|
|
|
... fokhagyma
2 babérlevél
1 szelet szikkadt kenyér
só (kb 2 evőkanál)
Elkészítése:
Az uborkát alaposan megmosom, hosszában bevágom. A káposzta külső leveleit leszedem, negyedelem, és vékonyan felszeletelem.
A kapor felét, a kissé megroppantott, pucolatlan fokhagymát és a babérlevelet leteszem egy 5 literes üveg aljára.
Erre rakom a... |
2018-05-09 07:39:47 |
|
|
|
|
|
|
... töltve
A karalábékat megmosom, meghámozom, és egy éles késsel kiveszem a közepüket úgy, hogy tölthetők legyenek. A karalábé kivájt húsát apró kockákra darabolom. A körtéket meghámozom, negyedelem, kiveszem a magházakat és kis kockákra vágom. A kifúrt karalábéfejeket és a kivájt karalábédarabokat 1 liter lobogó sós vízben 2 percig blansírozom, majd jeges vízben lehűtöm és lecs... |
|
2018-05-03 14:44:13 |
|
|
|
|
|
|
... sózom, ráterítem a gerslit, majd belenyomom a tojásokat az ételbe, befedem, és 3 óra alatt készre főzöm.
A kész ételből kiveszem a tojásokat, a héját lebontom, mindegyiket negyedelem.
Mély cserép vagy jénai tálba adagolom az összekevert sóletet, és a szélére rakom a tojáscikkeket.
... |
2018-01-14 00:50:41 |
|
|
|
|
|
|
... újhagyma
10 cm póréhagyma
1 marék metélő hagyma
cukor
ecet
őrölt kömény
só
Elkészítés:
A káposztát negyedelem, a torzsáját kivágom és vékonyan felszeletelem, vagy legyalulom. Besózom és 1 órát állni hagyom. A hagymákat tetszőlegesen felszeletelem.
5 dl vízhez ízlés szerint ecetet és ... |
|
2016-07-03 23:55:01 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagyma
2 db babér levél
1 szelet szikkadt kenyér
só
Elkészítés:
Az uborkát alaposan megmosom, hosszában bevágom. A káposzta külső leveleit leszedem, negyedelem és vékonyan felszeletelem.
A kapor felét, a kissé megroppantott pucolatlan fokhagymát és a babérlevelet leteszem egy 5 literes üveg aljára.
Erre rakom a káposztát az ... |
|
2016-05-30 17:12:43 |
|
|
|
|
|
|
... 1 dl vörösbor
10 dkg csípős kolbász
1 dl kolbászzsír
Elkészítés:
A hagymákat megpucolom, aprítom. A paprikákat felkarikázom, a paradicsomokat negyedelem, a petrezselymet felvágom.
Egy nagy serpenyőben kolbászzsíron a hagymát megdinsztelem, hozzáadom a paprikát, majd a paradicsomot és a petrezselyem szárát. Beleteszem a babérlevele... |
2015-10-20 21:39:57 |
|
|
|
|
|
|
... grillserpenyőben 1 evőkanál olajon mindkét oldalukat 2-3 perc alatt megsütöm.
A paradicsomokat forró vízbe dobom, meghámozom, 1 cm-es kockákra vágom. Az olívabogyókat kimagozom, negyedelem.
Az öntet összetevőit csavaros tetejű üvegbe adagolom, alaposan összerázom, tálalásig frizsiderben tartom.
Egy nagy tálba váltakozva elhelyezem az előkészített z... |
2015-09-18 23:08:26 |
|
|
|
|
|
|
... áttört fokhagymákat, sózom (vigyázat, a feta is nagyon sós!), borsozom, megszórom kevés kakukkfűvel, így nemcsak finomabb, de esztétikusabb is lesz. A fetát felkockázom, az olívabogyókat negyedelem, és csak mikor tálalom, teszem bele őket meleg ételbe, hiszen a feta elolvadna. Jól összekeverem, hogy a feta is átvegye egy kicsit a tejszínes szósz ízét! Krokettel tálalom.
... |
2015-08-10 21:26:49 |
|
|
|
|
|
|
... finom
Gyors citromlekvár
Hozzávalók:
1 kg héjas, kezeletlen citrom
1 kg cukor
Elkészítés: A citromokat folyó víz alatt alaposan megmosom, majd megpucolom, negyedelem, és a negyedeket felszeletelem. A magokat kiszedem, és egy tüllzacskóba teszem. A citromszeleteket és a fűszerlabdát egy lábasba teszem, ráöntöm a cukrot, majd annyi vizet ad... |
2015-04-25 22:37:21 |
|
|
|
|
|
|
... olívaolaj
leveskocka
fehérbors
Elkészítés:
Olívaolajat melegítek közepes lángon, a fokhagymát közben szecskázva aprítom, a koktélparadicsomot negyedelem,
a bazsalikomleveleket apróra vágom. A forró olajba megy a fokhagyma, és röviddel utána a paradicsom, borssal, sóval. Ezekkel egyidőben a leveskockát is feloldom forró vízben (1 kockáho... |
2015-03-09 17:04:21 |
|
|
|
|