Regisztráció  Belépés
Audi: elindult Győrben az elektromos motorok sorozatgyártása
... régióban, a világ legnagyobb autóipari motorgyárát üzemelteti, és Magyarország egyik legnagyobb árbevételű vállalata lesz - jelentette ki.
Hozzátette: az Audi folyamatos fejlődése nemzetgazdasági szempontból is kiemelt jelentőségű, ezért is támogatja a kormány a cég beruházásait.
Peter Kössler, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezetésének elnöke 2016 őszén beszélt először ...
2018-07-24 13:41:20
Krónika 9. rész (épített környezet, napirend után)
... érdemi módosításokat sikerült benyújtani, amelyek segítik a bürokrácia és az adminisztratív terhek csökkentését - értékelt a képviselő. Közölte: a javaslatok biztosítják, hogy a nemzetgazdasági szempontból kiemeltnek minősülő beruházások során egyedi szabályokat is meg lehessen határozni, illetve segítik az önkormányzatok településrendezési feladatainak ellátását.
Jobbik: az ...
2018-07-02 21:06:42
Krónika 9. rész (toronyházak, napirend után)
... Építészeti-Műszaki Tervtanács hozzájárul.
Tuzson Bence megjegyezte, a jogerős építési engedéllyel rendelkező beruházásokra nem vonatkozik majd a mostani módosítás, emellett a nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházások esetében lehetőség lenne eltérni a fenti szabályoktól.
A Fidesz nevében Manninger Jenő támogathatónak nevezte az államtitkár által benyújtott módosít...
2018-06-18 22:13:22
KSH: a szolgáltatások, a fogyasztás és a beruházások húzták a GDP első negyedévi növekedését
... szálláshely-szolgáltatásban és vendéglátásban 8,2 százalékosra gyorsult a növekedés a tavalyi 6,2 százalékról, a szállítás, raktározás üzletágban 4,5-ről 5,2 százalékra.Az információ, kommunikáció nemzetgazdasági ág hozzáadott értéke 11,7 százalékos teljesítmény-emelkedése volt a legnagyobb, de jelentősen 2,3 százalékosról 6,8 százalékosra gyorsult az ingatlanszektor növekedése is...
2018-06-05 10:41:32
Ezért lesz óriási baj, ha kevesebb pénzt kapunk Brüsszelből
Ezért lesz óriási baj, ha kevesebb pénzt kapunk Brüsszelből

2018. május 30., 09:46
Privátbankár.hu


A nemzetgazdasági beruházások 17 százalékos bővülése jól hangzik, csakhogy szinte kizárólag az uniós pénzből finanszírozott állami beruházások megugrásának és az ingatlanszektornak köszönhető.

2018 I. negyedévében is bővültek a nemzetgazdasá...
2018-05-30 21:36:23
Pénzügyminisztérium: meghaladja a várakozásokat a beruházások bővülése
... kormány éves szinten 13 százalékos, vagyis az első negyedéves adatnál mérsékeltebb bővüléssel számolt. Üdvözölte azt is, hogy a 45 százalékos növekedést elérő építőipar mellett más nemzetgazdasági ágazatok beruházásai is jelentős mértékben tudtak bővülni.
Az államtitkár elfogadhatatlannak nevezte, hogy az Európai Bizottság javaslata szerint csaknem a negyedével csökkenhet 20...
2018-05-30 10:02:31
KSH: tovább gyorsult a beruházások növekedési üteme az első negyedévben
... beruházások terén. A sporttal és a kultúrával kapcsolatos nagyberuházások okozták a művészet, szórakoztatás, szabadidő ágazat beruházásainak 68,3 százalékos emelkedését.
A nemzetgazdasági beruházások háromtizedét megvalósító feldolgozóiparban 0,2 százalékkal elmaradtak a beruházások a tavaly év eleji szinttől, amikor viszont 23,0 százalékos kiugró emelkedést regisztráltak. A ...
2018-05-30 09:51:46
Brexit - Brit agrárszövetségek: a kilépés után is szükség lesz az EU-munkaerőre
... jelent.
A közös levél felhívja a figyelmet arra is, hogy a brit élelmiszer- és italgyártó ágazat rendkívül kiterjedt beszállítói hálózata 3,8 millió embernek ad munkát - ez a nemzetgazdasági szintű alkalmazotti állománynak több mint a 10 százaléka -, éves termelési értéke 112 milliárd font (csaknem 41 ezer milliárd forint), és a brit élelmiszer-, takarmány- és italexport 60 s...
2018-05-28 19:29:45
A stadionok száma nem egyenlő a tudományos fejlettségi szint
... tudjon élni az új technológiák adta lehetőségekkel, felzárkózzon a fejlett ipari országokhoz, és bekapcsolódhasson a világgazdaság rendszerébe - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára az Ipar Napjai 2018 című, négynapos, nemzetközi kiállítás keddi megnyitóján Budapesten.

Kiemelt...
2018-05-15 19:35:49
Rogán a politikai, Palkovics a pénzosztási főnök lesz
... valakire, aki kívülállóként került a kormányba, és több nagy konfliktusban mutatta már meg teljes lojalitását a miniszterelnök felé.

Elvben persze minden pénzt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter oszt el, de a költségvetés megtervezése sokkal elvontabb feladat, mint Palkovicsé, aki már konkrét építkezésekre adhat pénzt. Varga szép csendben egészen komoly megszorításo...
2018-05-07 10:39:32
1 2 3 ...............47 48 ........71 72 .......94 95 96 
Címkék: Peter Kössler, Audi Hungaria Motor Kft, Építészeti-Műszaki Tervtanács, Tuzson Bence, Manninger Jenő, Európai Bizottság, Lepsényi István, Nemzetgazdasági Minisztérium, Ipar Napjai, Varga Mihály, elektromos motorok, beruházások húzták, beruházások bővülése, beruházások növekedési, első negyedévben, kilépés után, stadionok száma, tudományos fejlettségi, pénzosztási főnök, világ legnagyobb, adminisztratív terhek, javaslatok biztosítják, nemzetgazdasági szempontból, jogerős építési, mostani módosítás, fenti szabályoktól, államtitkár által, ingatlanszektor növekedése, nemzetgazdasági beruházások, uniós pénzből, első negyedéves, negyedével csökkenhet, kultúrával kapcsolatos, közös levél, figyelmet arra, brit élelmiszer-, nemzetgazdasági szintű, fejlett ipari, világgazdaság rendszerébe, miniszterelnök felé, költségvetés megtervezése, agrárszövetségek, ingatlanszektor, nemzetgazdasági, nagyberuházások, szolgáltatásban, sorozatgyártása, miniszterelnök, ügyvezetésének, szolgáltatások, támogathatónak,
© 2013 TVN.HU Kft.