|
|
|
... rozsdamentes acél kést, mivel a zöldségben lévő fitovegyületek reakcióba lépnek a szénacéllal, és a levelek megfeketednek.
• Ha kis darabokra szeretné felvágni, először negyedelje el, majd távolítsa el a torzsát.
Főzési tippek:
A káposzta számtalan mód elkészíthető zöldség, így saláták, levesek és raguk hozzávalója is lehet. Figyeljen arra, hogy... |
2018-08-08 13:07:48 |
|
|
|
|
|
|
... http://4.bp.blogspot.com/_ux5YbeYHlU U/R6DGhrk3u6I/AAAAAAAAA2s/DzcipmffXM 4/s400/Orelletes.jpg [/kep]
egy másik változat:
ez egy elég nagy adag, aki kevesebbet szeretne negyedelje a hozzávalókat.
14 tojás
1 csésze (200ml.) olívaolaj
1 csésze muskotályos bor
ánizs
1 liter vízben
3 tasak sütőpor
1 ... |
|
2013-03-27 16:13:07 |
|
|
|
|
|
|
... csirkeleveslé,
csipet kakukkfű,
só és bors,
1 ek vaj,
30 dkg gomba,
2 zöldhagyma,
petrezselyemzöld.
A melleket bőrözze le, csontozza ki, a gombát negyedelje, a zöldhagymát és petrezselyemzöldet vágja finomra. Kis tálban keverje össze a tejfölt 2 kk liszttel, a mustárral és 2 ek levessel, tegye félre. A mellek egyik oldalát fűszerezze ... |
2012-02-25 14:42:49 |
|
|
|
|
|
|
... krumpli, 1 kis hagyma, 1 paradicsom vagy szósz, pár petrezselyemlevél, pár mentalevél, só, bors, olaj. Az egész csirkét csontozza ki a recept végén leírt módon. A krumplit hámozza meg, negyedelje, főzze meg, törje át. A külön vett mell-vagy combhúst bőrözés és csontozás után olajon süsse, mikor majdnem kész, tegye hozzá a finomra aprított hagymát és paradicsomot, vegye lejjebb a h... |
|
2011-05-18 18:39:36 |
|
|
|
|
|
|
... liszt, só, bors.
A bacont vágja 2,5 cm hosszú darabokra, párolja vízben 10 percig, hogy sótalanodjon. A papadicsomot hámozza meg, magját vágja ki, a fokhagymát törje át, a gombát negyedelje. A megszárított bacont vastag aljú serpenyőben, kis olajon süsse világosbarnára, vegye ki. A csirkét forgassa sós-borsos lisztbe, hirtelen pirítsa a bacon olaján, erős közepes hőn mindkét... |
|
2011-03-20 08:45:28 |
|
|
|
|
|
|
... liszt, só, bors.
A bacont vágja 2,5 cm hosszú darabokra, párolja vízben 10 percig, hogy sótalanodjon. A papadicsomot hámozza meg, magját vágja ki, a fokhagymát törje át, a gombát negyedelje. A megszárított bacont vastag aljú serpenyőben, kis olajon süsse világosbarnára, vegye ki. A csirkét forgassa sós-borsos lisztbe, hirtelen pirítsa a bacon olaján, erős közepes hőn mindkét... |
2011-03-19 18:34:41 |
|
|
|
|
|
|
... kis hegyes erős pirospaprika, 10 cseresznyepaprika, 1 gyömbér 2 cm hosszú, 1 levél citromfű (vagy 1 kk reszelt héj, vagy 1 gerezd citrom), 2 citromlevél, 2 paradicsom.
A csirkét negyedelje, pácolja az 1 citrom levébe kevert 1 ½ ek sós lében legalább 30 percig, majd grillezze szabad tűzön, vagy sütőben, vagy süsse roston, mérsékelt hőn félkészre. Wokban hevítsen 5 ek olaj... |
2010-12-28 07:55:45 |
|
|
|
|
|
|
... fűszerpéphez: 3 gerezd fokhagyma, 8 kis hagyma, 10 dkg dió, 3 ek koriander, 1 ek bors, 1 kk ánizs, 2 kk kömény, 2 kk szerecsendió, 1 gyömbér 3 cm hosszú, 2 ek kurkuma, 1 ek só.
A csirkét negyedelje. A fűszerpép alkotóit turmixolja péppé (ha kímélni akarja a gépet, a kemény alkotókat előbb őrölje vagy darálja meg), majd hevítse a 3 ek olajat és süsse kevergetve rajta a pépet ... |
2010-12-28 07:55:23 |
|
|
|
|
|
|
... Tegye rá a csirkét, süsse kevergetve míg megbarnul. Tegye rá a korianderes pépet, süsse 1 percig, öntse fel a kókusztej híg felével, főzze míg a csirke megpuhul. A maradék hagymákat negyedelje, tegye a lébe, a kókuszhússal és a szegfűszeges péppel együtt. Párolja pár percig, majd öntse hozzá a kókusztej sűrű felét és sózza ha kell. Párolja még kb. 10 percig, míg besűrűsödik. Tálal... |
2010-12-28 07:38:14 |
|
|
|
|
|
|
... kukoricaliszt, 45 dkg baracklekvár, 13 dkg szárított barack, 1 friss édes zöldpaprika, 1,2 dl tejföl, só, bors.
A melleket csontozza ki, felezze el, a hagymát vágja apróra, a barackokat negyedelje, a paprikát vágja kis kockákra. Lábasban olvassza meg a vajat, rajta süsse a csirkét mindkét oldalon aranybarnára. Vegye ki, zsiradékán dinsztelje a hagymát üvegesre. A lekvárba kev... |
2010-12-28 06:57:13 |
|
|
|
|