Regisztráció  Belépés
Magyarázatot kért Szatmár megye prefektusa egy nagykárolyi szoboravatón lengetett magyar zászló miatt
...
A magyarázatkérésről a honlapján kiadott közleményben tájékoztatott kedden a prefektus hivatala. Amint a hivatal közölte: a szoboravató rendezvény szervezőjére és a román nemzeti jelképek hiányára vonatkozóan kért magyarázatot a polgármestertől, hogy ezek ismeretében dönthessen a szükséges törvényes intézkedésekről.
A szoboravatás után a Buletindecarei.ro portál sérelme...
2017-11-21 11:32:11
Női vízilabda világliga - Fiatal magyar csapat utazik Utrechtbe
... Kasó Orsolya, Garda Krisztina és Szűcs Gabriella szerepel. A weboldal emlékeztet, hogy ott van az utazók között a 26-szoros válogatott Gyöngyössy Anikó, aki korábban kapusként szerepelt a nemzeti csapatban, s most centerként tér vissza.
A magyar válogatott kerete:
kapusok:Kasó Orsolya (FTC), Lekrinszki Gina (Szentes)
mezőnyjátékosok:Farkas Tamara (BVSC), Garda Kris...
2017-11-19 13:21:50
Egy diktátor magánélete

A borítókép Elena és Nicolae Ceaușescu 1976-os nyaralásán készült a Krím-félszigeten

Néhány éve dicséretes kezdeményezést indított útjára a Román Nemzeti Levéltár és a Kommunizmus Bűncselekményeit Kutató Intézet. Ingyenesen elérhetővé tettek több ezer...
2017-11-19 12:26:59
Lemondott a walesi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya
...
Az országos sportági szövetség (FAW) honlapján megjelent közlemény emlékeztet rá, hogy az edző 2012 januárjában rendkívül nehéz helyzetben vette át a nemzeti csapatot, amellyel előbb kijutott a tavaly nyári, franciaországi Európa-bajnokságra, majd ott az elődöntőig menetelt.
"Nagyon csalódottak vagyunk, hogy Chris kapitányi időszaka véget ért. A szövetség, és egész Wales...
2017-11-17 23:14:25
Phjongcshang 2018 - Az orosz csapat kizárása esetén nem közvetítik az olimpiát az állami televíziók
... Egyelőre változatlanul kérdéses, hogy az ország sportolói ott lehetnek-e a februári olimpián, igaz, több orosz szakértő szerint a RUSADA rehabilitálásának megtagadása nem jelenti egyúttal a nemzeti csapat kizárását is. Az ügyben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) december 5-én hirdeti ki döntését.
Az olimpiát a VGTRK csatornáin és a Pervij Kanalon kívül elvileg még a Gazp...
2017-11-17 17:23:43
Díjakat adtak át a főváros egyesítésének évfordulója alkalmából
... Zsidi Paula régész, főmuzeológus; Hajnal György protonotárius kanonok, a Regnum Marianum Plébánia nyugalmazott plébánosa; Hatala József rendőr altábornagy, volt országos rendőrfőkapitány, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, miniszteri biztos; Lőrinczy György művészeti menedzser; valamint a magyar Bocuse D'or csapat tagjai: Hamvas Zoltán, Szabó Kevin, Széll Tamás, Szulló Szabina...
2017-11-17 14:12:54
Több mint száz program a 23. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron
...
A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház előcsarnokában csütörtöktől vasárnapig tartó, Románia egyik legnagyobb könyvvásárának számító rendezvényen több mint negyven erdélyi és magyarországi kiadó, valamint könyvkereskedő vesz részt. A vásárlók több ezer könyvcímből válogathatnak.
Az idei szemle díszmeghívottja a Jelenkor Kiadó és szerzőik: Bartók Imre, Kemény Zsófi, Peer Krisz...
2017-11-15 14:53:32
Magyarország-Costa Rica - A játékosok bizakodóak a jövőt illetően
... vereséget. A szervezettség volt a legfontosabb ezen a meccsen, amelyen megtettük az első lépést az építkezésben - mondta.
A ferencvárosi kapus, aki néhány bravúrral segítette hozzá a nemzeti együttest a minimális előny megtartásához, szót ejtett Georges Leekens szövetségi kapitányról is: "Ő eddig megfigyelő volt, de ha szükségét érezte, magához ragadta a szót. Pozitívan látom...
2017-11-15 07:04:15
Magyarország-Costa Rica - Győzelemmel zárta az évet a válogatott
... nyertek meg és hatot vesztettek el a 2017-es évben, és nem jutottak ki a jövő nyári, oroszországi világbajnokságra.
A következő találkozón már a belga Georges Leekens irányítja majd a nemzeti együttest.
Barátságos mérkőzés:Magyarország-Costa Rica 1-0 (1-0)------------------------------- --Groupama Aréna, 9860 néző, v.: Alexander Harkam (osztrák)
gólszerző: Nikolics ...
2017-11-14 22:44:18
Érdekesség
... nyelv kodifikációja sikeresebb volt, és a mai szlovák irodalmi nyelv alapjává vált.

1863

Turócszentmártonban (Martin) megalakult a Matica slovenská - az első nemzeti intézmény, amelynek a célja a szlovákok műveltségének és kultúrájának a felemelése volt.

1918

1918 október 28-án kikiáltották a Cseh-Szlovák Köztársaságot, amelynek Sz...
2017-11-14 22:28:04
1 2 3 .....................258 259 ...........387 388 ..........516 517 
Címkék: Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron, Magyarország-Costa Rica, Kasó Orsolya, Garda Krisztina, Szűcs Gabriella, Gyöngyössy Anikó, Lekrinszki Gina, Farkas Tamara, Garda Kris, Nicolae Ceau&#537, Román Nemzeti Levéltár, Kommunizmus Bűncselekményeit Kutató Intézet, Nemzetközi Olimpiai Bizottság, Pervij Kanalon, Zsidi Paula, Hajnal György, Regnum Marianum Plébánia, Hatala József, Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, Lőrinczy György, Bocuse, Hamvas Zoltán, Szabó Kevin, Széll Tamás, Szulló Szabina, Marosvásárhelyi Nemzeti Színház, Jelenkor Kiadó, Bartók Imre, Kemény Zsófi, Peer Krisz, Georges Leekens, Alexander Harkam, Cseh-Szlovák Köztársaságot, nagykárolyi szoboravatón, diktátor magánélete, orosz csapat, állami televíziók, főváros egyesítésének, játékosok bizakodóak, jövőt illetően, honlapján kiadott, prefektus hivatala, hivatal közölte, szoboravató rendezvény, román nemzeti, szükséges törvényes, szoboravatás után, weboldal emlékeztet, utazók között, 26-szoros válogatott, nemzeti csapatban,
© 2013 TVN.HU Kft.