Regisztráció  Belépés
Szili Katalin: az uniónak több figyelmet kell fordítania az őshonos kisebbségekre, mint a bevándorlókra
... kell vennie, hogy az európai kisebbségek több mint ötvenmilliós népességet tesznek ki Európa-szerte, ami azt jelenti, hogy az európaiak mintegy tíz százaléka tartozik valamely őshonos kisebbséghez. Mellettük a népesség öt százalékát teszik ki a bevándorlók. Az unió mégis sokkal többet foglalkozik az öt százalékot képviselő bevándorlók érdekeivel, mint a tíz százalékos őshonos kise...
2018-05-16 19:28:35
Mindent tudunk politikusokról, celebekről önmagunkról semmit
... SAJÁT, SZÁRMAZÁSI (genealógiai) MÚLTUNKAT, mert csakis annak ismeretében alakulhatna ki identitásunk, hovatartozás-tudatunk.
Annak tudása, hogy a MAGYAR- és MÁS- - pl. a a nemzeti kisebbséghez tartozó - CSALÁDOK - MAGÁNTÖRTÉNELMÜKKEL RÉSZESEI a MAGYAR NEMZET TÖRTÉNELMÉNEK!
Ezen TUDÁS lehetővé tenné az egészséges NEMZETTUDAT kialakulását, mellyel már EGYENRANGÚ ta...
2018-04-27 10:32:46
Bukaresti kisebbségvédelmi államtitkár: az anyanyelvű oktatás visszaszorítása beolvadáshoz vezet
... oktatáshoz való jog az állampolgár alapvető joga. Az anyanyelvű oktatás pedig az az eszköz, amely révén nemzeti önazonosságunkat őrizhetjük meg. Anyanyelve nélkül azonban a nemzeti kisebbséghez tartozó egyént a többségi nemzetbe való beolvadás veszélye fenyegeti" - idézte az államtitkárt a DRI közleménye.
Laczikó Enikő szerint az utóbbi időben a különböző döntéshozók egyre gy...
2018-03-21 17:41:13
Petíció a Székely Szabadság Napján
... tanács 1201/1993 számú ajánlásának teljesítésére, amely ezáltal kötelező érvényűvé vált. A dokumentum 11. cikkében kimondja:

,,Azokban a körzetekben, ahol egy nemzeti kisebbséghez tartozó személyek többséget alkotnak ezen személyeknek jogukban áll, hogy sajátos történelmi és területi helyzetüknek megfelelő és az állam nemzeti törvénykezésével összhangban álló helyi...
2018-03-10 23:16:37
Mérföldkő az európai kisebbségvédelem terén
... amelynek kezdeményezője Csáky Pál, az MKP EP-képviselője volt. A nyilvános meghallgatáson többek között olyan közép-európai nyelvi jogok érvényesítésével kapcsolatos gondok, illetve kisebbséghez tartozó személyeket ért diszkriminációt feltáró ügyek kerültek bemutatásra, amelyekkel Szlovákiában, Romániában vagy éppen Lengyelországban találkoztak az érintettek. Ezt követően kisebbsé...
2018-02-20 23:02:35
Rákóczi Szövetség: egységesen kell szabályozni az őshonos nemzeti kisebbségek jogait
... kötelessége foglalkoznia a kérdéssel.
Tárnok Balázs, a Rákóczi Szövetség jogi szakértője elmondta, Európában körülbelül ötvenmillió ember tartozik valamilyen őshonos nemzeti kisebbséghez, közülük mintegy kétmillióan a Kárpát-medencében élnek.
Az őshonos nemzeti kisebbségek olyan nemzeti közösségek, népcsoportok, amelyek évszázadok óta egy adott területen élnek, kultúráj...
2018-01-03 08:31:13
Német kutatás: számos országban sérül a vallásszabadság, leginkább a Közel-Keleten és Észak-Afrikában
... berendezéseket rendszeresítettek a mecsetekben, Fehéroroszországban pedig különösen a római katolikus egyházat tartják megfigyelés alatt, mert a hívek között nagy a lengyel nemzeti kisebbséghez tartozók aránya.
A vallásszabadság megsértésének aktuális fejleményeit térségek szerinti bontásban tárgyaló fejezetben hangsúlyozták, hogy a leginkább a Közel-Kelet és Észak-Afrika muz...
2017-12-15 15:35:41
A Rákóczi Szövetség csatlakozik a Minority SafePack kezdeményezéshez
...
A szervezet kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: bár az Európai Unióban 60 millióan tartoznak valamely őshonos nemzeti kisebbséghez, jelenleg nincs olyan átfogó európai uniós kisebbségvédelmi szabályozás, amely megfelelő jogi védelmet biztosítana az őshonos nemzeti közösségeknek.
A Rákóczi Szövetség arra kéri a magyarországi választópolgárokat, hogy a m...
2017-12-12 17:22:19
Ukrán oktatási törvény - Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek
... kell a nemzeti kisebbségekhez tartozó személyek már megszerzett jogainak tiszteletben tartását az ENSZ és az Európa Tanács konvencióinak és döntéseinek megfelelően. Biztosítani kell a kisebbséghez tartozók diszkriminációmenetességét, és az Európa Tanács testületeinek döntéseit teljes körűen végre kell hajtani.
Aláhúzta, az elfogadott záródokumentum új fejezetet nyit az ukrán ...
2017-11-24 15:22:30
Román kulturális miniszter: "testvéri üzenettel" kell a magyar kisebbséghez fordulni Nagy-Románia centenáriuma
...
Romascanu azt mondta: azt szeretné, hogy a centenáriummal kapcsolatban a politikusok ne essenek túlzásokba, hanem szolidaritásról tegyenek tanúbizonyságot, mert az állam létrejöttét ünnepelik. Szerinte Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke is megértette ennek szükségességét.
"Úgy látom, hogy Kelemen Hunor némiképpen finomított álláspontján, ...
2017-10-23 11:01:31
1 2 3 ..10 11 .16 17 .20 21 22 
Címkék: Szili Katalin, Székely Szabadság Napján, Rákóczi Szövetség, Minority SafePack, MAGÁNTÖRTÉNELMÜKKEL RÉSZESEI, MAGYAR NEMZET TÖRTÉNELMÉNEK, Ezen TUDÁS, Laczikó Enikő, Csáky Pál, Tárnok Balázs, Európai Unióban, Európa Tanács, Szerinte Kelemen Hunor, Romániai Magyar Demokrata Szövetség, Kelemen Hunor, uniónak több, őshonos kisebbségekre, anyanyelvű oktatás, európai kisebbségvédelem, őshonos nemzeti, magyar kisebbséghez, európai kisebbségek, európaiak mintegy, unió mégis, egészséges NEMZETTUDAT, állampolgár alapvető, nemzeti kisebbséghez, többségi nemzetbe, utóbbi időben, különböző döntéshozók, állam nemzeti, nyilvános meghallgatáson, adott területen, római katolikus, hívek között, lengyel nemzeti, vallásszabadság megsértésének, szervezet kedden, nemzeti kisebbségekhez, kisebbséghez tartozók, elfogadott záródokumentum, centenáriummal kapcsolatban, állam létrejöttét, törvénykezésével, önazonosságunkat, kisebbségvédelem, kezdeményezéshez, lengyelországban, kisebbségvédelmi, érvényesítésével,
© 2013 TVN.HU Kft.