztával fogunk
tölteni.
A bucikat egyenként kisodorjuk, nagyobb téglalapokra felvágjuk. Ezek egyik végébe sós
káposztát halmozunk, majd mindegyikre teszünk egy evőkanálnyi pörköltet. Ráhajtjuk a
tészta másik felét, széleit összen...
2018-09-16 17:43:08
Előfőzött sült oldalas
... só
fél mk frissen őrölt bors
fél mk szárított oregano
1 tk méz
1 tk mustár
fél dl olaj.

Sütéshez:
olaj a tepsi megkenéséhez
1 kg burgonya megpucolva, nagyobb hasábokra vágva.

Egy nagyobb lábasban kb. 1 liter vizet felforraltam, beleraktam a sót és a darabokra vágott oldalast, és a többi hozzávalót, és közepes lángon félpuhár...
2018-09-09 16:50:35
Zakuszka
... hagyma
1 liter paradicsomlé
1 liter olaj
só, bors
babérlevél

Elkészítése

Úgy szoktam kezdeni, hogy minden hozzávalót ledarálok. Egy nagyobb lábasba bele teszem az 1 liter olajat, és a hagymát kezdem sütni, míg üveges lesz. Hozzáteszem a ledarált piros paprikát meg egy evőkanál sót és addig sütöm, míg megpuhul a paprika. Hoz...
2018-08-28 17:13:08
Pillecukor (p-f-z)
... porcukor.
Egy lábasba két deci vízbe beleöntjük a cukrot, a mézet, a picurka sót, és a tűzhelyen összeolvasztjuk. Felforraljuk, és megvárjuk, amíg az edényben kicsit visszahúzódik a habja.
Egy nagyobb tálcát sütőpapírral kibélelünk, és olajjal átkenünk.
Újabb két deci vizet összemelegítünk a zselatinnal, amit apránként, szűrőkanálon át a cukros sziruphoz keverünk....
2018-08-09 12:10:12
Hideg barackleves
... citromlé
A habaráshoz:
4-5 evőkanál liszt
kb. 2,5 dl tejföl
2 dl tejszín

Elkészítés: Az őszibarackokat meghámozzuk, kockákra vágjuk és egy nagyobb lábasba tesszük. Meglocsoljuk egy kis citromlével, majd felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a cukrot és a hosszában szétnyitott vaníliát belekaparjuk, majd a többi fűszert. Rövid ideig főzzük a ba...
2018-07-10 23:47:36
Rizskoch, ahogy a nagyi készítette
... tojás
10 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
1 ek vaj
2 ek zsemlemorzsa

Elkészítés

A tejet egy nagyobb lábasban felmelegítjük, majd, ha forr, hozzáadjuk a rizst. Közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg a rizs szemek megpuhulnak (kb. 20 perc). A tűzhelyről levéve h...
2018-07-07 01:01:03
Rumos csokiszelet
... felolvad. A darált kekszet összekeverem a kakaóporral. A tejes masszát ráöntöm a kakaóval elkevert kekszre és belekeverem a rumot is.

A masszát alaposan összedolgozom és egy nagyobb jénai tálba nyomkodom. Amíg elkészítem a mázat, addig beteszem a hűtőbe.

A csokit vízfürdő felett felolvasztom a vajjal együtt, majd ráfolyatom a lehűlt kekszmasszára, egyenletes...
2018-06-30 14:37:48
Mirza zöldbabfőzeléke
... beleteszünk 3 félbevágott fokhagymát, és gyorsan, óvatosan átforgatjuk (fél perc alatt), hogy kijöjjön az illata. (Pirítani tilos, mert keserű lesz!) Rátesszük a paradicsomot, a paprikát és a nagyobb szeletekre vágott hagymát, majd jól átforgatjuk őket 1-2 perc alatt. Ezután rátesszük a zöldbabot, és annyi vizet, ami éppen csak ellepi. Megsózzuk, borsozzuk, és fedő alatt közepes l...
2018-06-20 23:43:36
Spenótos burgonyagombócok szalonnával és juhtúróval
... szerecsendió
1 db tojássárgája
kb. 150 g liszt
150 g császárszalonna
1 ek olaj
150 g juhtúró


Elkészítés

1. Tegyük egy nagyobb lábasba a meghámozott, apróra kockázott burgonyát. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi egyujjnyira ellepi, és lefedve főzzük puhára.

2. Közben a megtisztított spenótot ...
2018-06-01 22:58:09
1 2 3 ..................60 61 .........90 91 .........119 120 121 
Címkék: nagyi készítette, húsokat ezután, nagyobb lábasba, megtisztított sárgarépát, apróra vágott, húsra tesszük, megkelt tésztát, bucikat egyenként, evőkanálnyi pörköltet, tepsi megkenéséhez, nagyobb lábasban, darabokra vágott, többi hozzávalót, hagymát kezdem, ledarált piros, tűzhelyen összeolvasztjuk, edényben kicsit, nagyobb tálcát, cukros sziruphoz, őszibarackokat meghámozzuk, hosszában szétnyitott, többi fűszert, rizs szemek, tűzhelyről levéve, darált kekszet, tejes masszát, kakaóval elkevert, masszát alaposan, nagyobb jénai, csokit vízfürdő, vajjal együtt, lehűlt kekszmasszára, nagyobb szeletekre, megtisztított spenótot, burgonyagombócok, nyírmártonfalva, zöldbabfőzeléke, összemelegítünk, papírszalvétára, összeolvasztjuk, császárszalonna, zsemlegombóccal, felszeleteljük, őszibarackokat, lecsepegtetjük, kekszmasszára, megtisztított, visszahúzódik, összedolgozom, kristálycukor, felmelegítjük, felforraljuk, belekaparjuk, zsemlemorzsa, téglalapokra, megkenéséhez, babérlevelet, vöröshagymát, meglocsoljuk,
© 2013 TVN.HU Kft.