Belépés
EU-csúcs - Merkel: az EU nem köt kompromisszumot az egységes piac szabályainak kérdésében a brit kilépés esetén
...
Merkel az uniós tagországok állam-, illetve kormányfőinek informális találkozóját követően tartott sajtótájékoztatóján aláhúzta, noha a belső piac tekintetében nincs kompromisszum, "nagyon kreatív módon el lehet érni", hogy az EU szoros és gyakorlati kereskedelmi kapcsolatokat építsen ki a jövőben Nagy-Britanniával.
Az októberi EU-csúcson jelentős előrelépéseket kell elé...
2018-09-20 18:22:57
Juncker: az EU-nak még inkább szuverén szereplőként kell fellépnie a nemzetközi porondon - BŐVÍTETT (új: részle
... van jól képzett bevándorlókra - sorolta.
Emellett arra is felszólított, hogy bizonyos külpolitikai kérdésekben ne egyhangúlag, hanem minősített többséggel hozza meg döntéseit a tagországok kormányait tömörítő tanács, vagyis szűnjön meg a tagállamok vétójoga.
A volt luxemburgi kormányfő végezetül javaslatot tett az Európa és Afrika közötti beruházási és munkahelyteremtési...
2018-09-12 12:52:53
Juncker: az EU-nak még inkább szuverén szereplőként kell fellépnie a nemzetközi porondon
...
Juncker az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén hangsúlyozta, hogy az EU szuverenitása a tagállamok szuverenitásából ered, nem lép annak helyébe.
A nemzeti szuverenitás megosztása erőssebbé teszi az unió országait - mutatott rá.
"Az európai szuverenitás soha nem mások ellen irányul, Európának a nyitás és a tolerancia kontinensének kell maradnia. Európ...
2018-09-12 11:41:46
EU-tisztújítás - Manfred Weber elindul az Európai Néppárt csúcsjelölti tisztségéért - BŐVÍTETT (új: részletek)
... szakértők szerint mára inkább Manfred Weber számít befutónak.
Az előző, 2014-es EP-választáson Jean-Claude Juncker volt a legtöbb szavazatot szerző néppárt listavezetője. Az uniós tagországok állam- és kormányfőit tömörítő Európai Tanács ezért őt jelölte az Európai Bizottság elnökének, az EP pedig megválasztotta a tisztségre.
Walter Hallstein személyében eddig először és...
2018-09-05 12:10:05
EU-tisztújítás - Manfred Weber elindul az Európai Néppárt csúcsjelölti tisztségéért
... (CDU) elnöke, Angela Merkel német kancellár is támogatja.
Az előző, 2014-es EP-választáson Jean-Claude Juncker volt a legtöbb szavazatot szerző néppárt csúcsjelöltje. Az uniós tagországok állam- és kormányfőit tömörítő tanács ezért őt jelölte az Európai Bizottság elnökének, az EP pedig megválasztotta a tisztségre.
Walter Hallstein személyében eddig először és utoljára 19...
2018-09-05 12:02:30
Júniusban stagnált az euróövezeti és az uniós munkanélküliségi ráta
... 20,2 százalékot (áprilisi adat), illetve Spanyolországban 15,2 százalékosat. Olaszország 10,9 százalékos munkanélküliséggel a harmadik a legnagyobb munkanélküliséggel sújtott uniós tagországok listáján.
Összehasonlításképpen, az Egyesült Államokban júniusban 4,0 százalékos volt a munkanélküliségi ráta, nagyobb a májusi 3,8 százaléknál, azonban kisebb az egy évvel korábbi 4,3 ...
2018-07-31 12:21:13
PM: külön nyilatkozatot fűzött Magyarország az országspecifikus ajánlásokhoz
... szövegének tervezetében továbbra is találhatók problémás megállapítások. Magyarország ugyanis kifogásolja az ügyészség tevékenységével kapcsolatos megállapításokat, mivel azok túlmutatnak a tagországok gazdaságpolitikájának összehangolására és az EU előtt álló gazdasági kihívások kezelésére szolgáló európai szemeszter eredeti keretein, és nemzeti hatáskört érintenek.
A magyar...
2018-06-22 14:42:03
Merkel: biztonsági tanácsra, kisebb létszámú bizottságra és transznacionális választási listákra is szükség van
... érvényesítését.
Az Európai Bizottságról szólva kiemelte, hogy már a Lisszaboni Szerződés is a bizottsági tagok - az uniós biztosok - létszámának csökkentését irányozza elő. Mint mondta, a nagyobb tagországoknak is készen kell állniuk arra, hogy egy rotációs rendszer bevezetésével nem lesz mindig uniós biztosuk.
Az EP-vel kapcsolatban kiemelte, hogy az úgynevezett csúcsj...
2018-06-03 21:01:49
Az EB közel negyedével csökkentené a Magyarországnak nyújtott kohéziós támogatásokat 2021-2027 között
... számára a hivatalos adatok szerint.
Általános trendként megfigyelhető, hogy a brüsszeli testület 2021-től csökkentené a nagyobb gazdasági növekedést produkáló kelet- és közép-európai tagországoknak nyújtott forrásokat, a válság utóhatásaival küzdő déli országokét viszont ezzel párhuzamosan valamelyest megnövelné.
Noha számszerűleg a legfőbb vesztesnek Lengyelország számí...
2018-05-29 18:52:41
Illegális bevándorlás - Szijjártó: riasztó és veszélyt jelent a bolgár migrációs javaslat
...
A külgazdasági és külügyminiszter a nemzetközi sajtónak adott nyilatkozatában azt mondta, a bolgár javaslat lényege, hogy a migránsokat akkor kell szétosztani az uniós tagországok között, ha a 2015. évihez hasonló, nagyobb áradat érkezik a kontinensre. A bolgár javaslat azt jelenti, "ha elég sokan jöttök, szét lesztek osztva, úgyhogy gyertek elég sokan", ez meghívót jelent a ...
2018-05-28 19:31:21
1 2 3 ........30 31 ....45 46 ....59 60 61 
Címkék: Manfred Weber, Európai Néppárt, Európai Parlament, EP-választáson Jean-Claude Juncker, Európai Tanács, Európai Bizottság, Walter Hallstein, Angela Merkel, Egyesült Államokban, Európai Bizottságról, Lisszaboni Szerződés, egységes piac, brit kilépés, nemzetközi porondon, uniós munkanélküliségi, országspecifikus ajánlásokhoz, bolgár migrációs, uniós tagországok, belső piac, jövőben Nagy-Britanniával, októberi EU-csúcson, tagországok kormányait, tagállamok vétójoga, volt luxemburgi, tagállamok szuverenitásából, nemzeti szuverenitás, unió országait, európai szuverenitás, tolerancia kontinensének, legtöbb szavazatot, munkanélküliségi ráta, ügyészség tevékenységével, bizottsági tagok, uniós biztosok, nagyobb tagországoknak, rotációs rendszer, úgynevezett csúcsj, hivatalos adatok, brüsszeli testület, nagyobb gazdasági, válság utóhatásaival, legfőbb vesztesnek, nemzetközi sajtónak, bolgár javaslat, migránsokat akkor, munkanélküliségi, országspecifikus, megállapításokat, spanyolországban,
© 2013 TVN.HU Kft.