|
|
|
Ha jól érzed magad, ne aggódj. El fog múlni.
Ha jól mennek a dolgok, valami el fog romlani.
Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Amit ember összerakott, elôbb-utóbb szétesik.
Semmi sem olyan rossz, hogy ne tudna tovább romlani.
Nem lehet megjavítani, ami nem romlott el.
Az erôseket segíti a szerencse.
Valamiben a pici a jó... |
2018-08-21 22:22:42 |
|
|
|
|
|
|
...
főzési időt.
cukor, méz, alkohol, kávé, tea
leg-yinebb
trópusi gyümölcs, paradicsom, padlizsán
tej, tejtermékek
kecsketej, kecskesajt, napraforgóolaj
gomba, spárga, krumpli, mérsékelt égövi gyümölcsök
yin
diófélék, leveles zöldségek
gumós zöldségek, retek, hagyma
kiegyensúlyozott... |
|
2015-05-03 00:27:57 |
|
|
|
|
|
|
... Az öt nagy vörös csillag a szultán tornyos sátora előtt égő nagy viaszfáklya; az ötödik a nagy holdas aranygolyó a sátor tetején, amint a fáklyák fényében tündöklik.
Egy napraforgós föld végén a topcsi basi kétszer belefújt a sípjába. Megállottak.
A sátorok azon a helyen U alakban voltak fölállítva. A rabokat annak az U-nak az ölébe kísérték be.
Az óriás a... |
2011-05-17 17:33:09 |
|
|
|
|
|
|
... alsógatyáját.
Olyan keményen dolgoztam, hogy felébredtem a zajára.
Olyan nô nincs, aki okos is meg szép is. Legföljebb én.
Olyan sötét volt, mint egy miniszterben.
Olyan vagyok, mint a napraforgó, aki gyülöli a fényt...
Olyan volt vele a tánc, mintha egy zongorát tologattál volna.
Open mouth, insert foot, echo internationally.
Optimista az, aki a... |
|
2010-04-04 14:17:15 |
|
|
|
|
|
|
... féle ostyalap
Hozzávalók: 23 dkg p.cukor, 23 dkg "tiszta" teavaj /kb. 30 dkg teavajnak felel meg/ 10 dkg darált pörkölt mogyoró, 4 dkg kakaópor, v.cukor, őrölt fahéj, 2 dk. napraforgóolaj
Elkészítés: legfontosabb, hogy a vaj ne tartalmazzon vizet, így az ostya-tortánk napok múlva is friss, omlós marad. Ehhez a vajat fel kell olvasztanunk, majd ismét lehütenün... |
|
2009-12-04 01:46:49 |
|
|
|
|
|
|
A tartósítás története dióhéjban
Őseink a leszedett bogyókat, gyümölcsöket napon szárították, majd jégverembe tették, hogy tovább tartósítsák azokat. A görögök és a rómaiak már mézben és mustban tartósították gyümölcseiket, sőt, a cukrozott gyümölcsök receptje is tőlük ered. A befőzve tartósítás alapját egy 18. századi francia cukrászmester teremtette meg azzal, hogy ráj... |
2008-11-29 16:53:53 |
|
|
|
|