Regisztráció  Belépés
Krónika 9. rész (épített környezet, napirend után)
... érdemi módosításokat sikerült benyújtani, amelyek segítik a bürokrácia és az adminisztratív terhek csökkentését - értékelt a képviselő. Közölte: a javaslatok biztosítják, hogy a nemzetgazdasági szempontból kiemeltnek minősülő beruházások során egyedi szabályokat is meg lehessen határozni, illetve segítik az önkormányzatok településrendezési feladatainak ellátását.
Jobbik: az ...
2018-07-02 21:06:42
Krónika 8. rész (kérdések, napirend után)
... hogyan támogatja a megváltozott munkaképességű embereket. Hangsúlyozta, hogy ezeknek az embereknek a foglalkoztatási aránya a 2010-es 18 százalékról mára már negyven százalékra nőtt. Nemzetgazdasági érdek is, hogy hosszú távon minél több embernek tudjanak munkát biztosítani - jelentette ki.
A válaszadó Rétvári Bence rendkívül nagy eredménynek nevezte, hogy a megváltozott munk...
2018-06-25 18:32:42
KSH: áprilisban ismét gyorsult a keresetek emelkedése
... viszonyítva.
Az áprilisi 2,3 százalékos és a négyhavi 2,1 százalékos inflációval számolva a reálkeresetek áprilisiban és január-áprilisban is 10,1 százalékkal emelkedtek.
Nemzetgazdasági szinten az áprilisi átlagos nettó kereset családi kedvezmény nélkül 226 500 forint volt, a kedvezményt is figyelembe véve pedig 235 000 forintra becsülhető - közölte a KSH.
A közf...
2018-06-21 10:23:39
Krónika 9. rész (toronyházak, napirend után)
... Építészeti-Műszaki Tervtanács hozzájárul.
Tuzson Bence megjegyezte, a jogerős építési engedéllyel rendelkező beruházásokra nem vonatkozik majd a mostani módosítás, emellett a nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházások esetében lehetőség lenne eltérni a fenti szabályoktól.
A Fidesz nevében Manninger Jenő támogathatónak nevezte az államtitkár által benyújtott módosít...
2018-06-18 22:13:22
Brexit - Londoni elemzők: háztartásonként ezer fontba kerülhet, ha megszűnik az EU-kereskedelem vámmentessége
... Wyman elemzése szerint a legrosszabb forgatókönyv esetén, vagyis akkor, ha az EU-val folytatott brit kereskedelmet a Brexit után magas vámok és szabályozói korlátozások terhelnék, a nemzetgazdasági szintű éves többletköltség elérheti a 27 milliárd fontot (csaknem 10 ezer milliárd forintot), vagyis a 27 millió brit háztartás mindegyikére kivetítve az ezer fontot.
A ház szerint...
2018-06-18 11:01:13
Befejezték a dél-balatoni vasútvonal felújítását, szombattól csökken a menetidő
... vannak, de ezek már nem befolyásolják a forgalmat - jelezte az igazgató.
A projektzáró ünnepségen beszédet mondtak a térség országgyűlési képviselői is, méltatva a beruházás nemzetgazdasági és helyei jelentőségét. Gelencsér Attila (Fidesz) szerint a vasútnak komoly múltja van Magyarországon és a mostani fejlesztés jól mutatja, hogy jövője is van. Móring József Attila (KDNP) h...
2018-06-14 17:12:08
Orbán árgus szemekkel sasolja Andy Vajnát
... kormányzati struktúra részeként, de a szerencsejátékok felügyelete speciális feladat lesz számukra.

Az SZF-et nemrég szervezték ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal alól, így az a Nemzetgazdasági Minisztériumtól a fejlesztési tárca alá került. Most azonban ezt a minisztériumot is átszervezték, ezért az SZF-nek új gazda kellett. A felügyeleti hatáskör miatt közvetlenül Orbán ...
2018-06-14 13:52:34
Agrárkamara: szeptember végéig tart a mezőgazdaság országos munkavédelmi ellenőrzése
... illetve rezgéssel járó munkavégzés, hátsérülések kockázatával járó kézi tehermozgatás ellenőrzésére is.
A közlemény szerint az országos vizsgálat kapcsolódik a 2017 nyarán a Nemzetgazdasági Minisztérium által indított kétéves mezőgazdasági munkavédelmi kampányhoz, amelyhez az Agrárkamara külön programsorozattal is csatlakozott.
Minden baleset nem kerülhető el, de a szabá...
2018-06-11 14:03:12
Emmi-államtitkár: az esélyegyenlőség és a turizmus sokszor kéz a kézben jár
... szolgáltatáshoz jussanak hozzá. Ezzel falakat döntenek le, a legfontosabb emberi tulajdonságokat próbálják meg felszínre hozni - hangoztatta az államtitkár.
Fülöp Attila kiemelte: nemzetgazdasági érdek, hogy minél több foglalkoztatott legyen, a megváltozott munkaképességűek körében is. Ez egyidejűleg érték. Az érintett szervezetek missziós tevékenységet is végeznek: a megvál...
2018-06-06 13:10:09
Kormányközeli üzleti körök repültek rá a naperőműves uniós
... miközben a legtöbb felfüggesztett pályázat esetében nem történt semmi, minden ügy állt az áprilisi választások előtt, a naperőműves projektet mégis megnyitották. Az uniós programért a nemzetgazdasági miniszter felel, a végrehajtó szerv az állami MFB Bank, úgynevezett MFP Pontokon keresztül.

Közérdekű adatigénylésben kértük ki az MFB-től a pályázók névsorát. Az MFB adats...
2018-06-06 08:08:01
1 2 3 .............503 504 .......755 756 .......1006 1007 1008 
Címkék: Andy Vajnát, Rétvári Bence, Építészeti-Műszaki Tervtanács, Tuzson Bence, Manninger Jenő, Gelencsér Attila, Móring József Attila, Nemzeti Adó-, Nemzetgazdasági Minisztériumtól, Nemzetgazdasági Minisztérium, Fülöp Attila, keresetek emelkedése, dél-balatoni vasútvonal, mezőgazdaság országos, turizmus sokszor, naperőműves uniós, adminisztratív terhek, javaslatok biztosítják, nemzetgazdasági szempontból, megváltozott munkaképességű, foglalkoztatási aránya, válaszadó Rétvári, megváltozott munk, reálkeresetek áprilisiban, áprilisi átlagos, jogerős építési, mostani módosítás, fenti szabályoktól, államtitkár által, legrosszabb forgatókönyv, nemzetgazdasági szintű, ezer fontot, projektzáró ünnepségen, térség országgyűlési, beruházás nemzetgazdasági, vasútnak komoly, mostani fejlesztés, szerencsejátékok felügyelete, fejlesztési tárca, felügyeleti hatáskör, közlemény szerint, országos vizsgálat, 2017 nyarán, legfontosabb emberi, megváltozott munkaképességűek, érintett szervezetek, legtöbb felfüggesztett,
© 2013 TVN.HU Kft.