|
|
|
... cukor
7 dkg liszt
4 dkg kakaópor
0.5 dl napraforgó olaj
Krémhez:
4 dl habtejszín
25 dkg mascarpone
5 dkg porcukor
1 db narancs reszelt héja
15 dkg narancslekvár
1 csomag zselatin
Elkészítés
A sütőt bekapcsoljuk 180°C-ra.
Először a tésztát készítjük el. A tojást a sárgájával és a cukorral vízgőz felett állandó k... |
2017-09-09 22:43:44 |
|
|
|
|
|
|
... üvegekbe! :)
http://kisribizli.blo... |
|
2017-03-07 14:25:20 |
|
|
|
|
|
|
... tálban hagyva,
tortaszerűen szeleteljük. Tejszínhabot adhatunk mellé.
GESZTENYÉS ALAGÚT
Hozzávalók:
3dl tej
3 evőkanál búzadara
3 evőkanál narancslekvár -sárgabarackkal is kiváló )2
evőkanál cukor
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg vaj / margarin
5 dkg porcukor
2 evőkanál kakaó
kevés rum - elhagyható1
cs. vaní... |
2015-11-16 13:57:45 |
|
|
|
|
|
|
... tehet több cukrot ...sűrűre főzöm...
lehet ízesíteni fa héjjal,vaniliás cukorral amikor már elkészült a legvégén...
https://www.google.hu/search?q=alm%C 3%A1s+narancslekv%C3%A1r&hl=hu&tbo=d &rlz=1C1GTPM_huHU513HU513&source=lnm s&tbm=isch&sa=X&ei=VyUaUaqbBMqZtAbsu ICwCg&ved=0CAoQ_AUoAQ&biw=1138&bih=5 41#hl=hu&tbo=d&rlz=1C1GTPM_huHU513HU 513&tbm=isch&sa=1&q=narancsl... |
|
2013-02-12 12:45:13 |
|
|
|
|
|
|
... óvatosan beleforgatjuk.
Habzsák segítségével piramisokat formázunk belôle és dermedésig hűtôbe tesszük.
Az elkészült, kihűlt Sacher lapot vékonyan megkenjük a narancslekvárral, a kinyújtott gesztenyemasszát ráhelyezzük, és a megdermedt narancspiramisokat ráborítjuk, adagonként körbevágjuk. Végül színezett jégzselével lekenjük, a megadott díszítôelemekkel dís... |
|
2011-12-11 22:10:49 |
|
|
|
|
|
|
... darab)
Hozzávalók: 15 dkg liszt, 1 tojás, 3,5 dl tej, 1 kávéskanál cukor, 1 késhegynyi só.
PALACSINTA TORTA
Hozzávalók: 12 db hagyományos palacsinta
Töltelékhez: 1 üveg narancslekvár
Krém: 2,5 dl tejet fél rúd vaníliával felforralunk. 4 tojássárgáját, 4 evőkanál cukorral jól keverünk, majd hozzáadunk 2 evőkanál lisztet, és beledolgozunk a tejet. Kislá... |
2011-03-09 07:20:31 |
|
|
|
|
|
|
... hozzávalók 4 főre
* 2 kg narancs
* 2 citrom
* 1,2 kg kristálycukor
elkészítés
1. A narancsokat és a citromokat gondosan megmossuk. Az az legjobb, ha bio narancsból készítjük, mivel a héját is felhasználjuk.
2. Vékonyan meghámozzuk, úgy hog... |
2010-06-28 18:31:57 |
|
|
|
|
|
|
* 2 kg narancs
* 2 citrom
* 1,2 kg kristálycukor
elkészítés
1. A narancsokat és a citromokat gondosan megmossuk. Az az legjobb, ha bio narancsból készítjük, mivel a héját is felhasználjuk.
2. Vékonyan meghámozzuk, úgy hogy a fehér részből n... |
2010-06-25 23:42:31 |
|
|
|
|
|
|
... formahoz: 40-60 db babapiskota 2, 5 dl tej 1 kis stampedli rum
Gesztenyekremhez: 20 dkg gesztenyepure 10 dkg porcukor 1 csom. vanilias cukor 2, 5 dl tejszin 4 zselatinlap 15 dkg narancslekvar
Csokolades parizsi kremhez: 20 dkg etcsokolade 2, 5 dl tejszin
A kiengedett gesztenyepuret a porcukorral + vanilias cukorral simara keverjuk. (Kozben a zselatinlapokat pici vi... |
2009-12-04 01:46:49 |
|
|
|
|
|
|
... ANYAGOK
Formabontó menű húsvétra
A 4 legjobb zsírszegény desszert
Hozzávalók:
40 dkg darált háztartási keksz, 20 dkg vaj vagy margarin, 15 dkg porcukor, 3 dkg kakaópor, 5 dkg narancslekvár, kevés narancslé; a tetejére: kókuszreszelék, tortadara, színes szórócukor és apró cukortojás
Elkészítés:
Keverd ki a vajat a porcukorral és a kakaóporral, majd add... |
2009-09-20 19:22:29 |
|
|
|
|