|
|
|
... fenntartásában.
Ha választhatunk, döntsünk az egyszeresen és a többszörösen telítetlen zsírok mellett, hiszen ezek a szívegészséges táplálékcsoportba tartoznak. Ezek gazdag forrásai: napraforgó, avokádó, dió, halak.
A só kisebb mértékben fontos a szervezet számára, de mértéktelenül fogyasztva megemeli a vérnyomást. Ha csak tehetjük, váltsuk ki a sót gyógynövé... |
2024-03-08 21:20:35 |
|
|
|
|
|
|
... 4-adagos
Hozzávalók
50 dkg csirkemellfilé
1 közepes db cukkini
3 közepes db paradicsom
1 közepes db vöröshagyma
1 közepes db kápia paprika
20 dkg bulgur
2 dl napraforgó olaj
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (őrölt)
fehér bors ízlés szerint (őrölt)
fűszerpaprika ízlés szerint (őrölt)
1 ek sűrített para... |
|
2024-02-12 13:30:35 |
|
|
|
|
|
|
A napraforgó csíra remek húspótló! Mindaz a tápanyag megtalálható ugyanis benne, ami a magjában.
Az inkák misztikus szimbóluma volt a napraforgó. Gyógyító hatása miatt az észak-amerikai indiánok kiemelkedő jelentőségű növénynek tartották. Manapság a megterme... |
2024-02-11 23:23:52 |
|
|
|
|
|
|
Nagyon sok ember még mindig nem érti a magnézium fontosságát, holott tisztában vannak például a kalcium- és a vaspótlás lényegességével is. Ennek ellenére a megfelelő magnézium szint nagyon fontos az agy, a szív- és izomfunkciók működéséhez, valamint a szilícium-dioxiddal, a D- és K-vitaminokkal együtt elősegíti a csontok egészségét is.
A magnéziumhiány gyakoribb, mint ... |
|
2024-02-09 21:14:36 |
|
|
|
|
|
|
Az őszirózsafélék családjába tartozó napraforgót az indiánok már 3000 évvel ezelőtt is termesztették. Európába, majd más földrészekre a hódítások korában, a 16. században került át.
Ma már egyik igen fontos, iparszerűen termesztett növényünk.
Napkorongr... |
|
2024-02-02 22:41:48 |
|
|
|
|
|
|
... székrekedés kialakulását. Gumói főleg inulint tartalmaznak, keményítőt csak csekély mennyiségben.
A csicsóka az őszirózsafélék családjába tartozó gumós évelő, gyógynövény, amely a napraforgó rokona. Észak-Amerikából került a 17. században Európába, ahol elterjedt növénnyé lett. Franciaországban például 200 000 hektáron termelik.
Tavasszal akár össze is lehet ... |
2024-01-14 21:00:49 |
|
|
|
|
|
|
... termékek, szappanok, és festékek előállításánál is.
Miben található?
A táplálékaink közül természetes lecitinforrások a növényi olajok (például a szója, repce, len és napraforgó), a hüvelyesek (lencse és borsó), a kukorica és búzacsíra, a teljes kiőrlésű gabonafélék, az állati eredetűek közül pedig például a máj, a tojássárgája, a tej. A szója különösen gazdag leci... |
2023-12-20 21:41:31 |
|
|
|
|
|
|
...
Lecitin tartalmú élelmiszerek :
A táplálékaink közül természetes lecitinf... |
2023-12-20 21:39:11 |
|
|
|
|
|
|
... alvás eléréséhez.
Elalvás előtt együnk meg egy maréknyi diót, mivel növeli a szerotoninszintet az agyban. A dió kiváló triptofán- és magnéziumforrás is. Lenmagot, tökmagot és napraforgót is ehetünk, hiszen ezek a magvak is gazdag forrásai a triptofánnak.
Forrás : https://gyogyszernelkul.com/ha-eddig -ejszakai-baglyok-voltunk-valtoztass unk-sokfele-betegseget-el... |
2023-12-17 20:37:49 |
|
|
|
|
|
|
... metélőhagyma.
Fitonutriensekben bővelkednek a teljes kiőrlésű gabonák, például a quinoa, a barna rizs, az árpa. A magvak és a diófélék is ebbe a csoportba sorolhatók, azaz a dió, a mandula, a szezámmag, a napraforgó és a lenmag. A tea (különösen a fekete és a zöld tea) és a kávé, illetve az étcsokoládé is sok fitonutrienst tartalmaz.
Forrás :https://gyogyszer... |
2023-12-15 09:13:49 |
|
|
|
|