Belépés
A káposzta bőrre, hajra és egészségre gyakorolt hatása
... rozsdamentes acél kést, mivel a zöldségben lévő fitovegyületek reakcióba lépnek a szénacéllal, és a levelek megfeketednek.
• Ha kis darabokra szeretné felvágni, először negyedelje el, majd távolítsa el a torzsát.

Főzési tippek:

A káposzta számtalan mód elkészíthető zöldség, így saláták, levesek és raguk hozzávalója is lehet. Figyeljen arra, hogy...
2018-08-08 13:07:48
katalán " fülecske "
... http://4.bp.blogspot.com/_ux5YbeYHlU U/R6DGhrk3u6I/AAAAAAAAA2s/DzcipmffXM 4/s400/Orelletes.jpg [/kep]

egy másik változat:

ez egy elég nagy adag, aki kevesebbet szeretne negyedelje a hozzávalókat.

14 tojás
1 csésze (200ml.) olívaolaj
1 csésze muskotályos bor
ánizs
1 liter vízben
3 tasak sütőpor
1 ...
2013-03-27 16:13:07
csirkés recik !
... csirkeleveslé,
csipet kakukkfű,
só és bors,
1 ek vaj,
30 dkg gomba,
2 zöldhagyma,
petrezselyemzöld.

A melleket bőrözze le, csontozza ki, a gombát negyedelje, a zöldhagymát és petrezselyemzöldet vágja finomra. Kis tálban keverje össze a tejfölt 2 kk liszttel, a mustárral és 2 ek levessel, tegye félre. A mellek egyik oldalát fűszerezze ...
2012-02-25 14:42:49
ashanti csirke !
... krumpli, 1 kis hagyma, 1 paradicsom vagy szósz, pár petrezselyemlevél, pár mentalevél, só, bors, olaj. Az egész csirkét csontozza ki a recept végén leírt módon. A krumplit hámozza meg, negyedelje, főzze meg, törje át. A külön vett mell-vagy combhúst bőrözés és csontozás után olajon süsse, mikor majdnem kész, tegye hozzá a finomra aprított hagymát és paradicsomot, vegye lejjebb a h...
2011-05-18 18:39:36
x
... liszt, só, bors.
A bacont vágja 2,5 cm hosszú darabokra, párolja vízben 10 percig, hogy sótalanodjon. A papadicsomot hámozza meg, magját vágja ki, a fokhagymát törje át, a gombát negyedelje. A megszárított bacont vastag aljú serpenyőben, kis olajon süsse világosbarnára, vegye ki. A csirkét forgassa sós-borsos lisztbe, hirtelen pirítsa a bacon olaján, erős közepes hőn mindkét...
2011-03-20 08:45:28
x
... liszt, só, bors.
A bacont vágja 2,5 cm hosszú darabokra, párolja vízben 10 percig, hogy sótalanodjon. A papadicsomot hámozza meg, magját vágja ki, a fokhagymát törje át, a gombát negyedelje. A megszárított bacont vastag aljú serpenyőben, kis olajon süsse világosbarnára, vegye ki. A csirkét forgassa sós-borsos lisztbe, hirtelen pirítsa a bacon olaján, erős közepes hőn mindkét...
2011-03-19 18:34:41
grillcsirke menadoi módra
... kis hegyes erős pirospaprika, 10 cseresznyepaprika, 1 gyömbér 2 cm hosszú, 1 levél citromfű (vagy 1 kk reszelt héj, vagy 1 gerezd citrom), 2 citromlevél, 2 paradicsom.
A csirkét negyedelje, pácolja az 1 citrom levébe kevert 1 ½ ek sós lében legalább 30 percig, majd grillezze szabad tűzön, vagy sütőben, vagy süsse roston, mérsékelt hőn félkészre. Wokban hevítsen 5 ek olaj...
2010-12-28 07:55:45
grillcsirke sárga fűszerrel
... fűszerpéphez: 3 gerezd fokhagyma, 8 kis hagyma, 10 dkg dió, 3 ek koriander, 1 ek bors, 1 kk ánizs, 2 kk kömény, 2 kk szerecsendió, 1 gyömbér 3 cm hosszú, 2 ek kurkuma, 1 ek só.
A csirkét negyedelje. A fűszerpép alkotóit turmixolja péppé (ha kímélni akarja a gépet, a kemény alkotókat előbb őrölje vagy darálja meg), majd hevítse a 3 ek olajat és süsse kevergetve rajta a pépet  ...
2010-12-28 07:55:23
Shakooti másképp (indiai/goai)
... Tegye rá a csirkét, süsse kevergetve míg megbarnul. Tegye rá a korianderes pépet, süsse 1 percig, öntse fel a kókusztej híg felével, főzze míg a csirke megpuhul. A maradék hagymákat negyedelje, tegye a lébe, a kókuszhússal és a szegfűszeges péppel együtt. Párolja pár percig, majd öntse hozzá a kókusztej sűrű felét és sózza ha kell. Párolja még kb. 10 percig, míg besűrűsödik. Tálal...
2010-12-28 07:38:14
Barackos csirke (ausztrál)
... kukoricaliszt, 45 dkg baracklekvár, 13 dkg szárított barack, 1 friss édes zöldpaprika, 1,2 dl tejföl, só, bors.
A melleket csontozza ki, felezze el, a hagymát vágja apróra, a barackokat negyedelje, a paprikát vágja kis kockákra. Lábasban olvassza meg a vajat, rajta süsse a csirkét mindkét oldalon aranybarnára. Vegye ki, zsiradékán dinsztelje a hagymát üvegesre. A lekvárba kev...
2010-12-28 06:57:13
1 2 3 
Címkék: káposzta bőrre, zöldségben lévő, levelek megfeketednek, káposzta számtalan, másik változat, elég nagy, melleket bőrözze, gombát negyedelje, mellek egyik, egész csirkét, recept végén, krumplit hámozza, külön vett, finomra aprított, bacont vágja, papadicsomot hámozza, fokhagymát törje, megszárított bacont, csirkét forgassa, bacon olaján, csirkét negyedelje, fűszerpép alkotóit, kemény alkotókat, korianderes pépet, csirke megpuhul, maradék hagymákat, szegfűszeges péppel, kókusztej sűrű, melleket csontozza, hagymát vágja, barackokat negyedelje, paprikát vágja, csirkét mindkét, hagymát üvegesre, petrezselyemzöld, világosbarnára, fitovegyületek, csirkeleveslé, megfeketednek, kukoricaliszt, hozzávalókat, kókuszhússal, szegfűszeges, elkészíthető, sótalanodjon, baracklekvár, rozsdamentes, paradicsomot, megszárított, papadicsomot, pirospaprika, fűszerpéphez, szerecsendió, aranybarnára, hozzávalója, zöldhagymát, korianderes, szénacéllal, grillcsirke, besűrűsödik, serpenyőben, citromlevél, zöldpaprika, muskotályos, zsiradékán,
© 2013 TVN.HU Kft.