Belépés
Új fejlesztéspolitika a Mátrai Erőműnél
... készítik elő a halmajugrai fotovoltaikus erőmű-beruházást is. Emellett tervezik egy, a települési hulladékból előállított hazai tüzelőanyag kétharmadának hasznosítására alkalmas, ezért nemzetgazdasági szempontból is kiemelt jelentőségő termelőegység megépítését.
A közgyűlés döntött arról is, hogy az előző tulajdonos által felhalmozott, tavalyi 9 milliárd forintos veszteség mi...
2018-09-19 15:52:13
Több mint 700 panzió és szálloda nyert támogatást szálláshelyfejlesztésre
... kamatokkal segíti a beruházások finanszírozását.
Farkas Dávid a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese a fejlesztések elsődleges céljának nevezte, hogy a turizmus nemzetgazdasági hozzájárulása 2030-ra a GDP 16 százaléka legyen, és a vendégéjszakák száma az országban 50 millióra bővüljön.
A sajtótájékoztató végén Guller Zoltán a pilisszentkereszti Kislugas ...
2018-09-10 13:51:49
KSH: 4,8 százalékkal nőtt a GDP a második negyedévben
... szálláshely-szolgáltatás és vendéglátás érte el. A szakmai, tudományos, műszaki és adminisztratív tevékenység együttes teljesítménye 6,7 százalékkal bővült. Az információ, kommunikáció nemzetgazdasági ág hozzáadott értéke 5,2, a szállítás, raktározásé 3,8 százalékkal emelkedett. A pénzügyi, biztosítási tevékenység teljesítménye 2,8 százalékkal nőtt, amit nagyrészt a pénzügyi közve...
2018-09-05 10:21:05
Koji László: az építőipari cégek technológiai korszerűsítését szolgáló pályázat vélhetően szeptemberben ismét m
... irodák is pályázhatnak, mindez pedig a szakszövetség elnöke szerint nem csak a szektor kapacitásának bővítéséhez, hatékonyságának javulásához járul hozzá, hanem elősegíti ennek a nemzetgazdasági ágnak a digitalizációját is.
Koji László felidézte, 2017. novemberében tartották az Építőipari Csúcstalálkozót, ahol Varga Mihály pénzügyminiszter az ÉVOSZ képviselőivel együttműködé...
2018-08-29 18:43:57
Audi: elindult Győrben az elektromos motorok sorozatgyártása
... régióban, a világ legnagyobb autóipari motorgyárát üzemelteti, és Magyarország egyik legnagyobb árbevételű vállalata lesz - jelentette ki.
Hozzátette: az Audi folyamatos fejlődése nemzetgazdasági szempontból is kiemelt jelentőségű, ezért is támogatja a kormány a cég beruházásait.
Peter Kössler, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezetésének elnöke 2016 őszén beszélt először ...
2018-07-24 13:41:20
Krónika 9. rész (épített környezet, napirend után)
... érdemi módosításokat sikerült benyújtani, amelyek segítik a bürokrácia és az adminisztratív terhek csökkentését - értékelt a képviselő. Közölte: a javaslatok biztosítják, hogy a nemzetgazdasági szempontból kiemeltnek minősülő beruházások során egyedi szabályokat is meg lehessen határozni, illetve segítik az önkormányzatok településrendezési feladatainak ellátását.
Jobbik: az ...
2018-07-02 21:06:42
Krónika 9. rész (toronyházak, napirend után)
... Építészeti-Műszaki Tervtanács hozzájárul.
Tuzson Bence megjegyezte, a jogerős építési engedéllyel rendelkező beruházásokra nem vonatkozik majd a mostani módosítás, emellett a nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházások esetében lehetőség lenne eltérni a fenti szabályoktól.
A Fidesz nevében Manninger Jenő támogathatónak nevezte az államtitkár által benyújtott módosít...
2018-06-18 22:13:22
KSH: a szolgáltatások, a fogyasztás és a beruházások húzták a GDP első negyedévi növekedését
... szálláshely-szolgáltatásban és vendéglátásban 8,2 százalékosra gyorsult a növekedés a tavalyi 6,2 százalékról, a szállítás, raktározás üzletágban 4,5-ről 5,2 százalékra.Az információ, kommunikáció nemzetgazdasági ág hozzáadott értéke 11,7 százalékos teljesítmény-emelkedése volt a legnagyobb, de jelentősen 2,3 százalékosról 6,8 százalékosra gyorsult az ingatlanszektor növekedése is...
2018-06-05 10:41:32
Ezért lesz óriási baj, ha kevesebb pénzt kapunk Brüsszelből
Ezért lesz óriási baj, ha kevesebb pénzt kapunk Brüsszelből

2018. május 30., 09:46
Privátbankár.hu


A nemzetgazdasági beruházások 17 százalékos bővülése jól hangzik, csakhogy szinte kizárólag az uniós pénzből finanszírozott állami beruházások megugrásának és az ingatlanszektornak köszönhető.

2018 I. negyedévében is bővültek a nemzetgazdasá...
2018-05-30 21:36:23
Pénzügyminisztérium: meghaladja a várakozásokat a beruházások bővülése
... kormány éves szinten 13 százalékos, vagyis az első negyedéves adatnál mérsékeltebb bővüléssel számolt. Üdvözölte azt is, hogy a 45 százalékos növekedést elérő építőipar mellett más nemzetgazdasági ágazatok beruházásai is jelentős mértékben tudtak bővülni.
Az államtitkár elfogadhatatlannak nevezte, hogy az Európai Bizottság javaslata szerint csaknem a negyedével csökkenhet 20...
2018-05-30 10:02:31
1 2 3 ...............47 48 ........71 72 .......94 95 96 
Címkék: Mátrai Erőműnél, Koji László, Farkas Dávid, Magyar Turisztikai Ügynökség, Guller Zoltán, Építőipari Csúcstalálkozót, Varga Mihály, Peter Kössler, Audi Hungaria Motor Kft, Építészeti-Műszaki Tervtanács, Tuzson Bence, Manninger Jenő, Európai Bizottság, második negyedévben, építőipari cégek, elektromos motorok, beruházások húzták, beruházások bővülése, halmajugrai fotovoltaikus, települési hulladékból, közgyűlés döntött, előző tulajdonos, beruházások finanszírozását, fejlesztések elsődleges, turizmus nemzetgazdasági, vendégéjszakák száma, sajtótájékoztató végén, pénzügyi közve, szakszövetség elnöke, szektor kapacitásának, nemzetgazdasági ágnak, világ legnagyobb, adminisztratív terhek, javaslatok biztosítják, nemzetgazdasági szempontból, jogerős építési, mostani módosítás, fenti szabályoktól, államtitkár által, ingatlanszektor növekedése, nemzetgazdasági beruházások, uniós pénzből, első negyedéves, negyedével csökkenhet, pénzügyminiszter, digitalizációját, sajtótájékoztató, csúcstalálkozót,
© 2013 TVN.HU Kft.