|
|
|
... egészségének megóvásában.
Gazdag E-vitaminban, ami ritkán fordul elő a gyümölcsökben.
Tartalmazza az összes B-vitamint.
500-szor több C-vitamin található benne, mint a narancsban.
Több fehérjét tartalmaz, mint a teljes kiőrlésű gabona.
Esszenciális zsírsavakat is tartalmaz, melyek nélkülözhetetlenek az agy és idegrendszer tökéletes műkö... |
2024-04-17 14:51:08 |
|
|
|
|
|
|
... gyulladást és a stresszt, illetve szabályozza a vérnyomást, az idegátvitelt és az inzulin-anyagcserét is. Sok magnéziumot tartalmaznak a hüvelyesek, a halak és a búzakorpa is.
A narancsban sok C-vitamin van, amely nagy szerepet játszik az immunrendszer erősítésében. A C-vitamin a megfázás és az influenza megelőzésében is jeleskedik. Ez egy olyan tápanyag, amely nagy has... |
|
2024-03-12 22:10:15 |
|
|
|
|
|
|
... hasonlóan kimagasló mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, melyek antioxidáns hatásúak.
10 dkg szamóca csupán 30 kalóriát tartalma, mivel 90%-a víz. Több benne a C-vitamin, mint a narancsban vagy a citromban.
Szamócatörténelem
A vadon élő szamócát már az ősember is fogyasztotta, Kelet-Ázsiában termesztettek először szamócát. A római kori írásos anyagok m... |
2024-02-29 20:11:19 |
|
|
|
|
|
|
... vérhas és székrekedés esetén.
A fiatal zöld dióban hatszor annyi C-vitamin van, mint a fekete szederben! Kilencszer annyi, mint a csipkebogyóban! Negyvenszer annyi, mint a narancsban!
Egészségi szempontból ezért az ecetben eltett zöld dió fontos téli C-vitamin forrás. Fájdalmas őszi, tavaszi torokgyulladás esetén gargalizáló szerként ajánlják a diós páclét. ... |
|
2024-02-21 21:28:51 |
|
|
|
|
|
|
... emésztőrendszer rákos megbetegedéseinek megelőzéséhez.
Változatos felhasználása
A különböző betegségek orvoslásán túl a szegfűszeg távol tartja a rovarokat, épp ezért érdemes narancsba szurkálni, és ezt tartani az étkezőasztalon. Illatos, fertőtlenít és távol tartja a molyokat is.
A szegfűszeg leggyakrabban egészben, de néha őrölt formában is használju... |
|
2024-02-11 22:47:35 |
|
|
|
|
|
|
... köszönhetően.
Nemcsak a vérnyomás, hanem a vércukor szabályozásában is számíthatunk a narancsra. Igaz, hogy egy édes gyümölcsről van szó, de nagyon sok rostot is tartalmaz. Ez pedig biztosítja, hogy a narancsban lévő cukor csak lassan szabaduljon fel és kerüljön be a véráramba, azaz nem emeli meg drasztikusan a vércukorszintet.
Az emberek folyadékigénye sok m... |
2023-12-23 22:28:20 |
|
|
|
|
|
|
... termelődését. Miben található C-vitamin? Többek között a citromban, a karfiolban, a brokkoliban, a csipkebogyóban, a homoktövisben, a kiviben, a papayában, a mandarinban, a grépfrútban, a narancsban, a paprikában, a paradicsomban, a bogyós gyümölcsökben, például az áfonyában és a szederben.
Forrás : https://gyogyszernelkul.com/fontos-k iegeszitok-ha-allergiaban-szenvedun... |
2023-12-17 22:44:23 |
|
|
|
|
|
|
... forrásai közé tartozik többek között a spenót, a brokkoli, a borsó, a kelkáposzta, a petrezselyem. Ezek közül a kelkáposzta az egyik legjobb luteinforrás. Sok zeaxantin és lutein van még a narancsban, a kiviben, a piros paprikában, a tökben és a szőlőben is.
A luteinnek és a zeaxantinnak más előnyei is vannak, például megakadályozhatják a bőr UV-károsodását, illetve véd... |
2023-12-04 22:11:03 |
|
|
|
|
|
|
... egészségének megóvásában.
Gazdag E-vitaminban, ami ritkán fordul elő a gyümölcsökben.
Tartalmazza az összes B-vitamint.
500-szor több C-vitamin található benne, mint a narancsban.
Több fehérjét tartalmaz, mint a teljes kiőrlésű gabona.
Esszenciális zsírsavakat is tartalmaz, melyek nélkülözhetetlenek az agy és idegrendszer tökéletes műkö... |
2023-11-11 21:47:01 |
|
|
|
|
|
|
... termelődését. Miben található C-vitamin? Többek között a citromban, a karfiolban, a brokkoliban, a csipkebogyóban, a homoktövisben, a kiviben, a papayában, a mandarinban, a grépfrútban, a narancsban, a paprikában, a paradicsomban, a bogyós gyümölcsökben, például az áfonyában és a szederben.
Forrás : https://gyogyszernelkul.com/fontos-k iegeszitok-ha-allergiaban-szenvedun... |
2022-11-05 13:10:06 |
|
|
|
|