Belépés
Október 23 - Rétvári: Magyarország a hősök földje
... függetlenségéért. Rámutatott: a nemzet érdekében reménytelennek tűnő csatába is "beszálltak", hittek abban, hogy a sztálini diktatúrából Magyarország lehet demokrácia.
Ez üzenet azok számára is, akik a magyar szuverenitást, a függetlenséget külföldön csorbítani akarják - hangsúlyozta az államtitkár. Hozzátette, sokan próbálták meg ezt, de a magyarok mindig visszaszerezték füg...
2018-10-22 17:02:53
Október 23. - Az 1956-os Széna téri harcok lyukas zászlaját is bemutatja a Nemzeti Múzeum új kiállítása
... megnyitóján.
"Az 1956-os forradalomról és szabadságharcról való megemlékezés még mindig az építkezés stádiumában van" - mondta, hozzáfűzve, hogy az emlékhelyek létrehozása mellett "a közös befogadás számára elérhetővé váló rekvizitumokkal, relikviákkal, mind közelebb kell hoznunk a jelenünkhöz a forradalmat leverők által sokáig eltitkolni, meghamisítani igyekezett eseményeket...
2018-10-22 14:33:26
Ifjúsági olimpia - Hazaérkezett Buenos Airesből a magyar küldöttség
... időeredményeimen, de nem lehet minden évben egyformán sokat előre lépni" - fogalmazott.
Az ugyancsak háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok, szintén úszó Késely Ajna elmondta, nehéz volt számára ez a verseny, mert nagy terhet rakott a saját vállára azzal, hogy meg akarta szerezni a címet.
"A 800 méter megnyerése után a többi már szinte örömúszás volt számomra. Nemcsak ezek...
2018-10-20 18:08:58
Ifjúsági olimpia, Buenos Aires - 2018
... esetleg még nagyobb odafigyeléssel (és megbecsülés közepette), alázattal, a végcélt és nem a pillanatnyi sikereket szem előtt tartva.

A jelenlegi közeg ideális egy fiatal sportoló számára Magyarországon, talán nem is véletlen, hogy ennyien sikeresek a sportágukban. De a sikerhez még az is nagyon fontos, hogy a versenyző örömforrásként, ne munkaként tekintsen az általa ű...
2018-10-19 21:30:01
Jánossomorjai beszédek 2010
... a mi saját forradalmunk. Életünk része, hiszen alig két emberöltő telt el azóta. Történelmi távlata csak 56 év és szereplői is ismerősök valahonnan. Élnek azonban sokan olyanok is, akik számára az idősebbek politikai élménye már csak tananyag, történelem. Ennek ellenére, sőt éppen ezért nem árt felidézni szellemét és eseményeit.
Most ünnepelt történelmi eseményünk kirobbanásá...
2018-10-15 06:55:28
Könczey Elemér erdélyi grafikus, karikaturista munkáiból nyílt kiállítás Budapesten
... a leegyszerűsítés művészete, amely a fontosat a kevésbé jelentőstől, az érdekeset a kevésbé érdekestől választja el, és kiemel olyan témákat, amelyek könnyen vizualizálhatók és mindenki számára érthetők. "A magyar kormányban mi is a leegyszerűsítési folyamaton dolgozunk, amikor a nemzetpolitikáról gondolkodunk, a nemzet határokon átívelő újraegyesítésén dolgozunk" - hangsúlyozta.|...
2018-10-10 20:22:17
A Jobbik által félreértett lokálpatriotizmus
... LOKÁLPATRIOTIZMUST
Számomra ugyanis - már a MAGYAR GÁRDA megalakulásakor, a történések alapján - mindaz előrevetült, ami már egy éve nyilvánvalóvá is vált.
Mert mára már nyilvánvaló azok számára is, akik reménykedve bíztak a Jobbikban, hogy hiába... Hiszen, a JOBBIK is csak a kommunikáció szintjén volt (van) egyfajta NEMZETI ÉRDEKET, RADIKÁLISAN KÉPVISELŐ PÁRT.
A J...
2018-10-10 13:53:02
Átadták az Idősbarát önkormányzat és az Idősekért díjakat
... államtitkára úgy fogalmazott, a rendezvényen azokat díjazzák, akik nemcsak azt a minimumot teszik meg, amit elvárnak tőlük, hanem azon túl is teljesítenek.
Mint mondta, a családbarát ország számára azt jelenti, hogy több generáció tud együtt élni békében, biztonságban és egymást segítve.
Kitért arra is, a nyugdíjasok és a nyugdíjszerű ellátásra jogosultak idén ismét ny...
2018-10-09 15:32:25
Erdogan Budapesten - Orbán: Gül Baba korának nagyságához kell felnőnünk
... menedéket, és az első világháborúban szövetségesekként harcoltak egymás oldalán a magyarok és a törökök.
A miniszterelnök azt kívánta, hogy az épület és a kert törökök és magyarok számára is az elmélyülés, a lelki feltöltődés és a békés eszmecserék helyszíne legyen.
Orbán Viktor megköszönte a felújításban résztvevő szakemberek munkáját, valamint a török elnöknek azt, hog...
2018-10-09 14:21:59
Illegális bevándorlás - Nemzetbiztonsági bizottság: szükség van a kerítésre
... engedjen a zsarolásnak, s jogi úton elégtételt szerezzen, forduljon bírósághoz az ügyben.
Böröcz László, a javaslat fideszes előterjesztője a bizottsági ülésen azt mondta: mindenki számára - aki a jelentés olvasta - egyértelmű, hogy annak fő mondanivalója a bevándorlásról, a migrációról szól, s hogy Magyarország milyen intézkedéseket hozott a migráció megállítására. A jelenté...
2018-10-09 12:42:24
1 2 3 ...............567 568 ........850 851 ........1133 1134 1135 
Címkék: Nemzeti Múzeum, Hazaérkezett Buenos Airesből, Buenos Aires, Könczey Elemér, Erdogan Budapesten, Késely Ajna, MAGYAR GÁRDA, NEMZETI ÉRDEKET, RADIKÁLISAN KÉPVISELŐ PÁRT, Orbán Viktor, Böröcz László, hősök földje, 1956-os Széna, magyar küldöttség, nemzet érdekében, sztálini diktatúrából, magyar szuverenitást, függetlenséget külföldön, magyarok mindig, 1956-os forradalomról, építkezés stádiumában, emlékhelyek létrehozása, közös befogadás, forradalmat leverők, ugyancsak háromszoros, saját vállára, pillanatnyi sikereket, jelenlegi közeg, fiatal sportoló, versenyző örömforrásként, idősebbek politikai, leegyszerűsítés művészete, kevésbé jelentőstől, kevésbé érdekestől, magyar kormányban, leegyszerűsítési folyamaton, nemzetpolitikáról gondolkodunk, nemzet határokon, történések alapján, kommunikáció szintjén, rendezvényen azokat, minimumot teszik, családbarát ország, nyugdíjszerű ellátásra, első világháborúban, kert törökök, lelki feltöltődés, békés eszmecserék, felújításban résztvevő, török elnöknek,
© 2013 TVN.HU Kft.